لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۳۹

اسما جهانگیر: اتهام پراکنی علیه من شاهدی بر وجود جو ارعاب در ایران است


خانم جهانگیر نشست حقوق بشر سازمان ملل درباره پرونده ایران
خانم جهانگیر نشست حقوق بشر سازمان ملل درباره پرونده ایران

اسما جهانگیر، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق‌ بشر ایران ادعای خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی مبنی بر ارتباط او با عربستان سعودی را رد کرد.

در پی انتشار خبری در ایرنا، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران که در آن به نقل از یک منبع ناشناس ادعا شده بود اسما جهانگیر قصد سفر محرمانه به عربستان سعودی دارد، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق‌ بشر ایران واکنش نشان داد و این ادعا را «تکان دهنده» توصیف کرد.

خانم جهانگیر این گونه اتهام‌زنی‌ها را شاهدی برای «وجود جو ارعاب در ایران» دانست و یکی از شیوه‌های رایج جمهوری اسلامی برای خاموش کردن دیدگاه‌های مخالف.

گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق‌ بشر ایران همچنین عنوان کرد که از ابراز تردید‌های مستند نسبت به گزارش خود استقبال می‌کند اما تهمت پراکنی علیه مسئولی که از سوی سازمان ملل متحد تعیین شده را «غیر قابل قبول» می‌داند.

اسما جهانگیر تاکید کرد که «سلامت و استقلال» او در جهان شناخته شده است و این تلاش‌ها برای بدنام کردنش او را در حالت تدافعی قرار نخواهد داد.

خبرگزاری ایرنا اسفند ماه سال گذشته نوشته بود که اسما جهانگیر در سفری محرمانه به عربستان خواهد رفت و از مقامات سعودی بابت نوشتن گزارش علیه ایران ۲۰۰ هزار دلار پاداش خواهد گرفت.

اسما جهانگیر از آبان ماه سال گذشته جایگزین احمد شهید در سمت گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر ایران شده است.

آقای شهید، فعال حقوق بشر اهل مالدیو از سال ۲۰۱۰ میلادی به عنوان گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران انتخاب شد اما هرگز مجوز سفر به ایران و گفت‌وگو با مقامات ایرانی را به دست نیاورد.

مقامات ایران بارها با ادبیاتی تند به آقای شهید تاخته و گزارش‌های او را «مغرضانه» و «سیاسی» نامیدند.

خانم جهانگیر نیز که یک فعال شناخته شده حقوق بشر پاکستانی است در چند ماه گذشته با واکنش منفی مقامات ایران مواجه بوده است.

او در گزارش خود به سی و چهارمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به موارد زیاد نقض حقوق بشر در ایران از جمله آمار بالای اعدام‌، محدودیت آزادی بیان و تبعیض علیه اقلیت‌های قومی، دینی و زنان اشاره کرد.

با وجود این انتقادات، خانم جهانگیر در بخشی از گزارش خود از اصلاحات در قوانین قضایی ایران استقبال کرد. او در گفت‌وگو با صدای آمریکا توضیح داد که تغییرات در قانون جزا و آیین دادرسی کیفری یک گام مثبت است.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG