لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۰۱

آمریکا یک تبعه کره‌شمالی را به جرم پولشویی اخراج کرد


نشان اداره مهاجرت و گمرک ایالات متحده
نشان اداره مهاجرت و گمرک ایالات متحده

آمریکا یک تاجر کره‌شمالی را پس از محکومیت او در اتهامات متعدد پولشویی با استفاده از سیستم مالی ایالات متحده برای خرید کالاهای لوکس و ارسال آن به رژیم حاکم بر پیونگ‌یانگ اخراج کرد و به چین فرستاد.

به گزارش بخش انگلیسی صدای آمریکا، سخنگوی اداره مهاجرت و گمرک ایالات متحده «آی‌سی‌ایی»، اعلام کرد مون چول میونگ، یک تبعه ۵۵ ساله کره شمالی، در ماه ژانویه در دادگاه منطقه فدرال ایالات متحده در واشنگتن به دلیل طرح پولشویی برای فرار از تحریم‌های آمریکا و‌ سازمان ملل که با هدف محدود کردن برنامه‌های هسته‌ای و موشکی کره شمالی صورت می‌گیرد، به ۴۵ ماه زندان محکوم شد.

سخنگوی آی‌سی‌ایی در بیانیه‌ای که سه‌شنبه به سرویس کره‌ای صدای آمریکا ارسال شد، گفت :«به درخواست مون، اداره مهاجرت و گمرک ایالات متحده انتقال او از آمریکا به جمهوری خلق چین را در اوایل این ماه تسهیل کرد.»

مون در جلسه صدور حکم در ۳۰ ژانویه تمایل خود برای انتقال به چین را ابراز کرد. وکیل او در جلسه دادرسی گفت که همسرش در آن‌جا در حال مبارزه با بیماری سرطان است. براساس گزارش دیده‌بان حقوق بشر، بین ۱۰ تا ۳۰۰ هزار تبعه کره شمالی بصورت مخفیانه در چین زندگی می‌کنند.

سرویس کره‌ای صدای آمریکا دریافت که مون پس از صدور حکم محکومیت و پیش از اینکه اوایل ماه میلادی جاری به چین اخراج شود، در بازداشتگاه آی‌سی‌ایی در ‌بولینگ گرین در ایالت ویرجینیا بود.

آمریکا در نوامبر سال ۲۰۱۶، پس از پنجمین آزمایش هسته‌ای کره‌شمالی، رسماً دسترسی کره شمالی به سیستم مالی ایالات متحده را ممنوع کرد. واردات کالاهای لوکس با تحریم‌های سازمان ملل که در اکتبر سال ۲۰۰۶ پس از نخستین آزمایش هسته‌ای کره شمالی صادر شد، ممنوع است.

ساختمان های در حال ساخت در کنار رودخانه در پیونگ یانگ، کره شمالی قرار دارند.
ساختمان های در حال ساخت در کنار رودخانه در پیونگ یانگ، کره شمالی قرار دارند.

براساس پژوهش مرکز مطالعات دفاعی پیشرفته «سی۴‌ای‌دی‌اس»، اندیشکده‌ای در واشنگتن، با وجود تحریم‌ها، کره شمالی در سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ از راه‌های مختلف از ۹۰ کشور کالاهای لوکس خریده است.

براساس بیانیه‌ای که وزارت دادگستری ایالات متحده در ژانویه منتشر کرد، مون به دلیل انجام معاملات غیرقانونی بیش از ۱.۲ میلیون دلار بین آوریل ۲۰۱۳ تا نوامبر ۲۰۱۸ با استفاده از شرکت‌های پوششی و اسناد جعلی محکوم شد.

در این بیانیه آمده است: «مون و هم‌دستانش از شبکه‌‌ای از شرکت‌های اصلی و سوابق تراکنش‌های جعلی استفاده کردند تا مشخص نشود که این پرداخت‌ها به نفع نهادهای تحریم‌شده کره شمالی بوده، و در نتیجه بانک‌های آمریکایی را فریب داده‌اند تا تراکنش‌های مربوطه را انجام دهند.»

سخنگوی آی‌سی‌ایی گفت :«اقدامات مون بخشی از طرحی برای پولشویی از طریق سیستم مالی ایالات متحده برای ارسال اقلام لوکس به کره شمالی بود.» سرویس کره‌ای صدای آمریکا با هیئت کره شمالی در سازمان ملل تماس گرفت و خواستار اظهارنظر درباره اخراج مون شد، اما پاسخی دریافت نکرد.

مون در حالی که به‌عنوان یک تاجر در مالزی کار می‌کرد، به پولشویی مشغول بود. او در ماه مه ۲۰۱۹ توسط مقامات مالزی دستگیر و در ماه مارس ۲۰۲۱ به آمریکا مسترد شد. به گفته آی‌سی‌ایی، مون نخستین تبعه کره شمالی بود که به آمریکا مسترد شد. کره شمالی پس از استرداد مون به آمریکا روابط خود با مالزی را قطع کرد، و مالزی نیز سفارت خود در پیونگ یانگ را تعطیل کرد.

رهبر کره شمالی کیم جونگ اون
رهبر کره شمالی کیم جونگ اون

بر اساس بیانیه وزارت دادگستری، مون پس از استرداد به آمریکا به جرم خود اعتراف کرد، اما از محاکمه تحت آن‌چه به‌عنوان «ادعای آلفورد بر سر اعتراض ایالات متحده» شناخته می‌شود، اجتناب کرد. تحت ادعای آلفورد، متهم بیگناهی خود را اعلام می‌کند، و در عین حال می‌پذیرد که شواهد کافی برای محکومیت وجود دارد. اقرار آلفورد مانع محاکمه جنایی می‌شود، زیرا متهم موافقت می‌کند تا مجازاتی را بپذیرد که به اقرار مجرم بودن اضافه می‌شود.

به گفته وزارت دادگستری ایالات متحده، مون وابسته به سازمان اطلاعات کره شمالی، اداره کل شناسایی «آر‌جی‌بی» بود که توسط آمریکا و سازمان ملل متحد تحریم شده است. براساسگزارش بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها، آر‌جی‌بی خارج از ساختار نظامی کره شمالی عمل می‌کند و «در فعالیت‌های تروریستی، مخفیانه، و غیرقانونی مشارکت دارد.»

وزارت خانه‌داری آمریکا دو بار آر‌جی‌بی را تحریم کرده است. این سازمان در سال ۲۰۱۰ به دلیل انجام فعالیت‌های غیرقانونی از جمله تجارت اسلحه و پولشویی برای کره شمالی، و در سال ۲۰۱۵ پس از حملات سایبری کره شمالی به شرکت «سونی پیکچرز اینترتیمنت» را هدف قرار داد، تحریم شد.

سازمان ملل متحد آر‌جی‌بی را پس از چهارمین آزمایش هسته‌ای کره شمالی در سال ۲۰۱۶ تحریم کرد.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG