لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۵۲

غریب‌آبادی ادعا کرد: منشأ آلودگی اعلام‌شده از سوی آژانس برای ایران «کاملا ناشناخته» است


کاظم غریب آبادی نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی - آرشیو
کاظم غریب آبادی نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی - آرشیو

نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادعا کرد که منشأ آلودگی اعلام‌شده از سوی آژانس برای ایران «کاملا ناشناخته» است.

به گزارش خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه پاسداران، روز پنج‌شنبه ۲۵ شهریور از قول کاظم غریب‌آبادی نوشت، ایران روز ۲۶ می ۲۰۲۱ درباره «وجود آلودگی اورانیوم تهی‌شده» در «یکی از مکان‌ها» به طور مکتوب توضیح داد،‌ اما «تأسف‌برانگیز» است که آژانس همچنان می‌گوید ایران هنوز توضیحی ارائه نکرده است.

وی در بخشی از سخنان خود در جریان نشست فصلی شورای حکام آژانس با موضوع پادمان ان پی تی در ایران مدعی شد که «در زمینه پیشینه فعالیت‌های انجام‌شده در این مکان، هیچ سابقه‌ای از فعالیت هسته‌ای مشاهده نشد»، و گفت «منشأ آلودگی اعلام‌شده توسط آژانس برای ما کاملا ناشناخته است.»

غریب‌آبادی با تأکید بر این که هیچ موضوع پادمانی در رابطه با فعالیت‌های هسته‌ای جاری ایران وجود ندارد، گفت، «آژانس باید از سیاسی‌کاری و غیرحرفه‌ای‌گری پرهیز کند و مراقب مواضع و مکتوبات خود باشد.»

غریب‌آبادی دبیرخانه آژانس را به «بزرگ‌نمایی چند موضوع بی‌اهمیت قدیمی» متهم کرد و گزارش اخیر دبیرکل آژانس مبنی بر این که پیشرفت نداشتن در شفاف‌سازی سئوالات آژانس در مورد صحیح و کامل بودن اظهاریه‌های پادمانی ایران، بر توانایی آژانس در ارائه اطمینان از ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران تأثیر جدی می‌گذارد، را «غیرواقعی»، «غیرحرفه‌ای» و «غیرمنصفانه» توصیف کرد.

رافائل گروسی، دبیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز دوشنبه در نشست شورای حکام گفت مواد هسته‌ای در محل‌هایی در ایران وجود دارد که برای آژانس نامعلوم است. او از این جهت و همچنین به دلیل پاسخگو نبودن ایران، ابراز نگرانی عمیق کرد.

همچنین، بریتانیا، آلمان، و فرانسه، سه متحد اروپایی آمریکا در برجام، از ادامه نقض تعهدات هسته‌ای ایران در برجام و تحریکات بیشتر تهران در زمینه هسته‌ای ابراز «نگرانی عمیق» کردند.

این سه کشور در بیانیه‌ای که متن آن روز چهارشنبه توسط بریتانیا منتشر شد، اعلام کردند که از زمان آخرین نشست شورای حکام در ماه ژوئن، ایران به فعالیت‌های فاقد مجوز در زمینه اورانیوم فلزی ادامه داده و برای نخستین بار اورانیوم فلزی با غنای ۲۰ درصد تولید کرده است.

این بیانیه با اشاره به کاربرد تسلیحاتی دانش مربوط به تولید اورانیوم فلزی می‌گوید ایران هیچ دلیل غیرنظامی برای چنین فعالیتی ندارد و باید تولید آن را فورا متوقف کند.

ایران و ایالات متحده تاکنون شش دور مذاکره غیرمستقیم برای بازگشت به پیروی کامل از برجام با وساطت اتحادیه اروپا در وین انجام داده اند، اما این مذاکرات در خرداد ماه به دلیل انتخابات ایران متوقف شد و هنوز برنامه تهران برای ازسرگیری مذاکرات و تاریخ برگزاری دور هفتم مشخص نیست.

لوئی بونو، نماینده آمریکا در سازمان های بین المللی در وین، روز سه شنبه ۲۳ شهریور در اجلاس شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران هشدار داد فرصت بازگشت به پیروی کامل و متقابل از برجام برای همیشه دوام نخواهد داشت.

XS
SM
MD
LG