آزمایشهای اخیر موشک بالستیک قارهپیمای هواسانگ-۱۸ توسط کره شمالی ـ پرتابهایی که از پیشرانه سوخت جامد بهره میبرد ـ نگرانیهایی را درباره «نقش بالقوه روسیه» در افزایش «توان موشکی» این کشور برانگیخته است.
به گزارش رویترز، مطالعات «مرکز منع گسترش سلاحهای هستهای جیمز مارتین کالیفرنیا»، حاکی از افزایش همکاریهای فنی بین کرهشمالی و روسیه است و گمان میرود که قابلیتهای پیشرفته موشک هواسانگ-۱۸ ناشی از کمکهای روسیه باشد.
همچنین این مطالعات، با اشاره به «عدم دقت واقعی» و «تفاوتهای اساسی» بین موشکهای هواسانگ-۱۸ و موشکهای روسیه، تردیدهایی را نیز مطرح میکند.
کارشناسان مرکز منع گسترش سلاحهای هستهای معتقدند در حالی که این موشک شباهتهایی را با موشکهای روسی در طراحی نشان میدهد، ولی همچنان بیشتر شبیه تسلیحات همنوع چینی است.
همزمان با کمکهای روسیه در افزایش توان موشکی کرهشمالی، این کشور از سال ۲۰۱۷ به طور علنی توسعه موشکهای با پیشرانه «سوخت جامد» را دنبال میکند؛ پیشرانهای که میتواند استقرار سریع و آسانتر موشکها را در هنگام جنگ فراهم کند.
چندی پیش نیز در پی پرتاب موشک بالستیک قارهپیمای هواسانگ-۱۸ در ۲۲ تیرماه توسط کره شمالی، رسانههای دولتی این کشور اعلام کردند که پرتاب این موشک ـ که محور اصلی نیروی تهاجم هستهای کره شمالی را تشکیل میدهد ـ به منزله هشداری به آمریکا و سایر دشمنان پیونگیانگ است.
کارشناسان نظامی بر این باورند که موشک بالستیک قارهپیمای هواسانگ-۱۸ یک موشک «سوخت جامد» است که میتواند توانایی حمله هستهای کرهشمالی را به شدت افزایش دهد.
در حالی که کره شمالی به افزایش تهدیدهای خارجی ادامه میدهد، ایالات متحده این آزمایش را محکوم کرده و خواهان تعامل دیپلماتیک شده است.