پس از انتشار گسترده فیلمی از سرقت مسلحانه جمعه شب در یکی از جادههای ایران، ماموران انتظامی جمهوری اسلامی مدعی دستگیری برخی از عاملان این حمله شدهاند.
ساعتی پس از انتشار ویدئویی از راهزنی از مسافران یک اتوبوس در استان خوزستان، فرمانده انتظامی این استان اعلام کرد که این ویدئو جدید نیست و این سرقت مسلحانه خرداد گذشته رخ داده است.
ویدئویی روز شنبه، ۲۵ تیرماه، در شبکههای اجتماعی انتشار یافته، چند جوان با صورت پوشیده و در دست داشتن اسلحه «کلاشنیکف»، اتوبوسی در مسیر اهواز را کنار جاده عمومی متوقف کرده و برخی داراییهای مسافران از جمله پول و طلا را به سرقت بردهاند.
در ارتباط با این سرقت که در بخشی از فیلم آن سارقان با اسلحه مسافران را «تهدید به مرگ» می کنند، کاربری در شبکه اجتماعی توییتر با اشاره به «بازگشت به دوران راهزنی در جادههای ایران»، تاکید کرده که «با این وضع اقتصادی مملکت و بیکاری، بدتر هم میشود» و نوشته است: «این امنیت استان خوزستانه! سرقت مسلحانه با تهدید در نیمه شب با پلاک سرقتی نظامی. عوضش امنیت داریم.»
در نیمه خردادماه امسال نیز ویدیوی دیگری از سرقت مسلحانه یک اتوبوس مسافربری دیگر انتشار یافت که در آن فیلمبردار توضیح میداد مسافران یک دستگاه اتوبوس متعلق به شرکت مسافربری ایران پیما در مسیر «اهواز به بندر امام خمینی» و در نزدیکی کارخانه فولاد، از سوی راهزنان مورد «سرقت مسلحانه» قرار گرفته بودند.
کیومرث کشوری، فرمانده انتظامی اهواز بیست و هفتم خردادماه در این ارتباط گفته بود «دستورات ویژه جهت شناسایی و دستگیری سارقان» صادر شده است؛ هر چند تاکنون هنوز نتیجهای از این «دستورات ویژه» انتشار نیافته است.
از سوی دیگر، «باشگاه خبرنگاران» وابسته به صداوسیمای جمهوری اسلامی نیز روز شنبه بیست و پنجم تیرماه به نقل از سرتیپ پاسدار محمد صالحی، رئیس پلیس فرماندهی انتظامی خوزستان مدعی شده است که در یک «عملیات مقتدرانه و منسجم پلیس آگاهی» اعضای «۳ نفره» این باند راهزنی دستگیر شدهاند.
تشدید ناامنی در مناطق شهری استانهای مختلف و گسترش «راهزنی» در جادههای ایران سبب بروز واکنشهای بسیاری میان کاربران شبکههای اجتماعی به ویژه که همزمان با افزایش نابسامانی اقتصادی و شدت گرفتن ناکارآمدیها در عرصه حکمرانی شده است.
در همین رابطه، فرنگیس بیات، تحلیلگر و دانشآموخته علوم سیاسی با انتشار توییتی نوشته است که «برای مقابله با راهزنی، گیوتین دست و سانتریفیوژ نسل ۹ کارایی ندارد. دوشکا کارایی ندارد. طناب دار کارایی ندارد. شما کارایی ندارید. ورشکسته و درماندهاید.»
در پی سیاستهای جدید دولت ابراهیم رئیسی که به «جراحی اقتصادی» معروف شده است، وضعیت معیشتی مردم در ایران به شدت رو به وخامت گذاشته است. در حالی که حتی برخی مقامهای جمهوری اسلامی نیز به کاهش قدرت خرید مردم در شرایط فعلی اذعان دارند، مقامهای دولت سیزدهم همچنان وعده میدهند که برای حفظ آرامش بازار و تامین معیشت مردم تلاش میکنند. مرکز آمار ایران در تازه ترین گزارش خود اعلام کرد، شاخص اقلام خوراکی در ایران در سه ماه نخست سال بیش از ۸۲ درصد رشد داشته است.