لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۰۳

انتقاد نماینده از دستگاه قضایی: اگر سیدامامی جاسوس بود چرا از جانش محافظت نکردید


کاووس سیدامامی
کاووس سیدامامی

دو هفته پس از مرگ پرسش برانگیز کاووس سیدامامی در بازداشتگاه زندان اوین، یک نماینده مجلس ایران با انتقاد تند از عملکرد دولت و صدا و سیما در پرونده مرگ او، اعلام کرد که دستگاه‌های قضایی و امنیتی در این موضوع مقصر هستند.

غلام جعفرزاده ایمن آبادی روز چهارشنبه دوم اسفند در گفت و گو با خبرگزاری ایلنا با بیان اینکه مدارک قاطعی از اتهام جاسوسی علیه دکتر سیدامامی وجود ندارد، از دولت به دلیل دفاع نکردن از حقوق شهروندی آقای سیدامامی انتقاد کرد.

ماموران سازمان اطلاعات سپاه پاسداران، کاووس سیدامامی، استاد جامعه شناسی دانشگاه امام صادق و مدیر بنیاد حیات وحش بنیاد پارسیان، و تعدادی دیگر از فعالان زیست محیطی همکار او را چهارم بهمن ماه امسال به اتهام جاسوسی بازداشت کردند. دو هفته بعد، مقام‌های قضایی اعلام کردند که این استاد دانشگاه در بازداشت خودکشی کرده است.

مقام‌های قضایی ایران اعلام کردند که کاووس سیدامامی و همکارانش با ماموران سیا و موساد همکاری کرده و به بهانه فیلمبرداری از جانوران با دوربین‌های خود از سایت‌های موشکی سپاه فیلم گرفتند. به گفته آنها برخی از همکاران آقای سیدامامی علیه او اعترافاتی کرده‌اند.

این اتهام‌ها از سوی خانواده و وکلای آقای سیدامامی رد شد. ضمن اینکه رئیس سازمان محیط زیست اعلام کرد دوربین های نصب شده در بیابان‌های ایران برای ثبت یوزپلنگ‌ها بوده و بیش از ۵۰ متر دید ندارد.

مرگ آقای سید امامی با واکنش نهادهای بین المللی از جمله عفو بین الملل و برخی کشورها مواجه شد.

موضوع جان باختن کاووس سیدامامی در زندان و تداوم بازداشت و زندان ایرانی آمریکائیان در ایران، موضوع چند مقاله در نشریات انگلیسی زبان سه شنبه ۲۴ بهمن بود.

روزنامه وال استریت جورنال و نیویورک تایمز نیز در گزارش های کاملی به مرگ بازداشت شدگان در ایران پرداختند.

برخی تحلیلگران نیز مرگ سید امامی را نشان اختلاف حسن روحانی و مخالفان تندروی او دانستند. روزنامه وال استریت جورنال هم در اینباره گزارشی منتشر کرد.

کار صدا و سیما شرعی و اخلاقی نبود

آقای جعفرزاده در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از عملکرد صدا وسیما که در فیلم خود تصاویر خصوصی از آقای سیدامامی را منتشر کرد و سپس اتهامات جاسوسی را روی تصاویر او مطرح ساخت، گفت: «وقتی این کار را می‌کنید برای منِ مخاطب این سوال پیش می‌آید که چرا صداوسیما به خودش اجازه می‌دهد که خصوصی‌ترین عکس‌ها و تصاویر این فرد را نشان دهد اما سند محکمی برای ادعاهای خود درباره فعالیت‌های وی و همکارانش ارائه نمی‌کند؟... انتشار تصاویر خصوصی، علی‌الخصوص بعد از فوت شخص و درحالی که دست خودش از دنیا کوتاه است و امکان دفاع بستگان و وکلا در صداوسیما وجود ندارد، اصلا کار اخلاقی و شرعی نیست.»

او سپس گفت: «در آمریکایی که معتقدیم سیستم ظالمی دارد، یک نفر در فلوریدا نزدیک ۲۰ نفر را می‌کشد اما از همان دقیقه اول بازداشت، یک وکیل همراه و شانه به شانه متهم در دادگاه حاضر است، آن هم در کشوری که مثل فرهنگ ما، نه تنها هزارها بلکه به اندازه تعداد انگشتان دست هم حدیث و آیه برای تاکید به رعایت حقوق دیگران ندارند. اما اینجا بیش از ۲ هفته آقای سید امامی دستگیر شده بود و کسی از وضعیت آن خبر نداشت. در نهایت هم جسد او را تحویل می‌دهند.»

شکایت از صدا و سیما

وکلای خانواده آقای سیدامامی همچنین اعلام کرده‌اند که از تلویزیون جمهوری اسلامی و مسئولان برنامه خبر ۲۰:۳۰ به دلیل پخش فیلم توهین آمیز علیه دکتر سیدامامی شکایت می‌کنند.

در بیانیه وکلای خانواده سیدامامی آمده است که این فیلم خود گواهی است بر اینکه مدرک مستدلی علیه آقای سیدامامی وجود نداشته است و به همین دلیل سازندگان فیلم برای بی‌اعتبار کردن او به انتشار تصاویر خصوصی و خانوادگی روی آورده‌اند.

فیلم این برنامه خبری درباره آقای سیدامامی در حالی منتشر شد که پرسش‌های بسیاری درباره نحوه مرگ آقای سیدامامی در زندان و اساسا اتهام جاسوسی علیه او مطرح بود.

وکلای خانواده سیدامامی عنوان کردند که تحقیقات مقدماتی که از آقای سیدامامی انجام شده طبق قانون بی‌اعتبار است، چون او از دسترسی به وکیل محروم بوده است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG