لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۱۸

الیکا آشوری:‌ درخواست آزادی مشروط انوشه آشوری سال ۹۹ رد و به تازگی ابلاغ شد


انوشه آشوری،‌ زندانی دو تابعیتی در ایران، در کنار فرزند خود الیکا آشوری - آرشیو
انوشه آشوری،‌ زندانی دو تابعیتی در ایران، در کنار فرزند خود الیکا آشوری - آرشیو

پس از انتشار خبر رد درخواست آزادی مشروط و تجدیدنظر در حکم ۱۰ سال زندان انوشه آشوری، فرزند‌ این زندانی دوتابعیتی می‌گوید قوه قضائیه ایران سال گذشته با این درخواست مخالفت کرده و این تصمیم طی روزهای گذشته به خانواده اعلام شده است.

الیکا آشوری، فرزند‌ انوشه آشوری، زندان دوتابعیتی ایرانی-بریتانیایی با اعلام این خبر به صدای آمریکا گفت، درخواست آزادی مشروط و تجدیدنظر پس از صدور حکم زندان در دادگاه بدوی ارائه شده و آقای آشوری و خانواده او تا چند روز پیش از نتیجه آن بی‌اطلاع بودند.

او در ادامه افزود، روز شنبه ۲۴ مهر ماه رئیس زندان اوین بدون ارائه هیچگونه جزئیاتی از تاریخ دقیق و یا دلیل رد درخواست، به آقای آشوری اعلام کرده که با درخواست این زندانی در سال ۱۳۹۹ مخالفت شده است.

خانم آشوری می‌گوید وقتی پدرم دلیل تاخیر در ابلاغ حکم را پرسیده است، به او گفته شده: «وقتی پرونده‌ای رد می‌شود، مسئولیتی نداریم خبر بدهیم که رد شده است.»

گفتگو با دختر انوشه آشوری درباره اعلام رد درخواست آزادی مشروط پس از ماه‌ها انتظار و بی‌خبری
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:04:20 0:00

انوشه آشوری، مهندس بازنشسته ۶۷ ساله، مرداد ماه سال ۹۶ طی یک سفر خانوادگی به ایران رفت اما بازداشت و به زندان محکوم شد. فرزند او با اشاره به اینکه تا به امروز دلیلی برای زندانی شدن پدرش ارائه نشده است به صدای آمریکا گفت: «زندانی بودن او بی دلیل است،‌ چه برسد که جزئیات رد درخواست آزادی مشروط داده شود.»

روزنامه گاردین روز سه‌شنبه ۲۷ مهر در گزارشی اعلام کرد همزمان با اعلام رد درخواست انوشه آشوری، به نازنین زاغری رتکلیف دیگر شهروند بریتانیایی زندانی در ایران نیز اطلاع داده شده که با درخواست تجدید نظر او مخالفت شده است.

گاردین نوشت ظاهرا صدور همزمان این احکام علیه دو زندانی شناخته شده ایرانی-بریتانیایی تصادفی نیست.

الیکا آشوری می‌گوید دولت بریتانیا مسئول دستیابی به نتیجه مثبت در رابطه با وضعیت زندانیان دوتابعیتی است. او به صدای آمریکا گفت: «مسئولان ایران علنا در توئیتر و رسانه‌های دیگر گفته‌اند که برای مذاکرات مثبت، باید بدهی۴۰۰ میلیون پوندی [بریتانیا به ایران] پرداخت شود.»

دولت بریتانیا اذعان دارد که ۴۰۰ میلیون پوند به ایران بدهکار است، اما دو کشور بر سر جمع بدهی و بهره پول اختلاف دارند. این مبلغ مربوط به تانک های چیفتن است که ایران در سال ۱۹۷۶ از بریتانیا خریده بود. در پی انقلاب ۱۳۵۷ بخش عمده ای از تانک ها تحویل ایران نشد.

الیکا آشوری افزود، در حال حاضر مذاکراتی میان دولت بریتانیا و ایران برای آزادی شش زندانی دوتابعیتی ایرانی-بریتانیایی از جمله نازنین زاغری و انوشه آشوری در حال انجام است و هنوز جای امیدواری‌ است که این مذاکرات به زودی به نتیجه برسد.

خانم آشوری در ادامه گفت، مقامات بریتانیا می‌گویند تمام تلاش خود را برای آزادی زندانیان دوتابعیتی انجام می‌دهند، اما هیچ وقت جزئیات کار را به خانواده این زندانیان اعلام نمی‌کنند.

علاوه بر انوشه آشوری و نازنین زاغری، در حال حاضر افرادی دیگری از جمله مراد طاهباز، عماد شرقی، سیامک نمازی و پدرش باقر نمازی، شهروندان ایرانی-آمریکایی، احمدرضا جلالی پژوهشگر ایرانی-سوئدی، مسعود مصاحب شهروند اتریشی‌-آلمانی، کامران قادری شهروند ایرانی‌-اتریشی، مهرداد رئوف شهروند ایرانی-‌بریتانیایی، و ناهید تقوی شهروند آلمانی ایرانی‌تبار، در ایران زندانی هستند.

وزارت خارجه ایالات متحده بارها بازداشت بی‌دلیل و خودسرانه شهروندان آمریکا و کشورهای دیگر، از جمله ایرانیان دوتابعیتی، توسط جمهوری اسلامی را محکوم کرده و خواستار آزادی بلافاصله و بی قید و شرط آنها شده است.

XS
SM
MD
LG