لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۴۶

راستی آزمایی| رئیس سابق حماس مدعی شد که این گروه شبه‌نظامی غیرنظامیان را هدف قرار نمی‌دهد


خودروهای تخریب‌شده پس از حملات تروریستی حماس به یک فستیوال موسیقی در جنوب اسرائیل
خودروهای تخریب‌شده پس از حملات تروریستی حماس به یک فستیوال موسیقی در جنوب اسرائیل

* محتوای این گزارش ممکن است دلخراش و آزاردهنده باشد.

حماس و متحدانش به پخش روایت‌های نادرست درباره جنگ کنونی میان اسرائیل و این گروه شبه‌نظامی ادامه می‌دهند که شامل تلاش‌هایی برای عادی سازی عملیات گروه‌های شبه‌نظامی در غزه – که خود آن را «طوفان الاقصی» می‌نامند- می‌شود.

خالد مشعل، رئیس سابق حماس، در مصاحبه‌ای در ۳۰ مهر ماه با شبکه تلویزیونی العربیه عربستان سعودی، گزارش‌های مربوط به هدف قرار دادن مستقیم غیرنظامیان توسط حماس را «اتهام ساختگی نتانیاهو [نخست وزیر اسرائیل]» خواند.

راشا نبیل، مصاحبه‌کننده، مشعل را در مورد این ادعاها تحت فشار قرار داد و خاطرنشان کرد که اسرائیل به دلیل جنایاتی که حماس علیه غیرنظامیان اسرائیلی و خارجی‌ها در ۱۵ مهر مرتکب شد، همدردی غرب را به خود جلب کرده است.

نبیل پرسید: «آیا این گونه رفتار با غیرنظامیان بخشی از ایدئولوژی حماس است؟»

مشعل تکذیب کرد. «خواهر، من به شما گفتم که حماس، گردان‌های القسام و سازمان‌های نظامی ما مقاومت خود را روی نیروهای اشغالگر، روی سربازان متمرکز می‌کنند. اما در همه جنگ‌ها، تعدادی غیرنظامی هم قربانی می‌شوند. ما مسئول آنها نیستیم.»

وقتی نبیل پرسید که آیا مشعل برای کشته شدن غیرنظامیان اسرائیلی در ۱۵ مهرماه عذرخواهی می‌کند، او پاسخ داد: «حماس هرگز عمداً غیرنظامیان را نمی‌کشد؛ بر سربازان تمرکز دارد. همین.»

این ادعا ادعایی نادرست است.

اسنادی که روی اجساد ستیزه‌جویان حماس یافت شده، برنامه‌های آن‌ها برای کشتن غیرنظامیان - از جمله هدف قرار دادن عمدی زنان و کودکان - را نشان می‌دهد. ویدئو و سایر شواهد نشان می‌دهد که آنها این برنامه‌ها را اجرا کردند.

از حدود ۱۴۰۰ نفری که در ۱۵ مهر کشته شدند، اجساد ۱۰۳۳ غیرنظامی جمع‌آوری شده است.

برخلاف ادعاهای منتشر شده توسط رسانه‌های دولتی ایران که می‌گوید حماس فقط سربازان و «شهرک نشینان غیرقانونی» را کشته است، اتباع خارجی که هیچ رابطه خانوادگی آشکاری با اسرائیلی‌ها ندارند، از جمله ۳۰ نفر از تایلند، ۱۰ نفر از نپال، ۴ نفر از چین و ۴ نفر از فیلیپین، از جمله شهروندانی بودند که شبه‌نظامیان حماس آنان را در ۱۵ مهر مورد هدف قرار دادند.

حماس ده‌ها شهروند خارجی دیگر از آمریکای شمالی و جنوبی (از جمله ۳۱ شهروند آمریکایی)، اروپایی و آسیایی را کشت. برخی از این افراد دو تابعیتی بودند.

حماس پس از حمله به یک جشنواره موسیقی در نزدیکی «کیبوتز ریم» در جنوب اسرائیل، نزدیک غزه، ۲۶۰ نفر را کشت و ده‌ها نفر دیگر را گروگان گرفت. تصاویر منتشر شده از این حمله نشان می‌دهد که شبه‌نظامیان حماس به سمت غیرنظامیان فراری تیراندازی می‌کنند.

حماس همچنین عواد داروشه، یک امدادگر عرب اسرائیلی را که سعی داشت به مجروحین جشنواره کمک کند، کشت.

در ۱ آبان، اسرائیل برای بیش از ۲۰۰ روزنامه‌نگار فیلمی را به نمایش گذاشت که شامل تصاویر دوربین‌های بدنی، دوربین‌های مداربسته، دوربین‌های جلوی خودروها و فیلم‌های ضبط‌شده توسط تلفن‌های همراه شبه‌نظامیان و قربانیان حماس بود که همه آن‌ها در طول حمله ۱۵ مهرماه فیلم‌برداری شده بودند.

این فیلم‌ها شامل تصاویری از یک ستیزه‌جوی حماس بود که یک نارنجک دستی را به سمت یک پدر و دو پسرش پرتاب کرد که سعی می‌کردند پناه بگیرند. آن‌ها پدر را کشتند و پسران را زخمی کردند.

تصاویر دیگر نشان می‌دهد که یک ستیزه‌جوی حماس با استفاده از یک بیل باغبانی، یک شهروند تایلندی را که ستیزه‌جویان به شکم او شلیک کرده بودند، سر می‌بُرد.

گرمه وود از مجله آتلانتیک که در نمایش این فیلم‌ها حضور داشت نوشت: «مردان، زنان و کودکان به هر شکل وحشتناکی که می‌توانید تصور کنید – یا حتا بعضی‌ را نمی‌توانید تصور کنید به ضرب گلوله، انفجار، شکار، شکنجه، سوزاندن و غیره به قتل می‌رسند.»

وود این حمله را «سادیسم غارتگرانه» توصیف کرده و به کشتار هدفمند غیرنظامیان و تمایل به تغییر شکل اجساد کسانی که قبلاً کشته شده بودند، اشاره کرده است.

مقامات اسرائیلی گفتند که از نمایش برخی از فیلم‌های وحشتناک‌تر موجود خودداری کرده‌اند.

گروه‌های حقوق بشر همچنین جنایات حماس علیه غیرنظامیان در ۱۵ مهر ماه را مستند کرده و خواستار تحقیق در مورد جنایات جنگی شده‌اند.

با این حال، سازمان عفو بین‌الملل و دیگران استدلال می‌کنند که واکنش اسرائیل «نامتناسب» بوده است و اسرائیل را به انجام حملات بی‌مورد - که منجر به تلفات گسترده غیرنظامیان شده‌ است - متهم می‌کنند که به گفته آنها، آن هم باید به عنوان «جنایت جنگی» مورد بررسی قرار گیرد.

وزارت بهداشت غزه، که توسط حماس اداره می‌شود، اعلام کرد که در حملات اسرائیل به غزه بعد از ۱۵ مهرماه تاکنون دستکم ۵۷۹۱ فلسطینی از جمله ۲۳۶۰ کودک کشته شده‌اند.

اسرائیل در مقابل مدعی است که تعداد زیادی از موشک‌های حماس و جهاد اسلامی بد عمل می‌کنند و غیرنظامیان غزه را می‌کشند.

اسرائیل و ناتو از سال ۲۰۰۷ حماس را به استفاده از سپر انسانی - که جنایت جنگی محسوب می‌شود - متهم کرده‌اند. با این حال، اسرائیل می‌گوید که این امر تعهدش به حفاظت از غیرنظامیان - طبق قوانین بین‌المللی - را نفی نمی‌کند، گر چه انجام آن را دشوارتر می‌کند.

همان‌طور که پس از انفجار ۲۵ مهر ماه در بیمارستان الاهلی غزه نشان داده شد، مقامات حماس منبع قابل اعتمادی نیستند. حماس علت این انفجار را حمله هوایی اسرائیل اعلام کرد که به گفته آنها بیش از ۵۰۰ نفر در آن کشته شدند. ولی شواهد اکنون به طور گسترده نشان می‌دهند که یک موشک «بدعمل کرده» حماس باعث این انفجار شده است و مقامات غربی و اسرائیلی مدعی هستند که کشته شدگان این انفجار ده‌ها نفر بوده‌اند و نه صدها نفر.

XS
SM
MD
LG