لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۱۹

گانتز: پهپادهای سرنگون‌شده حزب‌الله، در ایران ساخته شده‌اند


پهپاد مهاجر ۶ ایران Mohajer 6 Drones
پهپاد مهاجر ۶ ایران Mohajer 6 Drones

بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل تایید کرد که «پهپادهایی که حزب‌الله هفته گذشته به‌ سمت سکوی گازی کاریش پرتاب کرد، در ایران ساخته ‌شده‌اند.»

روز شنبه، نیروهای دفاعی اسرائیل «سه پهپاد حزب‌الله» را که به‌سمت میدان گازی کاریش، در حرکت بودند، ره‌گیری کرد. گروه حزب‌الله تأیید کرد که این‌ پهپادها را به‌سمت میدان کاریش، یک منطقه دریایی انباشته از گاز طبیعی که مالکیتش محل مناقشه میان لبنان ‌‌و اسرائیل است، پرتاب کرده است.

در رویداد دیگری نیز، روز چهارشنبه گذشته، یک پهپاد پرتاب‌شده توسط این گروه، بر فراز آب‌های لبنان سرنگون شد.

پس از رویداد روز شنبه، قطعاتی از پهپادها بازیابی و برای انجام بررسی، انتقال داده شد.

گانتز در نشستی با حضور خبرنگاران نظامی، گفت: «حزب‌الله در عملیات خود علیه میدان گازی کاریش، از پهپادهای ایرانی استفاده کرده‌ است».

او همچنین افزوده: «باید گفت که حزب‌الله به‌نیابت از ایران عمل می‌کند و سلاح‌های آن، سلاح‌های ساخت ایران است. چه در آن‌جا ساخته شده باشد و چه حزب‌الله دانش ساخت آن را به‌ دست آورده باشد.»
قرار است در جریان دیدار سیزدهم تا هفدهم ژوئیه بایدن از خاورمیانه، سامانه‌های دفاعی اسرائیل از جمله «پیکان، زنجیر دیوید، گنبد آهنین و یک سیستم ره‌گیری لیزری پرقدرت در حال توسعه» در یک سایت نمایشی وزارت دفاع در پایگاه هوایی پالماخیم، به‌نمایش درآید.

این وزارت‌خانه چندین سال است که سیستم دفاعی مبتنی بر لیزر را آزمایش می‌کند و طی یک سری آزمایش در ماه مارس «هواپیماهای بدون سرنشین، راکت‌های هدایت‌نشده و موشک‌های هدایت‌شونده ضدتانک» را سرنگون کرده‌ است.

سایت خبری والا گزارش داده: «اورشلیم امیدوار است که در این پروژه با واشنگتن شریک شود، از جمله با سرمایه‌گذاری آمریکا در توسعه بیشتر و استقرار این سیستم.»

گانتز نیز گفته‌است: «ما به سرعت‌بخشیدن به توسعه لیزر ادامه خواهیم داد. ما تاکنون صدها میلیون در این زمینه سرمایه‌گذاری کرده‌ایم و من قصد دارم که به‌زودی بودجه را افزایش دهم.»

گزارش هایی دیگر نیز حاکی است که «اسرائیل قصد دارد از بایدن بخواهد که تحویل این سامانه را به کشورهای عربی غیرهمسو با ایران از جمله به عربستان سعودی، تایید کند.»

این اقدام بخشی از تلاش‌های تحت رهبری ایالات متحده، برای ایجاد «یک همکاری منطقه‌ای در برابر تهدید پهپادها و موشک‌های تهاجمی ایران» خواهد بود.

گزارشهای تازه‌تر نیز بیانگر این است که این همکاری شامل «امارات متحده عربی، مصر، اردن، بحرین، عربستان سعودی و قطر» نیز خواهد بود.

گانتز گفته است: «اسرائیل در حال ایجاد یک ائتلاف دفاع هوایی منطقه‌ای علیه ایران است.»

او هفته گذشته از یک «پیشرفت احتمالی در حین‌ سفر آتی بایدن به منطقه» صحبت کرد.

بنی گانتز، در جریان نشست روز پنج‌شنبه گفت: «از دو سال پیش که روابط دیپلماتیک بین اسرائیل و امارات و بحرین عادی شد، مقامات دفاعی و نظامی اسرائیل در حدود ۱۵۰ جلسه با همتایان خود در کشورهای حاشیه خلیج فارس برگزار کرده‌اند.»

او خبر داد «قرارداد فروش بیش از ۳ میلیارد دلار تسلیحات به کشورهای عربی، متحدان جدید اسرائیل، در همین دوره امضا شده‌ است.»

آمار وزارت دفاع اسرائیل که در اوایل سال جاری منتشر شده، نشان می‌دهد «امارات و بحرین ۷درصد از کل خرید تسلیحات از اسرائیل در سال ۲۰۲۱ را تشکیل می‌دهند.

XS
SM
MD
LG