لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۳۲

گروهی از قانونگذاران آمریکا طرح دائمی‌کردن تحریم‌های ایران را ارائه کردند


کنگره آمریکا - آرشیو
کنگره آمریکا - آرشیو

گروهی از قانون‌گذاران هر دو حزب آمریکا روز دوشنبه یک طرح قانونی را در مجلس نمایندگان و سنا ارائه کردند که در صورت تصویب به رئیس جمهوری آمریکا اجازه می‌دهد جمهوری اسلامی ایران را به طور دائم با تحریم‌های اقتصادی تنبیه کند.

به گزارش نشریه «هیل» که اخبار کنگره آمریکا را گزارش می‌کند، ميشل استيل، قانونگذار جمهوری‌خواه از كاليفرنيا، بانی اصلی طرح «قانون تحکیم تحريم ايران» است و مايكل مک‌كال، رئيس جمهوری‌خواه كميته روابط خارجی مجلس نمايندگان از ایالت تگزاس، نیز یکی دیگر از بانیان آن است.

صدای آمریکا با دفاتر این قانون‌گذاران تماس گرفته و خواستار ارائه جزئیات ییشتری درباره این طرح قانونی شده است.

هدف این طرح قانونی در صورت تصویب نهایی تمديد دائمی تحريم‌های جمهوری اسلامی ايران است. قانون فعلی تحریم ایران که مصوبه سال ۱۹۹۶ است، قرار است در سال ۲۰۲۶ منقضی شود.

کنگره آمریکا در شرایط موجود باید پیوسته قانون فعلی تحریم ایران را تمدید کند. این قانون به قوه مجریه آمریکا اجازه می‌دهد به منظور مختل کردن تلاش‌های حکومت جمهوری اسلامی برای تهیه سلاح هسته‌ای، تحریم‌هایی را بر بخش انرژی ایران اعمال کند.

مک‌کال در بیانیه‌ای گفت: «قانون تحریم‌های ایران یکی از مهم‌ترین ابزارهای قانونی آمریکا برای وادار کردن ایران به کنار گذاشتن رفتار خطرناک و بی‌ثبات‌کننده‌اش است.»

مک‌کال گفت با تصویب قانون جدید تحریم‌ها علیه ایران تنها در صورتی برداشته می‌شود که «رفتار تهدیدآمیز خود» را متوقف کند.

در حال حاضر گروهی متشکل از ۲۴ قانون‌گذار از دو حزب آمریکا، از جمله سوزی لی، نماینده دموکرات از ایالت نوادا، از این طرح حمایت کرده‌اند.

میشل استیل، قانونگذار جمهوری‌خواه از كاليفرنيا و بانی اصلی طرح «قانون تحکیم تحريم ايران»، نیز گفت که جمهوری اسلامی ایران «به وضوح» اعلام کرده است «هیچ علاقه‌ای به مشارکت در جامعه بین‌المللی یا تلاش برای صلح» ندارد.

او با اشاره به این که «حکومت یاغی» جمهوری اسلامی به تهدید دموکراسی و پشتیبانی فعال از تروریسم در سراسر جهان ادامه می‌دهد، گفت که از طریق این طرح قانونی دوحزبی در هر دو بخش کنگره می‌توان از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای و «به خطر انداختن بیشتر صلح جهانی» جلوگیری کرد.

جمهوری اسلامی می‌گوید قصد ندارد سلاح هسته‌ای بسازد. اما شواهد نشان می‌دهد که برنامه هسته‌ای ایران با یک برنامه صرفا صلح‌آمیز فاصله زیادی دارد.

مقامات دولت ایالات متحده در ماه‌های گذشته بارها ضمن ابراز نگرانی نسبت به پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران و با تاکید بر این که احیای برجام دیگر در اولویت و دستور کار آمریکا قرار ندارد، گفته‌اند که دیپلماسی تنها ابزار دائمی، بادوام و قابل راستی‌آزمایی برای رسیدگی به برنامه هسته‌ای ایران است.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG