دفتر دادستانی ایالات متحده، «روابط احتمالی» هادی مطر، ضاربی ـ که به سلمان رشدی، نویسنده انگلیسی در اوت ۲۰۲۲ حمله کرد ـ و گروه شبهنظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی، حزبالله، را بررسی میکند.
بنا بر گزارش نشریه «واشنگتن فری بیکن»، هادی مطر، که هنگام دستگیری گواهینامه رانندگی جعلی با نام «یکی از فرماندهان حزبالله» را استفاده میکرد، در جشنواره نیویورک روی صحنه رفت و با چاقو به سلمان رشدی، نویسنده کتاب آیات شیطانی، حمله کرد.
بر اساس این گزارش، با وجود توصیف رسانهها از مطر به عنوان یک «گرگ تنها»، دادستانهای فدرال در حال «بررسی ارتباطات او» با «حزبالله و یا جمهوری اسلامی» هستند.
گفته میشود هادی مطر، فرزند مهاجران لبنانی، پس از سفر به لبنان در سال ۲۰۱۸، دچار دگرگونی فکری شد و به صورت افراطی به «مذهب شیعه» گروید و از انقلاب اسلامی ایران حمایت میکند.
جمهوری اسلامی در واکنش به این حمله، ضمن توجیه این حمله تروریستی، هرگونه دخالت در آن را رد کرد.
بر پایه این گزارش، تحقیقات گستردهتر، ممکن است «پیامدهای سیاسی» برای «توافق هستهای» رئیس جمهور جو بایدن با جمهوری اسلامی به همراه بیاورد، زیرا میتواند بر مذاکرات برای بازگرداندن جمهوری اسلامی به یک «معاهده هستهای» تاثیر بگذارد.
پیشتر صدای آمریکا در ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ خبر داد هادی مطر، مردی که با چاقو به سلمان رشدی حمله کرده میگوید که به روحالله خمینی، رهبر پیشین جمهوری اسلامی، احترام میگذارد. او اما مشخص نکرده که آیا از فتوای بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران برای قتل رشدی، الهام گرفته است، یا نه.
هادی مطر، اهل نیوجرسی، در جلسه دادگاه، خود را در اتهام «تلاش برای قتل سلمان رشدی و حمله به او» بیگناه دانست.
هادی مطر، به روزنامه نیویورک پست میگوید که فقط «صفحاتی» از کتاب آیات شیطانی را خواندهاست. او گفته که بر اساس توئیت رشدی در زمستان مبتنی بر اینکه «به موسسه چاتاکوا میرود» تصمیم گرفته که در آن جا حاضر شود.
سلمان رشدی ۷۵ ساله، قرار بود روز جمعه ۲۱ مرداد در مورد «آزادی در هنر» در این موسسه سخنرانی کند. اندکی پیش از سخنرانی، مطر ۲۴ ساله به او هجوم برد و این نویسنده بریتانیایی هندیتبار را با ضربات چاقو از ناحیه گردن و شکم مضروب کرد.
رشدی از سال ۱۹۸۸ که آیات شیطانی، را منتشر کرد و رهبر پیشین جمهوری اسلامی با صدور فتوا مسلمانان را به قتل او ترغیب کرد، در خفا زندگی کرده است.
جمهوری اسلامی ایران برای هر کسی که رشدی را بکشد بیش از ۳ میلیون دلار پاداش تعیین کرده است.
در شهریور ۱۳۹۱ «بنیاد ۱۵ خرداد» که یک بنیاد مذهبی نیمه رسمی در ایران است، جایزه قتل سلمان رشدی را ۵۰۰ هزار دلار افزایش داد. رشدی در آن زمان با رد این تهدید، گفت که «هیچ مدرکی» مبنی بر ابراز تمایل مردم به این جایزه در دست نیست.