لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۱۲

بریتانیا: توقف صادرات تسلیحات به اسرائیل باعث تقویت حماس می‌شود


دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا. (آرشیو)
دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا. (آرشیو)

دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا، روز یکشنبه ٢٣ اردیبهشت گفت توقف صادرات تسلیحات به اسرائیل در صورت تهاجم زمینی این کشور به رفح موجب تقویت حماس خواهد شد.

به گزارش رویترز، او گفت در نبود طرحی برای محافظت از صدها هزار غیرنظامی پناه‌گرفته در رفح، از عملیات احتمالی ارتش اسرائیل در این شهر حمایت نمی‌کند.

دیپلمات ارشد بریتانیا، با این حال، خاطرنشان کرد کشورش تنها کمتر از یک درصد از تسلیحات اسرائیل را فراهم می‌کند و فروش این تسلیحات در چارچوب یک سیستم مجوزدهی سختگیرانه انجام می‌شود و بنابراین بریتانیا در «موقعیت کاملا متفاوتی» نسبت به ایالات متحده قرار دارد.

دیوید کامرون در ادامه گفت بریتانیا می‌تواند با منع صدور تسلیحات به اسرائیل «یک پیام سیاسی» مخابره کند اما «آخرین باری که اصرار به انجام آن کردم... تنها چند روز بعدتر حمله بیرحمانه‌ای توسط ایران علیه اسرائیل انجام شد که در آن از جمله از ۱۴۰ فروند موشک کروز استفاده شد.»

او افزود «پاسخ بهتر» این است که حماس پیشنهاد آزادی گروگان‌ها را بپذیرد.

وزیر امور خارجه بریتانیا تصریح کرد: «اگر امروز به جای بررسی فرایند دقیق‌مان بگوییم که کل رویکردمان درباره صادرات اسلحه را تغییر می‌دهیم، این مساله باعث تقویت حماس خواهد شد، تحقق توافق برای آزادی گروگان‌ها را غیرمحتمل‌تر خواهد کرد، [و بنابراین] فکر نمی‌کنم رویکرد صحیحی باشد.»

اسرائیل روز شنبه به ساکنان برخی دیگر از مناطق و محله‌های شهر رفح دستور داد محل سکونت خود را ترک کنند.

ارتش اسرائیل هفته گذشته در آستانه آغاز عملیاتش در رفح، نیز از ساکنان محله‌ها و مناطق شرقی این شهر خواسته بود تا منازل خود را ترک کنند.

اسرائیل با پخش اعلامیه، فرستادن پیام، و تماس تلفنی با اهالی این مناطق «دستورالعمل‌های لازم» را درباره چگونگی تخلیه داده است.

کابینه جنگی اسرائیل پنجشنبه‌شب بیستم اردیبهشت، با آنچه «گسترش سنجیده» عملیات نظامی در رفح نامید، موافقت کرد.

این در شرایطی است که جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، در روزهای گذشته با ابراز نگرانی نسبت به وضعیت آوارگان در رفح هشدار داده است که اگر اسرائیل وارد مراکز جمعیتی این شهر شود، تحویل برخی جنگ‌افزارهای تهاجمی به نزدیک‌ترین متحد خاورمیانه‌ای خود را به حالت تعلیق در خواهد آورد.

با این وجود، دولت بایدن روز جمعه در گزارشی به کنگره آمریکا گفت که تضمین‌های «معتبر و موثقی» دارد که اسرائیل از تسلیحات آمریکایی بر اساس قوانین بشردوستانه بین‌المللی استفاده می‌کند.

در این ارتباط، وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد اگرچه ممکن است اسرائیل از زمان حمله ١۵ مهر سال گذشته حماس، در مواردی استفاده «ناسازگار» با قوانین بین‌المللی از تسلیحات آمریکایی کرده باشد، اما اطلاعات لازم برای راستی‌آزمایی این مساله را در اختیار ندارد.

عملیات اسرائیل در رفح تاکنون به مناطق شرقی و جنوبی این شهر محدود بوده است و ارتش اسرائیل می‌گوید علاوه بر کشف چندین شبکه تونل، ده‌ها شبه‌نظامی حماس را کشته است.

پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر سال گذشته حماس به اسرائیل که منجر به کشته‌شدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی و بازگرداندن گروگان‌ها آغاز کرد.

در جریان مذاکرات با میانجیگری ایالات متحده، قطر، و مصر در پاییز سال گذشته، بیش از ۱۰۰ گروگان ربوده‌شده آزاد شدند اما هنوز ١٣٣ گروگان اسرائیلی در اسارت حماس در غزه هستند و اسرائیل معتقد است دست‌کم ۲۰ تن از آنها جان خود را از دست داده‌اند.

مقامات حماس از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر چندین بار تاکید کرده‌اند در صورت توان، حمله‌ای مشابه را بارها تکرار خواهند کرد.

حماس بدون اشاره به تعداد اعضای کشته‌شده خود در نتیجه تهاجم اسرائیل به غزه می‌گوید نزدیک به ۳۵ هزار فلسطینی ساکن غزه کشته و حدود ٧۵ هزار تن دیگر زخمی شده‌اند. حماس عنوان می‌ند که اکثر کشته شدگان، غیر نظامی هستند. در مقابل، اسرائیل بارها گروه حماس را متهم کرده است که از غیر نظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کند.

بخش فارسی صدای آمریکا نمی‌تواند به طور مستقل آمار و ارقام ارائه‌شده از سوی حماس را راستی‌آزمایی یا تایید کند.

ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.

XS
SM
MD
LG