لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۰۳

شورای عالی انقلاب فرهنگی سند ۲۰۳۰ را از دستور کار خارج کرد


با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، اجرای سند آموزشی ۲۰۳۰ از دستور کار خارج کرد و بدین ترتیب مصوبه دولت مبنی بر اجرای این سند «ملغی» شد.

خبرگزاری تسنیم روز سه‌شنبه ۲۳ خرداد به نقل از مهدی گلشنی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، نوشت که در جلسه این روز شورا اجرای سند آموزشی ۲۰۳۰ در دستور کار قرار نگرفت.

به گفته او در جلسه روز سه‌شنبه که به ریاست حسن روحانی برگزار شد، مصوب شد که سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در دستور کار مسئولان آموزشی کشور قرار بگیرد.

عزت الله ضرغامی، دیگر عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در مورد جلسه روز سه‌شنبه نوشت:«امروز رئیس جمهور و کلیه اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی به اتفاق به استقلال فرهنگ و آموزش کشور رای دادند؛ سند ۲۰۳۰ از دستور خارج شد. سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و دیگر اسناد بالادستی محور اصلی برنامه ریزی‌های ملی خواهد بود.»

پایگاه اطلاع رسانی دولت نیز نوشت که در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی پس از ادامه بررسی سند ۲۰۳۰ در نهایت تصویب شد که مبنای عمل در در حوزه آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت، «سند تحول بنیادین آموزش و پرورش» خواهد بود که این سند در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است و هر سند دیگری که مغایر با این سند باشد، ملغی است.

اجرای سند ۲۰۳۰ بر اساس مصوبه سازمان ملل طی ماههای اخیر جنجال آفرین شد. رهبر جمهوری اسلامی پیش از انتخابات به شدت از دولت به دلیل آنچه که اجرای بی سروصدای سند ۲۰۳۰ در نهادهای آموزشی خواند، انتقاد کرد.

بعدها حسن روحانی اعلام کرد که ایران نسبت به اجرای این سند متعهد نیست و گفت که به رهبری گزارش های نادرست درباره این سند دادند، اما آیت الله خامنه‌ای هفته گذشته اعلام کرد که گزارش های رسیده به او کاملا درست است. او اجرای سند ۲۰۳۰ را زیر سوال بردن استقلال کشور دانست.

کشمکش درباره اجرای این سند ادامه یافت تا اینکه روز سه‌شنبه همزمان با جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی، محمد باقر نوبخت به خبرنگاران گفت که اگر شورای عالی انقلاب فرهنگی سند ۲۰۳۰ را تصویب نکند، دولت آن را اجرا نمی کند.

پیشتر نیز مقام‌های دولتی اعلام کرده بودند که با مخالفت رهبر جمهوری اسلامی، اجرای مفاد سند ۲۰۳۰ در دولت متوقف شده است.

سند آموزشی ۲۰۳۰ چیست

سند ۲۰۳۰ بر اساس قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، با عنوان «برنامه کاری برای ۲۰۳۰، دگرگون کردن جهان: توسعه پایدار» که سپتامبر ۲۰۱۵ به تصویب اعضا رسید، تهیه شد. این قطعنامه ۱۷ دستور کاری را برای توسعه پایدار کشورهای عضو سازمان ملل فهرست کرده است. اعضا مجبور به اجرای این قطعنامه نیستند و می‌توانند انتخاب کنند، یا آن را با شرایط خود منطبق کنند.

یکی از بخش‌های برنامه توسعه پایدار سازمان ملل آموزش است. در برنامه سازمان ملل آمده است که تا سال ۲۰۳۰ اعضای این سازمان امکانات برابر با کیفیت بالا و فراگیر را برای همه ساکنان کشور، بدون در نظر گرفتن جنسیت و قومیت فراهم کنند. دولت ایران هم آذر ماه سال ۱۳۹۵ از برنامه آموزشی خود، بر اساس برنامه سازمان ملل رونمایی کرد که منظور از سند ۲۰۳۰ در ایران، همین برنامه است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG