لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۰۰

همزمان با اعلام تورم و فشار اقتصادی بر مردم؛ رهبر جمهوری اسلامی می‌گوید تحریم می‌تواند «به نفع کشور» باشد


دو هفته بعد از قرارگرفتن سپاه پاسداران در فهرست گروه های تروریستی از سوی آمریکا و سه روز بعد از لغو معافیت خرید نفت از ایران توسط ایالات متحده، رهبر جمهوری اسلامی در یک سخنرانی عمومی گفت که «تحریم‌ها می‌تواند به نفع کشور باشد.»

آیت الله علی خامنه ای روز چهارشنبه چهار اردیبهشت ضمن تاکید بر «نفع» تحریم‌ها، با تهدید گفت: «این دشمنی بی‌جواب نخواهد ماند.»

واکنش آیت الله علی خامنه‌ای به دو تصمیم دولت آمریکا در ده روز اخیر است.

پرزیدنت دونالد ترامپ در بیانیه ای رسما سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست سازمان های تروریستی قرار داد. به گفته وزیر خارجه آمریکا تصمیم پرزیدنت ترامپ برای قراردادن نام سپاه پاسداران در فهرست تروریستی ایالات متحده، از یک هفته دیگر به شکل رسمی به اجرا گذاشته می‌شود.

از سوی دیگر، دوشنبه دوم اردیبهشت کاخ سفید با صدور بیانیه‌ای از تصمیم پرزیدنت ترامپ برای عدم تمدید معافیت خرید نفت از جمهوری اسلامی برای دیگر کشورها خبر داد و اعلام کرد آمریکا با عربستان و امارات متحده عربی برای تامین نیاز نفتی کشورها توافق کرده است.

نظرات متناقض رهبر جمهوری اسلامی درباره تحریمها

در یک دهه اخیر که برنامه موشکی و هسته ای جمهوری اسلامی موجب تحریم های علیه این کشور شده است، رهبر جمهوری اسلامی ایران بارها درباره تحریم های آمریکا و جامعه جهانی نظرات متفاوتی داده است.

او یکبار گفته بود «ما دربرابر تحریم‌ها واکسینه شده‌ایم» اما بعد گفته بود وضع کشور خوب نیست و ایران «در شرایط بدر و خیبر است».

بعد از فشار تحریم ها در ابتدای دهه نود که به توافق هسته ای ایران و جامعه جهانی منجر شد، آیت الله خامنه ای در اول فروردین ۱۳۹۲ بزرگ‌ترین اعتراف تاریخی خود را کرد و گفت: «تحریم‌های شدیدی را از اوایل سال ۹۱ گذاشتند ــ تحریم نفت، تحریم بانک و مبادلات بانکی و پولی بین جمهوری اسلامی و کشورهای دیگر ــ من این را بگویم که آمریکایی‌ها اظهار خوشحالی کردند و گفتند که فلانی [خامنه ای] اعتراف کرد که تحریم‌ها اثر گذاشته. بله، تحریم‌ها بی‌اثر نبود؛ می‌خواهند خوشحالی کنند، بکنند.»

با بازگشت تحریم ها توسط دولت پرزیدنت ترامپ، اکنون دوباره رهبر جمهوری اسلامی روی به رویه قبلی آورد و گفته است که به نفع کشور است.

نگرانی های ایالات متحده از اقدامات جمهوری اسلامی و فشار بیشتر

ایالات متحده می‌گوید که توافق هسته ای با ایران در رفتار این کشور تاثیر مثبتی نداشته است. پرزیدنت ترامپ با خروج از توافق برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷، در دو مقطع در مرداد و آبان سال گذشته، دستور بازگشت تحریم های هسته ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.

ایالات متحده می‌گوید که جمهوری اسلامی بزرگترین دولت حامی تروریسم است، برنامه موشک بالستیک خود را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ادامه می دهد، و عامل بی‌ثباتی در خاورمیانه است. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی متولی برنامه موشکی ایران است.

در سال ۹۷ همچنین چند نقشه افراد وابسته به جمهوری اسلامی برای ترور مخالفان سیاسی در اروپا نیز کشف و منجر به اقدام دیپلماتیک از سوی کشورهای فرانسه،‌ آلمان، دانمارک، و هلند علیه رژیم ایران شد.

آزمایش‌های موشکی ایران پیش از این نیز با واکنش کشورهای غربی مواجه شده بود و آن‌ها بارها از جمهوری اسلامی خواسته بودند تولید و آزمایش این موشک‌ها را متوقف کند.

ایران طی سال‌های اخیر دست به انجام آزمایش‌های موشکی زده است که روی برخی از آن‌ها به زبان‌های مختلف (از جمله عبری) شعار «نابودی اسرائیل» نقش بسته بود.

وزیر خارجه آمریکا یکم خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.

برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG