لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲ تیر ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۰۲

سران کشورهای «گروه ۷»، خواستارادامه فعالیت «بدون مانع» آنروا شدند


سران کشورهای «گروه ۷» روز جمعه، ۲۵ خرداد در پایان مذاکرات خود در بیانیه‌ای خواستار ادامه فعالیت «آژانس امداد و اقدامات سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک» (آنروا) در غزه «بدون هیچ مانعی» شدند.

هفت اقتصاد ثروتمند دنیا گفتند: «بسیار مهم است که آنروا و دیگر سازمان‌ها و شبکه‌های توزیع کمک‌های سازمان ملل بتوانند به طور کامل به کسانی که بیشترین نیاز را دارند کمک کنند و وظایف خود را به طور مؤثر انجام دهند.»

آنها از تمامی طرف‌ها خواستند تا «عبور سریع و بدون مانع کمک‌های بشردوستانه برای غیرنظامیان نیازمند» در غزه، به ویژه زنان و کودکان را تسهیل کنند.

در این بیانیه آمده است: «دسترسی ایمن، کامل، سریع، و بدون مانع کمک‌ها در تمامی اشکال آن، مطابق با قوانین بین‌المللی بشردوستانه، از طریق نقاط عبور زمینی موجود، از جمله گذرگاه رفح و مسیرهای دریایی، از جمله بندر اشدود اولویت مطلق است.»

آنروا، نخستین آژانس سازمان ملل متحد است که با قطعنامه مجمع عمومی این سازمان در سال ۱۹۴۹ تأسیس شد تا از پناهندگانی که هنگام تشکیل اسرائیل فرار کردند یا از خانه‌های خود رانده شدند، مراقبت کند.

در بهمن ماه گذشته، اسرائیل ۱۲ نفر از سیزده هزار کارمند «آنروا» در غزه را به مشارکت در حمله مهر ماه گذشته حماس به اسرائیل متهم کرد.

«آنروا» ۳۲ هزار نفر را در مناطق عملیاتی خود استخدام کرده است که ۱۳ هزار نفر از آنها در غزه هستند.

به دنبال اتهامات اسرائیل، آمریکا و سپس پانزده کشور دیگر کمک‌های مالی خود به این آژانس را متوقف کردند و نیمی از آنها بار دیگر کمک‌ها را از سر گرفتند.

ایالات متحده آمریکا تقریباً نیمی از بودجه عملیاتی سالانه این آژانس را تأمین می‌کند.

سازمان ملل متحد کاترین کولونا، وزیر امور خارجه پیشین فرانسه را به عنوان مدیر گروهی مستقل برای بررسی عملکرد «آنروا» و تضمین بی طرفی و پاسخ به اتهامات منصوب کرده است.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG