رسانهها در گزارشهای خود درباره ایران به صدور حکم اعدام علیه یک شهروند دوتابعیتی آلمانی مقیم آمریکا و همچنین نقش حکومت ایران در تعرض روسیه به اوکراین و تلاشها برای مقابله با برنامه اتمی جمهوری اسلامی پرداختهاند.
در آمریکا و اروپا و به مناسبت نخستین سالگرد تهاجم روسیه به اوکراین، اغلب روزنامهها صفحه اول خود را به عکس و مطلب درباره سخنرانی تقریبا همزمان رهبران دو ابرقدرت اختصاص دادند: رئیس حکومت روسیه در مسکو و رئیس جمهوری آمریکا در ورشو. برخی از روزنامههای آمریکا با اشاره به موسیقی رقص، صحنهآرائی، تزئینات و نورپردازی رنگارنگ، سخنرانی آقای جو بایدن را به کنسرت راک یا کارزار انتخاباتی تشبیه کردند.
مجله یواسنیوز اند ورلد ریپورت به نقل از وزیر خارجه جمهوری اسلامی مینویسد دبیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی طی روزهای آینده به ایران خواهد رفت. رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی محمد اسلامی میگوید مقامات آژانس از سهشنبه پیش مذاکراتی با مقامات تهران آغاز کردهاند بر سر رفع ابهامهای ناشی از گزارش یکی بازرس.
رسانههای غرب خبر صدور حکم اعدام در ایران برای شهروند دو تابعیتی آلمانی مقیم ایالت کالیفرنیا را در سطح گستردهای پوشش دادند. واشنگتن پست به نقل از آسوشیتدپرس مینویسد جمشید شارمهد، ۶۷ ساله، در سال ۱۳۹۹ هنگام سفر به دوبی توسط ماموران امنیتی جمهوری اسلامی به تهران منتقل شد.
واشنگتن پست صبح چهارشنبه مینویسد آلمان دو دیپلمات جمهوری اسلامی را در اعتراض به حکم اعدام آقای شارمهد اخراج کرد، و میافزاید وزیرخارجه آلمان خانم آنالنا بائربوک کاردار سفارت جمهوری اسلامی در برلین را احضار کرد و به او گفت آلمان نقض حقوق شهروندی آقای شارمهد را نمیپذیرد.
در آلمان، روزنامه پرتیراژ فرانکفورتر آلگماینه مینویسد وزیرخارجه آلمان لغو حکم شارمهد را خواستار شد و میافزاید قوه قضائیه جمهوری اسلامی، آقای شارمهد را به ویژه به دست داشتن در حمله سال ۱۳۸۹ به مسجدی در شیراز متهم کرده است که جان ۱۴ تن را گرفت. فرانکفورتر آلگماینه در تفسیری از نویسنده لیویا گرستر، آقای شارمهد را یک گروگان سیاسی و محاکمه او را یک نمایش غیرانسانی میخواند، بدون حضور شهود و رعایت حداقل اصول حاکمیت قانون، و مینویسد علیرغم سالها غیبت او از ایران، جمهوری اسلامی به سبب مواضع سیاسی، دارد از او انتقام میگیرد.
لسآنجلس تایمز مینویسد خانواده آقای شارمهد، اتهام حکومت ایران که آقای شارمهد را فرمانده شاخه مسلح یک تشکل هوادار پادشاهی قلمداد کرده است، را رد میکنند و میگویند این شهروند دو تابعیتی آلمانی مقیم کالیفرنیا، صرفا سخنگوی این گروه بود و در هیچ حملهای دست نداشت.
رویترز در یک گزارش اختصاصی از خبرنگاران خود در بیروت و امان، مینویسد حمله موشکی روز یکشنبه گذشته به دمشق که سوریه آن را به اسرائیل نسبت داد، تاسیساتی را هدف گرفته بود که مقامات ایرانی برای پیشبرد طرح توسعه قابلیت پهپادی و موشکی سوریه، در آن جلسه تشکیل داده بودند.
تایمز اسرائیل صبح چهارشنبه گزارش داد که در حمله موشکی روز یکشنبه به دمشق، دست کم پنج تن جان باختند و ۱۵ تن مجروح شدند. یک مقام بلندپایه حکومت ایران در میان کشتهشدگان بود. پیشتر، شمار تلفات این حمله ۱۵ نفر گزارش داده شده بود.
گزارش آسوشیتدپرس از شهر مذهبی قم در باره بالاگرفتن انتقاد از سرکوب خونین اعتراضات سراسری را لسآنجلس تایمز و دهها نشریه دیگر در سراسر جهان نقل کردهاند. در این گزارش، از روحانی هوادار نظام ابوذر صاحبنظران نقل قول شده که گفته است نظام باید با جوانان به مهربانی و ادب رفتار میکرد تا آنها را ارشاد کند.
فایننشال تایمز لندن در یک گزارش اختصاصی از نجمه بزرگمهر مینویسد در پاسخ به جنبش اعتراضی، رهبر جمهوری اسلامی در مرکز صحنه قرار گرفته است و در تلاش برای تحکیم قدرت نظام در پیامد بزرگترین جنبش اعتراضی از زمان انقلاب اسلامی تاکنون، نقش فعالتری برعهده گرفته است.
وال استریت جورنال در سرمقالهای از هیات تحریریه، با اشاره به چرخش روسیه به سوی ایران و احتمالا چین برای تامین سلاحهای جدید، تاکید میکند که تا هنگامی که پوتین مایل به ادامه جنگ باشد، تلاش برای حلوفصل صلحآمیز جنگ روسیه در اوکراین، یک رویا است.
از سوی دیگر خبرگزاری بلومبرگ به نقل از برآورد مقامات اروپائی، گزارش میدهد که ذخیره پهپاد روسیه در اوکراین رو به اتمام است و در ده روز اخیر، موارد استفاده از پهپادهای ایرانی علیه اهداف اوکراینی، به شدت کاهش یافته.
وال استریت جورنال روز چهارشنبه در صفحه مقالات، مصاحبه ستوننویس والتر راسل مید با نخست وزیر اسرائیل بنجامین نتنیاهو را منتشر کرده که از جمله در باره تهدید اتمی جمهوری اسلامی هشدار میدهد.
نیویورک تایمز در گزارش خود در باره خارج شدن روسیه از آخرین معاهده تسلیحات اتمی با آمریکا، از فعال برجسته منع گسترش آقای جان وولفشتال نقل قول کرده که با اشاره به پیدا شدن شواهد غنیسازی اورانیوم ۸۴ درصدی در ایران، و همچنین تلاشهای چین و آزمایشهای اتمی کره شمالی، میگوید «از نظر ثبات اتمی و خویشتنداری، در دوره بدی قرار داریم.»
نیویورک تایمز، در تفسیری در ستایش از رئیس جمهوری اسبق جیمی کارتر که در ۹۸ سالگی از بیمارستان مرخص شده تا روزهای پایان عمر را در کنار خانواده در منزل بگذارند، به نقل از مولف کتابی در باره دوران ریاست جمهوری جیمی کارتر، مینویسد، برخلاف آنچه تصور میشد، آقای کارتر هوشمندترین، سختکوشترین و صادقترین انسانی بود که تاکنون دفتر بیضویشکل کاخ سفید به خود دیده است.
او یادآور میشود که در پیامد انقلاب سال ۱۳۵۷، علیرغم اصرار نخبگان، از جمله وزیر اسبق امور خارجه هنری کیسینجر و مشاور امنیت ملی کاخ سفید زبیگنیو برژینسکی، آقای کارتر از پذیرفتن شاه در آمریکا برای درمان، امتناع میکرد و جلوی تلافی نظامی علیه نظام یاغی تهران را گرفت. در سال ۱۳۵۸، مرحوم بیل کیسی، رئیس کارزار انتخاباتی رونالد ریگان، در سفری به مادرید با نمایندگان آیتالله خمینی دیدار کرد و احتمالا باعث شد بحران گروگانها تا پایان ریاست جمهوری کارتر، ادامه یابد.
تایمز لندن گزارش میدهد که یک بنیاد خیریه مجری فتواهای آیتالله خمینی در ایران، حدود هزار متر زمین «حاصلخیز» و «با ارزش» به هادی مطر، ۲۴ ساله، ضارب سلمان رشدی در ایالت نیویورک، هدیه داد و تاکید ورزید اگر کسی موفق شود نویسنده انگلیسی – هندی را از پای در آورد، پاداش بیشتری خواهد گرفت.
نشریه اَلْمانیتور که از پاریس گزارش و تفسیر در باره رویدادهای خاورمیانه منتشر میکند، روز چهارشنبه مینویسد حکومت ایران تهدید کرد که اگر آمریکا به میزبانی شبکه تلویزیونی ایران اینترنشنال ادامه دهد، از دولت آمریکا قانونا شکایت میکند. پخش ۲۴ ساعته این شبکه خبری، بعد از تهدیدهای جمهوری اسلامی علیه کارکنان آن، از استودیوی لندن به مقر آن در واشنگتن منتقل شد.