ناو هواپیمابر هستهای آمریکا روز پنجشنبه، ۲۰ مهر برای نمایش قدرت در برابر کره شمالی وارد کره جنوبی شد.
ورود ناو هواپیمابر آمریکایی به بندر بوسان در شرایطی صورت میگیرد که نگرانیها در مورد تلاش کره شمالی برای دریافت فنآوریهای پیشرفته تسلیحاتی از روسیه در ازای تأمین مهمات برای این کشور به منظور ادامه جنگ در اوکراین افزایش یافته است.
بسیاری از کارشناسان معتقدند که رهبر کره شمالی از روسیه برای ساختن سامانههای تسلیحاتی قابل اعتمادتر برای هدف قرار دادن آمریکا و کره جنوبی کمک خواهد خواست.
واشنگتن و سئول هشدار دادهاند که اگر مسکو و پیونگ یانگ به توافقی برای انتقال تسلیحات که نقض قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد است ادامه دهند، بهای آن را خواهند پرداخت.
وزارت دفاع کره جنوبی اعلام کرد که ناو «یواساس رونالد ریگان» و گروه جنگی آن پس از شرکت در رزمایش دریایی سه جانبه کره جنوبی، آمریکا و ژاپن در آبهای بینالمللی در بندر بوسان در جنوب شرقی کره جنوبی لنگر انداخت.
بر اساس بیانیه وزارت دفاع کره جنوبی، این ناو هواپیمابر قرار است در پاسخ به تهدیدات روزافزون هستهای کره شمالی تا دوشنبه آینده در بوسان بماند.
کره شمالی اعزام چنین داراییهای نظامی قدرتمندی توسط آمریکا را یک تهدید امنیتی بزرگ تلقی میکند.
رسانه دولتی کره شمالی «کیسیانای» روز سهشنبه ۱۸ مهر، از استقرار داراییهای استراتژیک ایالات متحده آمریکا از جمله زیردریاییها و بمبافکنها در منطقه آسیا-اقیانوسیه انتقاد کرد.
در اکتبر سال ۲۰۲۲، زمانی که ناو «یو اس اس رونالد ریگان» مانورهای نظامی مشترکی را با نیروهای کره جنوبی در سواحل شرقی شبه جزیره کره برگزار کرد نیز کره شمالی گفته بود که اعزام این ناو هواپیمابر تأثیری منفی بر امنیت منطقه گذاشته است و در واکنش به آن، آزمایشهای موشکی بالستیک انجام داد.
همزمان با پهلو گرفتن ناو هواپیمابر «یواساس رونالد ریگان» در بندر بوسان کره جنوبی، رهبران روسیه و کره شمالی نیز به مناسبت ۷۵ سال روابط دیپلماتیک بین دو کشور پیامهایی را با یکدیگر رد و بدل کردند.
کیم جونگ اون گفت که از تبادل نظرات «صریح و جامع» با پوتین در جریان سفر ماه گذشته خود به روسیه «بسیار راضی» است.
پوتین نیز در پیام خود به کیم گفت از اینکه روابط دوجانبه دو کشور به صورتی مثبت در تمامی جوانب توسعه خواهد یافت راضی است.