سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده در نشست خبری روز سهشنبه، در پاسخ به پرسش خبرنگار بخش فارسی صدای آمریکا در مورد نزدیک شدن قایقهای تندروی سپاه به کشتیهای آمریکایی گفت:«جمهوری اسلامی، نه تنها در روزهای اخیر، بلکه در هفتهها و ماههای گذشته بطور غیرحرفهای و خطرناک در خلیج فارس عمل میکند و جان ملوانها را به خطر می اندازد.»
ند پرایس اضافه کرد که ایالات متحده این مسئله را محکوم کرده و از ایران خواسته از اینگونه رفتارها خودداری کند.
در یک رویارویی تنشآمیز میان ایران و آمریکا در تنگه استراتژیک هرمز، یک کشتی جنگی نیروی دریایی آمریکا به یک قایق تندرو سپاه پاسداران که مستقیم به سمت آن میآمد و بسیار نزدیک شده بود، هشدار داد.
وقوع این رویداد را مقامات نظامی آمریکایی روز سهشنبه اعلام کردند. آنها گفتند که سه قایق سپاه به دو کشتی نظامی آمریکا که برای ورود به خلیج فارس از تنگه هرمز عبور میکردند، نزدیک شدند.
این رویارویی روز دوشنبه و در شرایطی رخ داد که تنشها بر سر مذاکرات احیای برجام که به بنبست رسیده، افزایش یافته است. تهران بیش از هر زمان دیگری به غنیسازی در سطح تسلیحاتی نزدیک شده است و نظارتهای بینالمللی بر برنامه هستهای آن نیز کاهش یافته است.
پرایس همچنین در مورد سفر آتی جو بایدن به منطقه خاورمیانه و عربستان سعودی گفت:« اطلاع ندارم که ملاقاتی به موضوع ایران اختصاص یافته باشد اما طبیعی است که بایدن در جلساتی با مقامات اسرائيلی، سعودی، عراق، اردن، مصر و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس خطرات متعدد از سوی ایران، از جمله برنامه اتمی این کشور، موشکهای بالستیک، حمایت از گروههای نیابتی و حمایت از گروههای تروریستی را نیز بررسی خواهند کرد.»
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با اشاره به گزارش آژانس درباره بکارگیری سانتریفیوژهای پیشرفته آی آر-۶ در سایت هستهای فردو، این گزارش را نگران کننده و فرای تعهدات برجامی ایران خواند و گفت: «ما خواهان تبعیت کامل از برجام هستیم، زیرا تمامی فعالیتهای اتمی از جمله بکارگیری سانتریفیوژهای پیشرفته، باید محدود و تحت نظارت آژانس باشند.»
پرایس تاکید کرد: «برجام، تنها توافقی است که دربرگیرنده نظام کامل نظارتی و راستیآزمائی بود. بارها گفتهایم که برنامه ایران از جهات مختلف، بسیار فراتر از محدودیتهای توافق رفته است. ایران، آبشارهای سانتریفیوژهایی را به کار گرفته که تحت توافق مجاز نیست، زمان گریز هستهای از یک سال به هفتهها و شاید هم کمتر کاهش یافته و ما به شدت نگران موقعیت برنامه اتمی ایران هستیم و به همین دلیل است که میخواهیم محدودیتها دوباره اعمال شوند.»