رئیس قوه قضاییه تاکید کرد که نظارت مجلس خبرگان بر رهبری جمهوری اسلامی "بیپایه" است و در قانون اساسی ایران "چیزی بهنام نظارت بر رهبری" وجود ندارد.
صادق آملی لاریجانی بدون نام بردن از هاشمی رفسنجانی به آخرین مصاحبه مطبوعاتی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام واکنش نشان داد و گفت که "برخی افراد، آرزوها و توقعات غیرقانونی خود را که ربطی به قانون اساسی ندارد مطرح میکنند".
آقای رفسنجانی در مصاحبه با خبرگزاری کار ایران، ایلنا، توضیح داده بود که علاوه بر انتخاب رهبر، "نظارت بر رهبری" هم از وظایف کمیسیون تحقیق مجلس خبرگان است که انجام میشود.
اما رئیس قوه قضاییه در پاسخ گفت "متأسفانه گاهی از قول برخی افراد و شخصیتها چنین حرف ها و چنین توقعاتی را مینویسند و مطرح میکنند که انتظارش نمیرود، چون علیالقاعده باید به نص قانون اساسی واقف باشند".
به گفته رئیس دستگاه قضایی ایران، تنها "تشخیص صفاتی خاص یا فقدان آن در رهبری" در حیطه اختیارات مجلس خبرگان است، اما "تشخیص، تلازمی با نظارت ندارد".
اعلام آمادگی اکبر هاشمی رفسنجانی برای حضور در انتخابات مجلس خبرگان، با توجه به اشارات اخیر او درباره ساز و کار تعیین رهبر جمهوری اسلامی، حساسیتزا شده است. او در مصاحبه اخیر خود اعلام کرده که خبرگان آماده میشود تا "هر وقت که بنا شد رهبری عوض شود یا نباشد و کس دیگری بیاید"، تصمیم گیری کند.