برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، در یک گفتوگوی تلویزیونی گفت: «ایرانیها همه جای جهان موفق هستند؛ ولی درون کشورشان موفقیت ندارند. یک مافیای دینی و یک رژیم دزدسالار در تهران حاکم است. آنها مردم خودشان را بیرحمانه غارت میکنند تا تمام این نیروهای نیابتی را در سراسر خاورمیانه - از لبنان گرفته تا سوریه، عراق، یمن، و بحرین - تامین مالی کنند. ایالات متحده و نیز مردم ایران میخواهند این وضعیت پایان یابد.»
آقای هوک روز چهارشنبه چهارم اردیبهشت و در گفتوگویی با شبکه تلویزیونی فاکسنیوز گفت: «تحریمهای ما، رژیم [جمهوری اسلامی] را هدف قرار داده است تا اساسا هزینه سیاست خارجی خشونتآمیز و بدخواهانهاش را افزایش دهد. حالا ایران باید انتخاب کند: یا رفتار کردن مانند یک کشور عادی را آغاز کند و یا شاهد فروپاشی اقتصادش باشد. این هزینهای است که رژیم بابت رفتار کردن مانند یک رژیم قانونشکن میپردازد.»
نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران برای بررسی تحریم کامل نفت ایران از سوی آمریکا در این برنامه تلویزیونی حاضر شد.
کاخ سفید روز دوم اردیبهشت و با صدور بیانیهای از تصمیم پرزیدنت ترامپ برای تمدید نکردن معافیت خرید نفت از جمهوری اسلامی برای دیگر کشورها خبر داد و اعلام کرد آمریکا با عربستان و امارات متحده عربی برای تامین نیاز نفتی کشورها توافق کرده است.
از زمان خروج از برجام و اعمال دوباره تحریمها توسط پرزیدنت ترامپ، آمریکا به هشت کشور اجازههای ۱۸۰ روزه برای خرید نفت و میعانات گازی داده بود تا در این مدت منبع دیگری به جای جمهوری اسلامی جایگزین کنند. این معافیت روز دوم مه به پایان میرسد.
نگرانی های ایالات متحده از اقدامات جمهوری اسلامی و فشار بیشتر
ایالات متحده میگوید که توافق هسته ای با ایران در رفتار این کشور تاثیر مثبتی نداشته است. پرزیدنت ترامپ با خروج از توافق برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷، در دو مقطع در مرداد و آبان سال گذشته، دستور بازگشت تحریم های هسته ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.
ایالات متحده میگوید که جمهوری اسلامی بزرگترین دولت حامی تروریسم است، برنامه موشک بالستیک خود را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ادامه می دهد، و عامل بیثباتی در خاورمیانه است. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی متولی برنامه موشکی ایران است.
در سال ۹۷ همچنین چند نقشه افراد وابسته به جمهوری اسلامی برای ترور مخالفان سیاسی در اروپا نیز کشف و منجر به اقدام دیپلماتیک از سوی کشورهای فرانسه، آلمان، دانمارک، و هلند علیه رژیم ایران شد.
آزمایشهای موشکی ایران پیش از این نیز با واکنش کشورهای غربی مواجه شده بود و آنها بارها از جمهوری اسلامی خواسته بودند تولید و آزمایش این موشکها را متوقف کند.
ایران طی سالهای اخیر دست به انجام آزمایشهای موشکی زده است که روی برخی از آنها به زبانهای مختلف (از جمله عبری) شعار «نابودی اسرائیل» نقش بسته بود.
وزیر خارجه آمریکا یکم خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواستههای ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.
برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.