لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۵۸

اختصاصی؛ افزایش فشار بر چند زندانی سیاسی؛ اتهام «توهین به مقدسات» برای رضا نوروزی


رضا نوروزی (بالا از راست)، رضا محمدحسینی، محبوبه رضایی، یاشار تبریزی، سمانه نوروز مرادی، زرتشت احمدی راغب
رضا نوروزی (بالا از راست)، رضا محمدحسینی، محبوبه رضایی، یاشار تبریزی، سمانه نوروز مرادی، زرتشت احمدی راغب

منابع خبری داخل ایران در گفت‌وگو با صدای آمریکا از افزایش فشار بر چند زندانی سیاسی مشروطه‌خواه و بی‌خبری از وضعیت برخی از آنها ابراز نگرانی کردند. یک منبع آگاه نیز از انتساب اتهام جدید «توهین به مقدسات» برای رضا نوروزی خبر داد.

یک منبع آگاه روز پنج‌شنبه اول تیر به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که وکیل رضا نوروزی در پی احضار این فعال سیاسی مشروطه‌خواه به دادسرای اوین، به این نهاد قضایی مراجعه کرده و مقامات به او اعلام کرده‌اند که به‌تازگی پرونده‌ای با اتهام «توهین به مقدسات» برای او تشکیل شده است.

رضا نوروزی، فعال سیاسی مشروطه‌خواه، اردیبهشت ۱۴۰۰ به همراه همسر و دو فرزندش در میدان انقلاب تهران با سر دادن شعارهایی علیه نظام جمهوری اسلامی و آتش زدن لاستیک در خودرو «وانت» خود، از مردم خواست تا به کارزار «نه به جمهوری اسلامی» بپیوندند.

شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران رضا نوروزی را به ۱۰ سال حبس محکوم کرد اما در مرحله تجدیدنظر و با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، پنج سال از این میزان برای او اجرا شد.

این فعال سیاسی، هفتم خرداد، احتمالا در پی عفو، آزاد شد.

استقبال فرزندان رضا نوروزی از پدرشان پس از آزادی
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:24 0:00
  • قطع کامل تماس رضا محمدحسینی با خانواده

بنا بر گزارش رسیده به بخش فارسی صدای آمریکا، به دنبال انتقال رضا محمدحسینی به بند زندانیان «جرائم خطرناک»، هرگونه تماس این زندانی سیاسی با خانواده‌اش قطع شده است.

این منبع آگاه می‌گوید، رضا محمدحسینی «به دستور سپاه» پیش از این نیز تنها اجازه داشت «با برادرش تماس بگیرد و کارت تلفنش هم یک شماره بیشتر نداشت» و با قطع آن تماس بی‌خبری کامل از او در چند روز گذشته موجب نگرانی نزدیکانش شده است.

رضا محمدحسینی و مسیب رئیسی یگانه، دو زندانی سیاسی هستند که از روز دوشنبه ۲۹ خرداد به طور ناگهانی از بند چهار زندان اوین به سالن ۹ در بند هشت که محل نگهداری زندانیان جرائم خطرناک به شمار می‌آید، منتقل شده‌اند.

این فعال سیاسی، پس از آن که در پیامی ویدئویی از مقابل قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران تأکید کرد «سپاه پاسداران به دلیل سرکوب گسترده، آدم‌ربایی، و خشونت عریان علیه ایرانیان و جنایت علیه بشریت، باید در لیست تروریستی قرار بگیرد»، ۱۱ اردیبهشت بازداشت شد.

  • انتقال سمانه نوروز مرادی از زندان به بیمارستان

در گزارشی جداگانه، منبع مطلع به صدای آمریکا گفت که سمانه نوروز مرادی، زندانی مشروطه‌خواه محبوس در بند زنان اوین که به چند بیماری از جمله «سرطان» مبتلا است، بعد از ظهر سه‌شنبه در پی بروز مشکلات جسمی به بیمارستان «خمینی» انتقال یافت.

به گفته منبع آگاه، پزشک معالج دستور «بستری» برای طی مراحل درمانی در روز چهارشنبه برای سمانه نوروز مرادی داده، اما او که بنا بر نظر متخصصان تحمل حبس ندارد، به دلیل این که همان روز چهارشنبه «باید به کمیسیون پزشکی می‌رفته» تاریخ بستری شدنش به یک‌شنبه چهارم تیر تغییر یافته است.

  • بی‌خبری از وضعیت یاشار تبریزی

درباره یاشار تبریزی نیز، منبع مطلع به صدای آمریکا گفت که این زندانی سیاسی در روزهای گذشته با نزدیکانش تماسی نداشته است.

یاشار تبریزی روز شنبه ۲۰ خرداد در خانه‌اش در شهریار بازداشت شد و شنبه ۲۷ خرداد در تماس کوتاهی به خانواده‌اش اطلاع داد که در بند ۲۰۹ زندان اوین به سر می‌برد.

این فعال حقوق بشر پیش از بازداشت با خانواده‌های دادخواه هم‌دلی و همراهی می‌کرد.

  • اتهام «اجتماع و تبانی» و «تبلیغ علیه نظام» برای محبوبه رضایی

همچنین به گفته منبع مطلع، محبوبه رضایی با اتهام‌های «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی» مواجه شده است.

این زندانی اهل برازجان در بازداشت پیشین خود از زندان بوشهر درباره «ارعاب، شکنجه، تهدید، تعرض، و تجاوز » فشاگری کرده بود.

محبوبه رضایی که دوشنبه یکم خرداد بازداشت شده، اکنون در زندان اوین به سر می‌برد.

  • تداوم اعتصاب غذای زرتشت احمدی راغب

همچنین کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی در ایران از تداوم اعتصاب غذای زرتشت احمدی راغب و انتقال او به قرنطینه زندان اوین خبر داده است.

بنا بر این گزارش، انتقال احمدی راغب از بند شش زندان اوین به سلول انفرادی «با هدف شکستن اعتصاب غذای این زندانی» صورت گرفته است.

زرتشت احمدی راغب پیش از این نیز بارها اعتصاب غذا کرده و در مورد پیشین، با افزایش نگرانی‌ها در نتیجه وخامت حال او بر اثر اعتصاب غذای خشک، همبندی‌های او در اوین او را از ادامه این اعتراض منصرف کرده بودند.

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG