مقامات ارشد آمریکایی، گفتند که ایالات متحده از اسرائیل خواسته است که در صورت حمله به جنوب نوار غزه، برای آسیب ندیدن غیرنظامیان و محدود کردن آسیبها به زیرساختها، تدابیر لازم را به کار ببندد تا از جابه جایی بیشتر فلسطینیها که میتواند تلاشهای بشردوستانه را تحت فشار قرار دهد، جلوگیری شود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، تهاجم اسرائیل به شمال غزه ویرانگر بوده و هزاران کشته بر جای گذاشته است. تعداد زیادی از غیر نظامیان نیز به خاطر بمبارانهای بیوقفه، نبود آب و برق و نیز کمبود اقلام و کالاهای ضروری مثل غذا، بیخانمان و مجبور به فرار به جنوب شده اند.
مقام های حماس که حکومت نوار غزه را در دست دارد، می گویند که حملات اسرائیل بیش از ۱۳ هزار و ۳۰۰ کشته بر جای گذاشته است که به گفته آنان، دو سوم آنها کودک و زن هستند.
در مقابل، اسرائیل بارها تاکید کرده که حملاتش متوجه اهداف حماس است و این گروه را متهم کرده است که از غیر نظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده می کند.
جنگ بین اسرائیل و حماس پس از آن آغاز شد که شبه نظامیان حماس در روز ۱۵ مهر به آن کشور حمله کردند و بیش از ۱۲۰۰ تن را که اکثر غیر نظامی بودند، کشتند.
به نوشته رویترز، مقامات آمریکایی گفتند که با مقامات اسرائیلی درباره لزوم مراقبت بیشتر در جنوب غزه، که در حال حاضر، حدود ۲ میلیون فلسطینی در آن سکونت دارند، صحبت کردهاند.
آنها اشاره کردند که پیامی در این مورد از سوی جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، ارسال شده است.
یکی از این مقامات گفت: ما آشکارا دولت اسرائیل را در این مورد متقاعد کردیم که بسیار مهم است که هنگام انجام عملیات نظامی باید به شکلی به سمت جنوب حرکت کنند که موجب جابه جایی بیشتر غیر نظامیان نشود.
او افزود که آوارگی غیر نظامیان به آن شکلی که در شمال غزه رخ داد نمیتواند در جنوب این منطقه تکرار شود. این جابه جایی مخرب و فراتر از ظرفیت هر شبکه امداد بشردوستانه خواهد بود و نباید اتفاق بیفتد.
این مقام آمریکایی گفت: اسرائیل باید از حمله به زیرساختهای برق، آب، سایتهای بشردوستانه و بیمارستانها در جنوب و مرکز غزه اجتناب کند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز دوشنبه ششم آذر، تمدید آتشبس بین اسرائیل و شبهنظامیان حماس برای دو روز را «نمایی از امید و انسانیت» توصیف کرد، اما هشدار داد که این مدت زمان برای امدادرسانی به نوار غزه کافی نیست.
یکی دیگر از مقامات آمریکایی گفت که واشنگتن مایل است که توقف موقت جنگ برای کمکهای بشردوستانه را تا حد ممکن برای مدت بیشتری تمدید کند.
او گفت که اولین پرواز از سه پرواز امدادی که توسط ارتش آمریکا انجام میشود، روز سهشنبه هفتم آذر، مواد مورد نیاز را به غزه حمل میکند و دو پرواز دیگر نیز برای روزهای آینده برنامهریزی شده است.
این پروازها اقلام پزشکی، مواد غذایی و لوازم مورد نیاز برای زمستان را به همراه خواهد داشت که توسط سازمان ملل بین غیر نظامیان فلسطینی توزیع میشود.
مقامات آمریکایی همچنین گفتند که کمکهای ارسالی به غزه در حال حاضر حدود ۲۴۰ کامیون در روز است، اما این میزان برای رفع نیازها کافی نیست و برای رساندن آن به روزانه ۴۰۰ کامیون، باید از شرکتهای تجاری استفاده کرد.