اخبار و گزارش های اقتصادی ایران حاکی از آن است که برای واردات خوراک دام از روسیه کشتی نیست، صنایع شیر در آستانه ورشکستگی قرار دارد، ایران ۹۰ درصد بازار جهانی پسته را از دست داده است، ۲۰ درصد مرغداریها تعطیل شدهاند، و پنج هزار تن ذرت دپو شده در گمرک فاسد شده است.
اما دولت ابراهیم رئیسی میگوید که در صدد ساخت ۲ میلیون واحد مسکونی است.
- واردات نهادههای دامی دست مافیا است
یک عضو هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه میگوید واردکنندههای نهادههای دامی «گروههای مافیایی و دارای رانت» هستند.
به گزارش ایلنا در روز دوشنبه ۲۶ مهر، سید جلیل جلالیفر با بیان این مطلب، جمهوری آذربایجان را به کارشکنی در زمینه صادرات به روسیه متهم کرد و افزود، به دلیل نبود کشتی «نمیتوانیم نهادههای دامی و غله از روسیه وارد کنیم.»
او با ذکر یک نمونه تصریح کرد که یک صادرکننده دو ماه است به دنبال کشتی برای انتقال نهادههای دامی به ایران میگردد و ارز آن را هم دریافت کرده، اما کشتیرانی کشتی ندارد.
جلالیفر در توضیح «کارشکنی» آذربایجان گفت که این کشور از سویی به طور مستقیم نمیتواند بگوید کشتیرانی را بسته است، چرا که «پای روسیه در میان است» و از طرفی «هر روز بهانه میآورد و کارهای مرزی را انجام نمیدهد. یک روز میگوید برق قطع است. روز دیگر دستگاه ایکسری کار نمیکند. یک روز میگوید سگ موادیاب نیست.»
- دخالت دولت صنعت شیر را با مشکل روبهرو کرده است
یک مقام صنفی میگوید از وقتی کنترل بازار شیر و تعیین نرخ فرآوردههای آن به وزارت جهاد کشاورزی محول شد، مشکلات شروع شدند و مشتری کم شد.
به گزارش ایلنا، مهدی هدایتنیا، دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی خراسان رضوی، در توضیح گفت که اگر قیمت شیر به طور طبیعی افزایش یابد در بازار اثر ندارد، اما هنگامی که ناگهان بهای آن بیش از ۵۰ درصد افزایش مییابد، موجب پایین آمدن میزان مصرف میشود.
به گفته او، وقتی مردم میبینند «شیر ۶۰ درصد گران شده» بهترین راه را «نخریدن» میبینند.
- صنعت پسته ایران در آستانه نابودی
خبرگزاری مهر گزارش داده است که خطر نابودی، صنعت پسته در ایران را تهدید میکند و باغهای پسته در استان کرمان در سکوت و بیخبری در حال خشک شدن است.
بر اساس این گزارش، باغهای پسته کرمان در دو دهه اخیر با تنش مواجه شدهاند و در حالی که سالانه ۹۰ درصد از پستههای ایران به بازارهای جهانی راه مییافت، امسال «به دلیل افت تولید» مشتریها به سراغ رقیبهایی چون «آمریکا، ترکیه و یونان» رفتهاند.
- وعده وزیر راه و شهرسازی: وام ۴۰۰ میلیون تومانی برای ساخت مسکن
وزیر راه و شهرسازی میگوید بنا بر پیشنهاد این وزارتخانه میزان وام برای ساخت مسکن در شهرهای بزرگ ۴۰۰ میلیون تومان و در مناطق روستایی ۲۵۰ میلیون تومان تعیین شده است.
خبرگزاری فارس به نقل از رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی گزارش داد که تأمین زمین مورد نیاز برای ساخت ۲ میلیون واحد مسکونی در دستور کار قرار گرفته و «تاکنون این زمینها در ۸۰۰ شهر مشخص شده است.»
پیشتر، نوید جمشیدی تحلیلگر مسائل ایران در گفتوگو با بخش فارسی صدای آمریکا گفته بود، موضوع مسکن «پوست خربزهای است که زیر پای ابراهیم رئیسی و دوستانش انداختهاند.»
- پنج هزار تن ذرت دامی در گمرک فاسد شد
در ادامه گزارشها درباره دپوی مواد غذایی در گمرکها، ایسنا از فاسد شدن «حدود پنج هزار تن ذرت دامی و آلودگی آن به آفلاتوکسین» در گمرکات شمال ایران خبر داد.
معاون فنی گمرک ایران میگوید این سازمان در قبال کالاهایی که «اظهار نشده» مسئولیتی ندارد و «این اقلام» پیش از اظهار «در مناطق ویژه دپو شده بود.»
محسن رضایی، معاون اقتصادی ابراهیم رئیسی، روز جمعه در بازدید از گمرک «امام خمینی» از روند طولانی ترخیص کالا در بنادر ایران انتقاد کرد و آن را «تحریم داخلی» خواند.
او گفت با ادامه این روند حتی اگر تحریمهای خارجی همین امروز لغو شود، تأثیر چندانی بر حل مشکلات ایران نخواهد داشت.
- تعطیلی ۲۰ درصد مرغداریهای ایران
وبسایت تجارتنیوز از تعطیلی ۲۰ درصد از مرغداریهای ایران خبر داد.
بر اساس این گزارش، رضا مبصری، دبیر انجمن تولیدکنندگان مرغ، با بیان این مطلب دلیل این اتفاق را «نرسیدن خوراک مرغ به دست مرغداران» اعلام کرد و افزود که «افزایش کرایه حمل و نقل»، «قیمتگذاری دستوری دولت»، و «ورشکستگی به دلیل نوسان قیمت» از دیگر علتهای تعطیلی مرغداریها در ایران است.