کمیته انضباطی «فیفا»، پروندهای را علیه لوئیس روبیالس، رئیس فدراسیون فوتبال اسپانیا، به دلیل بوسیدن جنی هرموسو، بازیکن اسپانیایی، تشکیل داده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، لوئیس روبیالس، یکشنبه گذشته پس از پیروزی اسپانیا بر انگلیس و کسب عنوان قهرمانی جام جهانی فوتبال زنان، هنگام اهدای مدال طلا به بازیکنان اسپانیایی، به صورت غیرمنتظرهای، جنی هرموسو را از لب بوسید.
این حادثه، بازتاب جهانی گستردهای داشت و با انتقادهای زیادی در داخل و خارج اسپانیا مواجه شد. جنی هرموسو نیز گفته است که چنین اعمالی نباید «هرگز بدون مجازات بمانند.»
کمیته انضباطی فیفا، پنجشنبه ۲۴ اوت، به لوئیس روبیالس، رئیس اتحادیه فوتبال اسپانیا اطلاع داد که بر اساس واقعهای که در فینال جام جهانی زنان رخ داده است، پرونده انضباطی علیه او تشکیل میدهد.
این بوسه و رفتار نامناسب لوئیس روبیالس ممکن است نقض بندهای اول و دوم ماده ۱۳ قانون انضباطی فیفا باشد. ماده ۱۳ این قانون نیز به «رفتار توهینآمیز» بازیکنان و مسئولان، به ویژه «نقض اصول اخلاقی شایسته» و «رفتاری که موجب بدنامی ورزش میشود»، اشاره میکند.
لوئیس روبیالس که ابتدا، منتقدان خود را «احمق» خطاب کرده بود، روز دوشنبه سیام مرداد، با انتشار یک پیام ویدئویی عذرخواهی کرد، اما انتقادها از او همچنان ادامه دارد.
پس از انتقاد نخستوزیر اسپانیا از لوئیس روبیالس، یولاندا دیاز، معاون دوم نخستوزیر این کشور، هم خواستار استعفای لوئیس روبیالس شد و گفت که او «بدون شک به یک زن حمله کرده است.»
لیگ فوتبال زنان اسپانیا، لیگ «اف»، خواستار برکناری لوئیس روبیالس شد و گفت که به دلیل «اقدامات و رفتار بسیار جدی»، از او به رئیس شورای ملی ورزش شکایت کرده است.
جنی هرموسو پس از این بوسه در رختکن به همتیمیهای خود گفت که این اقدام را «دوست نداشت.»
این ستاره اسپانیایی روز چهارشنبه اول شهریور، گفت که اتحادیه بازیکنان و آژانس ورزشی که مدیریت او را بر عهده دارد، این پرونده را پیگیری خواهند کرد.
خانم هرموسو گفت: «ما تلاش میکنیم تا مطمئن شویم که اقداماتی مانند آنچه دیدهایم هرگز بدون مجازات نمیمانند.»
او با تأکید بر اینکه چنین رفتاری غیرقابل قبول است، خواستار محافظت بیشتر از زنان فوتبالیست در برابر «اقدامات نادرست» شد.
تیم ملی فوتبال زنان اسپانیا حتی پیش از آغاز جام جهانی به میزبانی مشترک استرالیا و نیوزیلند، با حواشی مختلفی مواجه بود و تعدادی از بازیکنان به شدت از عملکرد فدراسیون فوتبال این کشور انتقاد کرده بودند.
اسپانیا که یکی از بهترین تیمهای این دوره بود، به فینال رسید و برای نخستین بار قهرمان جام جهانی فوتبال زنان شد.