در حالی که وزارت خزانهداری آمریکا از رمزارزها به عنوان چالشی در برابر اثرگذاری تحریمها یاد کرده، ابراهیم رئیسی خواستار بازنگری در قوانین استخراج ارزهای دیجیتال شده است. اما آیا این بازنگریها میتواند از فرار ارزها، انباشت کالاهای اساسی در گمرکها، تورم و گرانی، و به طور کلی آشفتهبازار اقتصادی ایران جلوگیری کند؟
- رئیسی: در قوانین استخراج رمزارزها بازنگری شود
ابراهیم رئیسی خواستار بازنگری در قوانین استخراج رمزارز شده است. به این ترتیب، به نظر میرسد جمهوری اسلامی میخواهد استخراج ارزهای دیجیتال را هر چه بیشتر در چارچوب صلاحدیدهای خود درآورد.
به گزارش روز سهشنبه ۲۷ مهر ایرنا، دولت رئیسی در رویارویی با مسئله رمزارزها با چالشهایی از جمله تعرفه برق و صدور پروانه بهرهبرداری مواجه است.
استخراج رمزارز در ایران مشتریهای گوناگونی، از شرکتهای چینی و سپاه پاسداران گرفته تا افراد حقیقی، دارد و اخیرا سازمان بورس نیز که خود طبق قاعده رقیب ارزهای دیجیتال شمرده میشود، به استخراج مخفیانه رمزارز روی آورده است.
وزارت خزانهداری آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد هرچند تحریمها همچنان ابزاری لازم و موثر در عرصه سیاست هستند، اما با چالشهایی جدیدی چون افزایش خطرات ناشی از نظامهای جدید پرداخت و استفاده روزافزون از داراییهای دیجیتال روبهرو هستند.
- «فرار ارزها»، پدیدهای جدیدتر از «فرار مغزها» از ایران
در حالی که ابراهیم رئیسی میگوید جوانان ما دیگر آرزوی زندگی در غرب را ندارند، گزارشها از خروج سرمایه ۷ میلیارد دلاری ایران برای خرید ملک در خارج از کشور، آن هم تنها در ترکیه، خبر میدهند. چنانچه مجتبی یوسفی، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، روز یکشنبه اعلام کرد ایرانیان از سال ۹۷ تا سال ۹۹ با خرید ملک ترکیه را از ورشکستگی نجات دادند.
بحرانهای ناشی از تورم، گرانی و مشکلات اقتصادی در زندگی مردم ایران چنان شدید شده، که حتی صدای حامیان جمهوری اسلامی را نیز درآورده است.
مرتضی غرقی، خبرنگار صدا و سیمای دولتی جمهوری اسلامی، با اشاره به شدت گرفتن موج مهاجرت از ایران و فرار هفت میلیارد دلار سرمایه کشور به ترکیه، در توییتی نوشت: «چه بلایی بر سر ملت آوردهایم که هر کسی دستش به دهانش میرسد دنبال خرید ملک و آپارتمان و اقامت در خارج است؟»
- لایحه بودجه پس از اصلاحات مدنظر خامنهای به مجلس تقدیم میشود
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی میگوید لایحه بودجه ۱۴۰۱ پس از اصلاحات ساختاری مورد نظر آیتالله خامنهای در آن از سوی دولت به مجلس تقدیم میشود.
به گزارش ایسنا در روز سهشنبه ۲۷ مهر، محمدرضا پورابراهیمی همچنین با بیان این که دوشنبه شب اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس با معاونهای سازمان برنامه و بودجه جلسه داشتهاند گفت که سازمان برنامه و بودجه اصلاح ساختار و محتوای بودجهریزی را بر اساس نظر رهبر جمهوری اسلامی تغییر داده است.
بر اساس گزارش شهریور ماه خزانهداری کل ایران، دولت این کشور در حال حاضر با کسری شدید بودجه و درآمد مواجه است؛ تنها یک سوم بودجه سال جاری محقق شده و سهم درآمدهای نفتی در آن فقط ۹ درصد بوده است.
- قوه قضائیه مسئول معرفی متخلفان میلیونها تن کالای اساسی دپوشده در گمرک
پرونده کالاهای اساسی دپو شده در گمرک از سوی مجلس شورای اسلامی به قوه قضاییه فرستاده شده است. منابع خبری در ایران میگویند قرار است علاوه بر تعیین تکلیف «میلیونها تن کالای اساسی» به تخلفات وزارتخانههای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن تجارت و همچنین گمرک ایران رسیدگی شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، در جلسه علنی روز سهشنبه ۲۷ مهر مجلس شورای اسلامی، نمایندگان تصمیم گرفتند با توجه به تخلف مشترک این دو وزارتخانه و سازمان گمرک در «نقض قانون»، «ایجاد انحصار» و عدم انتقال دادهها به «سامانه جامع تجارت ایران» که موجب شده «میلیونها تن کالا» در گمرک باقی بماند و ترخیص نشود، پرونده کالاهای اساسی دپو شده به قوه قضاییه فرستاده شود.
- سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس: «مملکت تعطیل است»
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی میگوید گرانی روزافزون را نمیتوان به گردن دولت رئیسی و حتی روحانی انداخت و یک سال آخر و شش ماه اول دولتها «مملکت تعطیل است.»
اظهارات این نماینده مجلس در حالی عنوان میشود که بر اساس گزارشها از ایران، قیمت برخی اقلام خوراکی بیش از ۱۰۰ درصد افزایش داشته است.
- عضو اتاق بازرگانی تهران: حذف دلار از اقتصاد ایران ناممکن است
یک عضو اتاق بازرگانی تهران میگوید حذف دلار از مبادلات اقتصادی ایران غیرممکن است، چرا که به گفته او «همه چیز ما به دلار است.» پیشتر، سیدرضا فاطمی، وزیر صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی ایران گفته بود «به جد دنبال حذف قیمت دلاری هستیم.»
به گفته مهراد عباد، دلار ارزی قدرتمند در عرصه جهانی است و بخش زیادی از مبادلات اقتصادی جهان با دلار است و حتی با وجود ممنوعیت سفارش به دلار از سال ۹۶، دولت ایران همچنان آمار و اطلاعات را بر اساس نرخ دلار ارائه میدهد.
اظهار نظر وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران در مورد حذف دلار از اقتصاد ایران در حالی است که بهای دلار در بازارهای ایران روز سهشنبه ۲۷ مهر با ۲۵۹ تومان افزایش، به ۲۷ هزار و ۳۴۰ تومان رسید.