لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۴۲

فرانسه خواستار توقف عملیات اسرائیل در رفح شد؛ اسرائیل: عملیات «سنجیده» خواهد بود


تانک‌های ارتش اسرائیل در رفح
تانک‌های ارتش اسرائیل در رفح

وزارت خارجه فرانسه روز شنبه، ۲۲ اردیبهشت، ضمن مخالفت با عملیات نظامی اسرائیل در رفح از اورشلیم خواست تا «بدون تاخیر» این عملیات را متوقف کند و به روند مذاکرات بازگردد.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای همچنین از اسرائیل خواست که فوراً گذرگاه رفح را بازگشایی کند تا کمک‌ها به غزه برسد و «آسیب‌پذیرترین مردم» منطقه بتوانند آنجا را ترک کنند.

در میانه نگرانی‌های قوی‌ترین متحدان اسرائیل، از جمله ایالات متحده، فرانسه، آلمان و بریتانیا از وخیم ترشدن وضعیت انسانی در رفح، اسرائیل متعهد شده است که گسترش عملیات در این منطقه «سنجیده» خواهد بود.

همزمان با انتشار خبرهای مربوط به موافقت کابینه اسرائیل با «گسترش سنجیده» عملیات ارتش اسرائیل در رفح، خبرگزاری‌ها روز جمعه ٢١ اردیبهشت از پیش‌روی تانک‌های اسرائیلی در رفح خبر دادند.

پیش‌روی تانک‌های اسرائیلی در رفح در منطقه‌ای است که ارتش پیش‌تر به ساکنان آن دستور تخلیه داده بود. حدود ۱۵۰ هزار نفر از ساکنان شرق رفح در پی هشدار اسرائیل این منطقه را تخلیه کرده‌اند. اما هنوز حدود یک میلیون نفر که در رفح پناه گرفته‌اند دستوری برای تخلیه این شهر دریافت نکرده‌اند.

ارتش اسرائیل با پیش‌روی در بخش شرقی رفح، تونل‌های زیرزمینی حماس را کشف کرده و شماری از اعضای این گروه را در نبردهای نزدیک و همچنین حملات هوایی از پا در آورده است.

اسرائیل مصمم است که با این عملیات آخرین گردان‌های «تروریست‌های حماس و جهاد اسلامی» را نابود کند. بنیامین نتانیاهو در مصاحبه‌ای اختصاصی در برنامه «دکتر فیل»، روانشناس و مجری برنامه‌های تلویزیونی در شبکه «سی‌بی‌اس» بار دیگر بر موضع خود تاکید کرد که اسرائیل «چاره‌ای ندارد» جز اینکه گردان‌های باقی‌مانده حماس در رفح را نابود کند: «اگر آنها را نابود نکنیم، اگر آنها را به حال خود رها کنیم، باز خواهند گشت. آن‌ها از تونل‌ها بیرون می‌آیند، غزه را دوباره تسخیر می‌کنند و آنچه را که قول داده‌اند یعنی کشتار وحشتناک ۱۵ مهر را بار دیگر و بار دیگر انجام خواهند داد.»

او افزود که اسرائیل «تنها با هیولای حماس مواجه نیست بلکه با تمامی محور ترور ایران» روبروست.

نتانیاهو می‌گوید: «افراد منطقی می‌دانند که ما گزینه دیگری نداریم.»

او تاکید کرد که گرچه درباره عملیات رفح با دولت بایدن اختلاف‌نظر دارد اما مطمئن است که بر اختلافات غلبه خواهند کرد.

در این حال، دولت بایدن تحویل برخی جنگ‌افزارهای تهاجمی به نزدیک‌ترین متحد خاورمیانه‌ای خود را تعلیق کرده است.

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، تأکید کرده است که این تصمیم به دلیل برنامه‌ریزی اسرائیل برای انجام عملیات نظامی در رفح اتخاذ شده است.

در پی این تصمیم آلمان نیز اعلام کرد که در حال بررسی محدودکردن تسلیحات ارسالی به این کشور است.

بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان، در یک برنامه تلویزیونی اظهار داشت که دولت آلمان اقدام اخیر آمریکا را درک و «محدود کردن ارسال سلاح» به اسرائیل را بررسی می‌کند، البته تصمیم در این باره با صدراعظم و وزارت خارجه آلمان است.

پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشته‌شدن ۱۲۰۰ نفر و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه اسلامگرای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران و بازگرداندن گروگان‌ها آغاز کرد.

ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.

XS
SM
MD
LG