لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۰ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۳۴

ثبت نام حسن خمینی در انتخابات مجلس خبرگان؛ آیا او "پدیده" این انتخابات است؟


یاسر و علی، دو نوه دیگر آیت‌الله خمینی، حسن خمینی را در هنگام ثبت نام همراهی کردند.
یاسر و علی، دو نوه دیگر آیت‌الله خمینی، حسن خمینی را در هنگام ثبت نام همراهی کردند.

حسن خمینی، نوه بنیان‌گذار نظام جمهوری اسلامی در ایران، روز جمعه برای شرکت در انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری ثبت نام کرد.

وی که برخی تحلیلگران او را "پدیده" این انتخابات می نامند، در دومین روز ثبت‌نام به همراه دو برادرش در وزارت کشور حاضر شد و به خبرنگاران گفت، به صورت مستقل در این انتخابات شرکت می‌کند.

هرچند برخی حضور نوه آیت‌الله خمینی را نشانه اختلاف در میان مقامات ارشد حکومتی دانسته‌اند، اما او تاکید کرد که حضورش در این انتخابات به معنای اختلاف و شکاف در نظام جمهوری اسلامی نیست، بلکه برای حفظ و دفاع از مبانی نظام است.

پیشتر طیفی از محافظه کاران از حضور احتمالی این روحانی جوان ابراز ناخشنودی کرده بودند.

مهدی تاجیک روزنامه نگار مقیم آلمان در گفت‌وگو با صدای آمریکا، حضور نوه خمینی در انتخابات خبرگان را با اهمیت دانست و گفت "مهم‌تر از همه، تاثیر احتمالی این دوره از مجلس خبرگان است که اعضایش می‌توانند در تعیین رهبری آینده مشارکت داشته باشند. حضور حسن خمینی به دلیل نسب خانوادگی و تولیت مرقد خمینی در این روند حائز اهمیت است".

به گفته آقای تاجیک، این مساله که حسن خمینی سال‌ها در عرصه سیاسی حضور نداشته و حضور در انتخابات مجلس خبرگان اولین حضور او است بر اهمیت این کاندیداتوری و "پدیده" بودنش اضافه می‌کند.

این روزنامه‌نگار اضافه می‌کند "حسن خمینی همواره رابطه خوبی با مجموعه اصلاح طلبان داشته و در حال حاضر هم با خاتمی و هاشمی رفسنجانی رابطه خوبی دارد. بنابر این گفته می‌شود که حضور همزمان هاشمی و خمینی جریان قدرتمندی علیه جریان تندروی منتسب به بیت رهبری در مجلس خبرگان شکل خواهد داد."

انتخابات مجلس خبرگان روز هفتم اسفند ماه سال جاری، همزمان با انتخابات مجلس شورای اسلامی، برگزار خواهد شد و ثبت نام داوطلبان نامزدی در انتخابات خبرگان از روز پنجشنبه ۲۶ آذر ماه آغاز شده و تا ۲ دی ماه ادامه خواهد داشت.

پس از هفت روز از ثبت نام داوطلبان نامزدی انتخابات مجلس خبرگان، هیات‌های اجرایی که زیر نظر دولت است، وظیفه دارد درباره هر نامزد از مراجع چهارگانه شامل پلیس، قوه قضاییه، وزارت اطلاعات و سازمان ثبت احوال استعلام کند. سپس پرونده نامزدها در اختیار شورای نگهبان قرار می‌گیرد.

در دو دوره اخیر، شورای نگهبان برای بررسی شرط اجتهاد نامزدها، امتحان‌هایی برگزار کرده است.

بعد از اعلام صلاحیت نامزدهای این انتخابات، این افراد اجازه تبلیغات خواهند داشت.

نهادهای مدافع حقوق بشر به نحوه بررسی صلاحیت ها در شورای نگهبان ایران انتقاد دارند.

در حالی شورای نگهبان وظیفه تایید صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس خبرگان را برعهده دارند که برخی اعضای این شورا مثل احمد جنتی، محمد یزدی و محمود هاشمی شاهرودی خود عضو مجلس خبرگان نیز هستند.

XS
SM
MD
LG