لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۳۰

سازمان حقوق بشر ایران: حکم قطع انگشتان دست یک زندانی به اتهام «دزدیدن پنج گوسفند» اجرا شد


قطع انگشت (آرشیو)
قطع انگشت (آرشیو)

سازمان حقوق بشر ایران می‌گوید حکم قطع انگشتان دست یک زندانی در زندان مرکزی قم به اتهام «دزدیدن پنج راس گوسفند» اجرا شده است.

این سازمان روز پنجشنبه ۱۹ بهمن اعلام کرد طبق «اطلاعات جدیدی» که به دست آورده ۲۶ تیر ماه سال جاری حکم قطع چهار انگشت دست «یوسف ط، ۳۵ ساله» اجرا شده است.

سازمان حقوق بشر ایران به نقل از «منبع مطلع» نوشته است یوسف در یک دامداری که متعلق به یکی از اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود مشغول ساخت یک اتاق بود، و «در تمام طول ۱۳ ماهی که در زندان بود، بر بیگناهیش اصرار داشت و اتهام سرقت را رد می‌کرد.»

سازمان حقوق بشر ایران با محکوم کردن «این مجازات بی‌رحمانه، خواستار فشار بین‌المللی برای حذف مجازات‌های قرون‌وسطایی از قوانین ایران» شده است.

محمود امیری‌مقدم، مدیر این سازمان گفت: «قطع انگشتان مردی به اتهام سرقت چند گوسفند، توسط نظام فاسدی که مسئولانش در دزدی و اختلاس میلیاردی گوی سبقت را از یکدیگر می‌گیرند، اوج بی‌رحمی و بی‌اخلاقی این نظام را نشان می‌دهد.»

سخنگوی دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد تیر ماه سال ۱۴۰۱ با انتشار بیانیه‌ای نسبت به خطر قریب‌الوقوع اجرای حکم قطع انگشتان ۸ نفر در ایران هشدار داده بود.

راوینا شمدسانی در بیانیه‌ای گفته بود: «از ایران می‌خواهیم که مجازات‌های کیفری خود را برای حذف مجازات‌های بدنی از جمله قطع عضو، شلاق، و سنگسار، در راستای تعهداتش بر اساس قوانین بین‌المللی حقوق بشر و مطابق با توصیه‌های مکانیسم‌های حقوق بشر سازمان ملل متحد، فورا مورد بازنگری قرار دهد.»

در بخش دیگری از این بیانیه گفته شد که سازمان‌های جامعه مدنی ایران گزارش می‌دهند که حداقل ۲۳۷ نفر، عمدتا از اقشار فقیرتر جامعه، بین اول ژانویه ۲۰۰۰ تا ۲۴ سپتامبر ۲۰۲۰ در ایران به قطع عضو محکوم شده‌اند و حداقل ۱۲۹ مورد این احکام اجرا شده است.

به گفته دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد، ایران یکی از کشورهای عضو میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی است که براساس ماده هفتم‌ آن، شکنجه یا سایر مجازات‌های ظالمانه، غیرانسانی، یا تحقیرآمیز را ممنوع می‌کند.

این دفتر در ادامه یادآور شده که کمیته حقوق بشر سازمان ملل متحد که بر اجرای میثاق نظارت دارد، به صراحت بیان کرده است که ممنوعیت شکنجه، یا سایر رفتارها یا مجازات‌های ظالمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز، انواع تنبیه بدنی را نیز در بر می‌گیرد.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG