فرمانده سپاه پاسداران در واکنش به سخنان حسن روحانی که از دخالت قوای نظامی در اقتصاد انتقاد کرده بود، از فعالیتهای اقتصادی سپاه دفاع کرد و آن را خواست دولتها خواند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، محمد علی جعفری روز سهشنبه ۶ تیر در سخنانی گفت: «ممکن است ما را صاحبان تفنگ معرفی کنند؛ بله صاحب تفنگ که سهل است، ما صاحب موشکهای دشمن شکن هستیم...معتقدیم دولتی که تفنگ نداشته باشد توسط دشمنان تحقیر و سرانجام تسلیم میشود.»
او سپس با بیان اینکه سپاه متقاضی کار اقتصادی نبوده و به اصرار دولتها وارد این عرصه شده است، گفت: «نمیشود که آقایان کارهای سخت را با کمترین منافع به سپاه واگذار کنند و به پروژههایی که سپاه میسازد افتخار کنند، اما در مقابل و در حالیکه هزاران میلیارد تومان بابت پروژهها بدهکارند علیه سپاه با بی انصافی حرف بزنند.»
این سخنان پس از آن بیان شده است که حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، روز پنج شنبه اول تیر در سخنانی به واگذاری امور اقتصادی نیروهای نظامی انتقاد کرده و گفته بود: «در اجرای سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی قرار بود شرکتهای دولتی به بخش خصوصی واگذار شود، اما ما چه کردیم؟ بخشی از اقتصاد دست یک دولت بیتفنگ بود که آن را به یک دولت باتفنگ تحویل دادیم، این اقتصاد و خصوصیسازی نیست.»
اشاره او به اجرای این سیاستها در دوره ریاست جمهوری محمود احمدینژاد است که برخی از شرکتها دولتی به شرکتهای وابسته به سپاه پاسداران واگذار شد و دولت بسیاری از فعالیتهای اقتصادی را به این نهاد نظامی سپرد.
طی هفتههای اخیر انتقادات رهبر جمهوری اسلامی و منصوبان او از عملکرد اقتصادی دولت همچنان ادامه داشته است اما در مقابل آقای روحانی حضور سپاه در فعالیتهای اقتصادی ایران را یکی از مشکلات بزرگ اقتصاد کشور میداند. او در سخنان روز پنجشنبه خود گفت که فعالان بخش خصوصی جرات رقابت با «بخش دولتی که هم تفنگ دارد، قدرت و رسانه» ندارد.
از سوی دیگر، سپاه پاسداران که در بخشهای عمده اقتصاد ایران حضور دارد، به دلیل فعالیتهای موشکی تحت تحریم ایالات متحده قرار دارد. بسیاری از شرکتهای خارجی با توجه به نفوذ سپاه در اقتصاد ایران، از بیم مواجه شدن با تحریمهای آمریکا از سرمایه گذاری در ایران خودداری میکنند. این در حالیست که ایران برای خروج از رکود و بازگشت رونق به تولید به سرمایهگذاری خارجی نیاز دارد.
التهاب در فضای سیاسی
پاسخ فرمانده سپاه به رئیس جمهوری ایران نخستین واکنش تند در فضای سیاسی این روزهای ایران نبود. پیشتر، درحالیکه حسن روحانی حمله موشکی سپاه به مواضع داعش در سوریه را مصوبه شورای امنیت ملی خوانده بود، سپاه در بیانیهای در مقام پاسخگویی برآمد و اعلام کرد که این حمله با دستور رهبر جمهوری اسلامی بوده است.
پیش از آن نیز طعنه رهبر جمهوری اسلامی به حسن روحانی درباره برنامه های اقتصادی دولت، انتقادات تند او از دولت درباره سند آموزشی ۲۰۳۰ و در نهایت مقایسه کردن فضای کنونی با «فضای دوقطبی که رئیس جمهوری وقت در سال ۵۹» ایجاد کرد، خبرساز شده بود.
در پی این ایجاد این فضای تند سیاسی گروهی از حاضران در راهپیمایی روز قدس علیه رئیس جمهوری ایران شعار «روحانی، بنی صدر، پیوندتان مبارک» سر دادند.