لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۰۳

وزیر خارجه آمریکا: خرید نفت از ایران به طور کامل باید به صفر برسد


مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا، روز دوشنبه دوم اردیبهشت در ساختمان وزارت خارجه
مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا، روز دوشنبه دوم اردیبهشت در ساختمان وزارت خارجه

مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده اعلام کرد آمریکا دیگر هیچ‌گونه معافیتی برای مجازات بابت خرید نفت ایران قائل نمی‌شود و هرگونه خرید نفت از ایران باید به صفر برسد.

وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه دوم اردیبهشت و در یک کنفرانس خبری در واشنگتن ضمن اعلام این خبر، به کشورهای جهان هشدار داد مراقب باشند، «چون آمریکا به طور جدی این تحریم‌ها را به اجرا می‌گذارد.»

مایک پمپئو گفت: «امروز ما اعلام می‌کنیم که ایالات متحده دیگر هیچ‌گونه معافیتی از مجازات بابت ادامه خرید نفت ایران اعطا نخواهد کرد. دولت پرزیدنت ترامپ صادرات نفت ایران را به پایین ترین حد آن در تاریخ رسانده و ما به شکل چشم‌گیری سرعت کمپین فشار خود را به شکلی حساب شده بالا می‌بریم تا ضمن حفظ تعادل بازار جهانی نفت، به اهداف امنیت ملی خود برسیم.»

وزیر خارجه ایالات متحده افزود:‌«در حالی که دوستان و متحدان ما در حال گذار از دوران توقف خرید نفت از ایران و پیدا کردن راه‌های جایگزین هستند، در کنارشان هستیم. ما مذاکراتی جامع و پربار با عربستان سعودی، امارات متحده عربی و دیگر تولیدکنندگان اصلی داشتیم تا این دوران گذار را تسهیل کرده و اطمینان دهیم عرضه کافی نفت ادامه پیدا کند.»

آقای پمپئو همچنین گفت: «اقدام امروز، ادامه کمپین موفق ما است. ما فشار حداکثری را علیه رژیم ایران تا وقتی که سران آن رفتار تخریبی خود را تغییر دهند، به حق مردم ایران احترام بگذارند و به میز مذاکره بازگردند، ادامه می‌دهیم.»

وزیر خارجه آمریکا همچنین به چند پرسش از سوی خبرنگاران پاسخ داد. او در پاسخ به سوالی در مورد این که اگر هند و چین به خرید نفت از ایران ادامه دهند، گفت: «ما قاطعانه و مشخص می‌گوییم دیگر هیچ‌گونه معافیت از مجازات در کار نیست. ما پس از این اعلام به طور جدی آن‌ را به اجرا می‌گذاریم.»

نسخه کامل این کنفرانس خبری را از فیسبوک صدای آمریکا ببینید:

نگرانی های ایالات متحده از اقدامات جمهوری اسلامی و فشار بیشتر

ایالات متحده می‌گوید که توافق هسته ای با ایران در رفتار این کشور تاثیر مثبتی نداشته است. پرزیدنت ترامپ با خروج از توافق برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷، در دو مقطع در مرداد و آبان این سال، دستور بازگشت تحریم های هسته ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.

ایالات متحده می‌گوید که جمهوری اسلامی بزرگترین دولت حامی تروریسم است، برنامه موشک بالستیک خود را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ادامه می دهد، و عامل بی‌ثباتی در خاورمیانه است. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی متولی برنامه موشکی ایران است.

در سال ۹۷ همچنین چند نقشه افراد وابسته به جمهوری اسلامی برای ترور مخالفان سیاسی در اروپا نیز کشف و منجر به اقدام دیپلماتیک از سوی کشورهای فرانسه،‌ آلمان، دانمارک، و هلند علیه رژیم ایران شد.

آزمایش‌های موشکی ایران پیش از این نیز با واکنش کشورهای غربی مواجه شده بود و آن‌ها بارها از جمهوری اسلامی خواسته بودند تولید و آزمایش این موشک‌ها را متوقف کند.

ایران طی سال‌های اخیر دست به انجام آزمایش‌های موشکی زده است که روی برخی از آن‌ها به زبان‌های مختلف (از جمله عبری) شعار «نابودی اسرائیل» نقش بسته بود.

وزیر خارجه آمریکا یکم خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحدهبرای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.

برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG