لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۰۷

هشدار سازمان اطلاعات داخلی آلمان: جنگ غزه اتحادهای یهودی‌ستیز جدیدی ایجاد کرده است


توماس هالدن وانگ، رئیس سازمان اطلاعات داخلی آلمان
توماس هالدن وانگ، رئیس سازمان اطلاعات داخلی آلمان

رئیس سازمان اطلاعات داخلی آلمان، روز چهارشنبه هشتم آذر، هشدار داد که جنگ بین اسرائیل و گروه حماس باعث ایجاد اتحادهای جدید در میان گروه‌های یهودی‌ستیز در آلمان شده است و خطر حملات یهودی‌ستیزانه را افزایش می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، توماس هالدن وانگ گفت: «یهود‌ستیزی و خصومت با اسرائیل عناصر پیوند‌دهنده میان اسلام‌گرایان، چپ‌های آلمانی و ترک، راست‌های افراطی، و افراد وابسته به سازمان‌های افراطی فلسطینی است.»

او افزود: مفهوم مشترک اسرائیل به عنوان یک دشمن، ارتباطات جدیدی را بین برخی از این بازیگران ایجاد می‌کند که در آینده می‌تواند در برخی موارد منجر به همکاری قوی‌تر شود.

به گفته رئیس این سازمان، اما طرفداری از اسرائیل و فلسطینی‌ها، افراط‌گرایان راست و چپ‌گرا را تقسیم کرده است و برخی افراط‌گرایان راست‌گرا از وضعیت کنونی برای تحریک علیه مسلمانان و مهاجران استفاده می‌کنند.

آقای هالدن وانگ تأکید کرد که مقامات امنیتی آلمان با بحران‌های موازی و تهدیدهای جدیدی مواجه هستند که با حمله ۱۵ مهر حماس به اسرائیل و درگیری‌های بعدی، تشدید شده است.

او در ادامه به ویژگی‌های جدیدی در تهدیدهای اسلام‌گرایان برای انجام حملات در غرب اشاره کرد که اخیراً ظاهر شده است.

توماس هالدن وانگ با اشاره به این‌که «خطر، واقعی و بالاتر از آن چیزی است که برای مدت طولانی وجود داشته است» افزود که مقامات امنیتی آلمان «با سرعت تمام» برای تضمین امنیت یهودیان، نهادهای اسرائیلی، و همچنین رویدادهای مهم تلاش می کنند.

ژیان عمر، قانونگذار آلمانی در برلین با پیشینه کرد سوری
ژیان عمر، قانونگذار آلمانی در برلین با پیشینه کرد سوری

احساس آسیب‌پذیری مسلمانان در اروپا به دنبال افزایش خشونت‌ها میان اسرائیل و فلسطینی‌ها

ژیان عمر، یک قانونگذار آلمانی در برلین با پیشینه کرد سوری، پس از حمله مرگ‌بار ۱۵ مهر حماس به اسرائیل، با نفرت‌پراکنی و حملات مختلفی مواجه شده است و احساس می‌کند که تحت حمایت پلیس نیست.

به گزارش رویترز، او گفت: «واقعاً احساس تنهایی می‌کنم. اگر شخصی با موقعیت یک مقام منتخب مورد محافظت قرار نمی‌گیرد، دیگران چه احساسی دارند؟»

آقای عمر اضافه کرد: پلیس در حال تحقیق است اما قادر به تأمین امنیت بیشتر برای محل نیست.

این نماینده آلمانی می‌گوید: «تصور کنید یک سیاستمدار آلمانی سفیدپوست توسط یک مهاجر یا پناهنده مورد حمله قرار گیرد. در چنین مواردی نیروهای امنیتی اقدامات بیشتری انجام می‌دهند.»

بیش از ۳۰ تن از رهبران جامعه و کنشگرانی که این خبرگزاری با آنها صحبت کرد، با اشاره به این‌که سه حادثه در دفتر حوزه انتخابی ژیان عمر در برلین، بخشی از افزایش خصومت با مسلمانان در اروپا است، گفتند که این برخوردهای خصمانه از هنگام حمله حماس به اسرائیل در مواردی توسط سیاستمداران دامن زده شده و برخی از آنها به دلیل اعتماد کم به پلیس، گزارش نشده است.

در حمله ۱۵ مهر حماس به اسرائیل، حدود ۱۲۰۰ اسرائیلی کشته شدند که اکثرا غیر نظامی بودند. این حملات و نیز به گروگان گرفتن بیش از ۲۴۰ تن و انتقال آنان به نوار غزه، حمله اسرائیل را به این منطقه به همراه داشت.

به نوشته رویترز، مقام‌های حماس که کنترل نوار غزه را در دست دارند، می‌گویند در پی حملات اسرائیل، تاکنون نزدیک به ۱۵ هزار کشته شده‌اند. اسرائیل در مقابل، این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی را متهم کرده است که از غیر نظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کند.

رویترز اشاره کرد که جنگ در غزه، جرایم مرتبط با یهودی‌ستیزی و اسلام‌هراسی در اروپا را به صورت چشمگیری در بریتانیا، فرانسه، یا آلمان افزایش داده است.

بر اساس این گزارش، داده های رسمی نشان می‌دهد که حملات ناشی از اسلام‌هراسی در بریتانیا نسبت به فرانسه و آلمان افزایش کمتری داشته است.

پیروزی خیرت ویلدرز، پوپولیست راست‌گرای افراطی، در انتخابات هفته گذشته هلند، احساس آسیب‌پذیری مسلمانان اروپایی را بیشتر کرده است. او پیشتر در سخنان خود، خواستار ممنوعیت مساجد و قرآن در این کشور شده بود.

به گفته رئیس یکی از مساجد در پاریس، تهدید یکی از حامیان راست افراطی، موجب وحشت نمازگزاران شده است.

او با اشاره به اینکه از پلیس تقاضای محافظت بیشتر کرده است، گفت که مقامات به دلیل کمبود نیرو با این درخواست موافقت نکردند.

XS
SM
MD
LG