لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۰۳

پس از آمریکا،‌ آلمان هم «محدودیت ارسال مهمات» به اسرائیل را بررسی می‌کند


در پی تصمیم جدید واشینگتن برای توقف ارسال یک محموله بزرگ مهمات به اسرائیل، آلمان نیز اعلام کرد که در حال بررسی محدودکردن تسلیحات ارسالی به این کشور است.

بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان، در یک برنامه تلویزیونی اظهار داشت که دولت آلمان اقدام اخیر آمریکا را درک و «محدود کردن ارسال سلاح» به اسرائیل را بررسی می‌کند، البته تصمیم در این باره با صدراعظم و وزارت خارجه آلمان است.

وزیر دفاع آلمان با تاکید بر اینکه کشورش از اسرائیل می‌خواهد تا در اقداماتش زیاده‌روی نکند، توضیح داد: «رویدادهای جاری به طور قطع برای منطقه و به ویژه برای مردم رنج‌دیده غزه مضر است.»

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، تأکید کرده است که این تصمیم به دلیل برنامه‌ریزی اسرائیل برای انجام عملیات نظامی در رفح اتخاذ شده است.

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت گفت بمب‌هایی که ارسال آنها از سوی آمریکا به اسرائیل تعلیق شده است، برای کشتن غیرنظامیان فلسطینی در جریان جنگ در نوار غزه استفاده می‌شد.

او در یک گفت‌وگوی اختصاصی با شبکه خبری سی‌ان‌ان درباره بمب‌های ۹۰۰ کیلویی که ارسالشان از هفته پیش به اسرائیل متوقف شده، گفت «در نتیجه استفاده از این بمب‌ها غیرنظامیان در غزه کشته شده‌اند.»

رئیس جمهوری آمریکا در ادامه تصریح کرد که پیشتر برای اسرائیل «روشن کرده است اگر سراغ رفح برود، سلاح‌هایی را که در حمله به رفح مورد استفاده قرار گرفته‌اند، برای اسرائیل ارسال نخواهد کرد.»

در پی این اقدام دولت بایدن، شماری از قانون‌گذاران آمریکایی در گفت‌و‌گو با صدای آمریکا دیدگاه‌های خود را در مورد تصمیم جو بایدن، رئیس‌ جمهوری آمریکا، مبنی بر تعلیق تحویل برخی تسلیحات به اسرائیل بیان کردند.

سناتورهای آمریکایی از دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات، به تصمیم روز چهارشنبه رئیس جمهوری در مورد تعلیق ارسال تسلیحات به اسرائیل واکنش‌های متفاوتی داشتند؛ هر چند پنتاگون گفته که این تغییر احتمالی در سیاست آمریکا، اقدام نهایی نیست.

پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشته‌شدن ۱۲۰۰ نفر و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه اسلامگرای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران و بازگرداندن گروگان‌ها آغاز کرد.

در جریان مذاکرات با میانجیگری ایالات متحده، قطر، و مصر در پاییز سال گذشته، بیش از ۱۰۰ گروگان ربوده‌شده آزاد شدند. هنوز ١٣٣ گروگان اسرائیلی در اسارت حماس در غزه هستند و اسرائیل معتقد است دست‌کم ۲۰ تن از آنها جان خود را از دست داده‌اند.

مقامات حماس از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر چندین بار تاکید کرده‌اند در صورت توان حمله‌ای اینچنین را بارها تکرار خواهند کرد.

ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.

XS
SM
MD
LG