اسکلهای که آمریکا برای رساندن کمکهای فوری بشردوستانه به غیرنظامیان در نوار غزه ساخته بود، پس از چند بار برداشته شدن و دوباره نصب شدن، قرار است روز چهارشنبه ۲۰ تیر دوباره به مدت چند روز بازگردانده شود و سپس برای همیشه آن را بردارند.
این اسکله موقت که ارتش آمریکا آن را ساخته است، چندین بار با آب و هوای بد، عدم اطمینان از وضعیت امنیتی منطقه، و نیز مشکلات رساندن غذا به دست ساکنان نیازمند در داخل غزه، به مشکل برخورد.
مقامهای آمریکایی که نخواستند نامشان فاش شود به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفتهاند هدف این است که هر کمکی که در قبرس و اسکله شناور انباشته شده است، به منطقه امنی در ساحل غزه رسانده شود.
این مقامها میگویند پس از انجام این کار، ارتش ایالات متحده اسکله را برمیدارد و آنجا را ترک میکند.
مقامهای آمریکایی امیدوار بودند این اسکله بتواند موجی از کمکهای حیاتی را به دست ساکنان گرسنه غزه برساند، ولی با این که بیش از ۸ میلیون و ۶۰۰ هزار کیلوگرم مواد غذایی از طریق این اسکله وارد غزه شده، این پروژه به دلیل آب و هوای نامناسب و وقفههایی در تحویل کمکها در پی تهدیدهای امنیتی، با مشکل مواجه شده است.
نیروهای آمریکایی در هشتم تیرماه اسکله را به دلیل آب و هوای بد برداشتند و به بندر اشدود در اسرائیل منتقل کردند، ولی توزیع کمکها به دلیل نگرانی های امنیتی متوقف شده بود.
تصمیم برچیدن دائمی اسکله در حالی اتخاذ میشود که نیروهای اسرائیلی به حملات خود در نوار غزه ادامه میدهند و حماس میگوید این موضوع میتواند مذاکرات طولانیمدت بر سر آتشبس و آزادی گروگانهای باقیمانده را تهدید کند.
سازمان ملل متحد در ۲۰ خرداد و یک روز پس از آن که ارتش اسرائیل از منطقه اطراف اسکله برای عملیات نجات گروگانها استفاده کرد، تحویل کمکهای بشردوستانه از اسکله را به حالت تعلیق درآورد.
مقامات آمریکا و اسرائیل میگویند هیچ بخشی از اسکله در این عملیات مورد استفاده قرار نگرفت، اما مقامات سازمان ملل معتقدند ایجاد این تصور در غزه که ممکن است اسکله در عملیات استفاده شده باشد، فعالیت کمکرسانی آنها را خدشهدار میکند.
در نتیجه این وقفه، کمکهایی که از طریق اسکله موقت ساخت ارتش آمریکا به منطقه امن در ساحل برده میشدند، در روزهایی که مذاکرات میان سازمان ملل متحد و اسرائیل ادامه داشت، انباشته شدند.
چندی پیش، برنامه جهانی غذا سازمان ملل متحد یک پیمانکار استخدام کرد تا این کمکها را از ساحل به مکان دیگری منتقل کند تا از فاسد شدن مواد غذایی و سایر اقلام جلوگیری شود.
وزارت دفاع ایالات متحده، پنتاگون، پیشتر اعلام کرد بود که این اسکله یک «پروژه موقت» است و برای تشویق اسرائیل به اجازه جریان بهتر کمکها از طریق مسیرهای زمینی طراحی شده است.
اسکله شناور غزه با دستور جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا و توسط ارتش ایالات متحده ساخته شد. اسکله در روز ۲۸ اردیبهشت در سواحل غزه مونتاژ شد و در ۸ خرداد آن را نصب کردند.
هزینه پروژه در ابتدا ۳۲۰ میلیون دلار برآورد شده بود، اما پنتاگون بعدا اعلام کرد به دلیل کمکهای بریتانیا و کمتر از حد انتظار بودن هزینه کامیونها و سایر تجهیزات، ۹۰ میلیون دلار از آن کاسته شد و رقم نهایی به ۲۳۰ میلیون دلار رسید.