لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۳۵

اسما جهانگیر: ایران به اعدام، فشار بر رسانه‌ها و فعالان مدنی ادامه می‌دهد


خانم جهانگیر روز چهارشنبه ۲۵ آبان گزارش خود را قرائت کرد.
خانم جهانگیر روز چهارشنبه ۲۵ آبان گزارش خود را قرائت کرد.

گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل برای ایران می گوید هرچند در دوران ریاست جمهوری حسن روحانی وضعیت حقوق بشر در ایران بهبود نسبی داشته اما هنوز موارد مهم نقض حقوق بشر در ایران وجود دارد.

اسما جهانگیر روز چهارشنبه ۳ آبان در نشست کمیسیون حقوق بشر به افزایش اعدام ها در ایران، فشار بر رسانه ها و همچنین فعالان مدنی به عنوان موارد برجسته نقض حقوق بشر در ایران اشاره کرد.

گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران با اشاره به انتخابات اردیبهشت ماه گذشته گفت: برگزاری دو انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر و روستا موجب شد فضای سیاسی در ایران کمی آزاد تر باشد اما بعد از آن شاهد فشار بر فعالان مدنی و بخصوص روزنامه نگاران بودیم.

وی افزود: با اینکه مجلس ایران طرح هایی برای کاهش اعدام بخصوص اعدام کودکان در دست دارد اما هنوز ایران جزو کشورهایی است که بالاترین آمار اعدام ها را دارد. ایران در ماههای گذشته، باز افرادی که در سن زیر ۱۸ سالگی مرتکب به جرم شده اند، بدون توجه به کنوانسیون حقوق کودک اعدام کرد.

خانم جهانگیر در گزارش حقوق بشر درباره ایران از محمدعلی طاهری و حکم اعدام او گفت و همچنین از فشار بر نرگس محمدی انتقاد کرد.

وی گفت آقای طاهری که رای او در دادگاه لغو شده بود، دوباره به اعدام محکوم شده است. همچنین نرگس محمدی که فعالیت حقوق بشری داشته در ایران زندانی است.

خانم جهانگیر به فشار بر رسانه ها اشاره کرد و گفت روزنامه نگاران در ایران همچنان بازداشت می شود و ایران با عدم امکان دسترسی آنها به درمان، سعی در فشار بر آنها دارد. همچنین ایران اعضای خانواده روزنامه نگاران مقیم خارج از جمله بی بی سی فارسی را نیز زیر فشار قرارداده است. من با چند نفر از آنها صحبت کرده ام.

گزارشگران بدون مرز، ایران را یکی از بزرگترین زندان های روزنامه نگاران در جهان می داند.

خانم جهانگیر سال گذشته به عنوان گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران منصوب و جانشین احمد شهید شد.

جمهوری اسلامی ایران گزارش خانم جهانگیر و آقای شهید را همواره رد کرده، در عین حال به آنها اجازه حضور در ایران و گفتگو با قربانیان نقض حقوق بشر را نمی دهد.

ایران در دهه شصت خورشیدی گزارشگر ویژه برای گزارش نقض حقوق بشر داشت اما در میانه دولت محمد خاتمی گزارشگر ویژه برداشته شد. با اینحال بعد از سرکوب معترضان در سال ۸۸، یک گزارشگر ویژه حقوق بشر برای بررسی وضع حقوق بشر در ایران منصوب شد. اما ایران همواره گزارش های آنها را رد کرده است.

بخش هایی از سخنان خانم جهانگیر از فیسبوک صدای آمریکا

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG