ارتش اسرائیل اواخر روز یکشنبه، ساعاتی پس از اعلام آتش بس ۲۴ ساعته از سوی حماس، بمباران نوار غزه را از سر گرفت. دولت اسرائیل گفت عملیات نظامی را ادامه می دهد چون شبه نظامیان فلسطینی به درخواست های قبلی برای رعایت آتش بس عمل نکرده بودند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد اوایل روز دوشنبه در بیانیه ای خواستار «آتش بس فوری و بدون قید و شرط انسانی» در غزه شد. بیانیه شورای امنیت از اسرائیل و حماس می خواهد که آتش بس را به طور کامل در روز عید فطر و پس از آن اجرا کنند.
رواندا که ریاست فعلی شورای امنیت را بر عهده دارد، از طرفین درگیر خواسته است برای یک آتش بس بادوام، بر اساس طرح پیشنهادی مصر، کار کنند.
ساکنان نوار غزه و شاهدان به خبرگزاری رویترز گفتند که بمباران غزه توسط نیروهای اسرائيلی و پرتاب راکت توسط حماس، روز یکشنبه آرام تر شد.
اما ارتش اسرائیل روز دوشنبه گفت سه بار به غزه حمله کرده و پرتاب کننده های راکت حماس و تاسیسات در نوار غزه را هدف قرار داده است.
ریاض منصور، نماینده فلسطینی ها در سازمان ملل متحد گفت امیدوار است که بیانیه سازمان ملل به یک آتش بس دراز مدت منجر شود. او اما از شورای امنیت به خاطر عدم اتخاذ یک اقدام محکم تر، یعنی صدور قطعنامه علیه آنچه تجاوز اسرائيل خواند، انتقاد کرد.
ران پراسور، نماینده اسرائیل در سازمان ملل متحد گفت حماس ۲۵۰۰ راکت به اسرائيل پرتاب کرده و تاکید کرد اگر اسرائيل با تهدید راکت ها روبرو نبود، نیازی به انجام حملات نداشت.
ساعاتی پس از آن که گروه فلسطینی حماس روز یکشنبه موافقت خود را با برقراری یک آتشبس ۲۴ ساعته در غزه اعلام کرد، نخست وزیر اسرائیل گفت شبهنظامیان حماس با پرتاب راکت به سوی اسرائیل این آتشبس پیشنهادی خود را نقض کرده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، بنیامین نتانیاهو در گفتگویی با شبکه خبری سی ان ان آمریکا، با بیان این که «حماس حتی آتشبس خود را نپذیرفته است» گفت در حالی که ما اینجا مشغول صحبت کردن هستیم، آنها به حملات خود علیه اسرائیل ادامه میدهند.
آقای نتانیاهو در ادامه گفت اسرائیل «برای محافظت از شهروندان خود، هر اقدامی که لازم باشد را انجام خواهد داد.»
پیشتر در روز یکشنبه، گروه حماس اعلام کرد که با برقراری یک آتشبس ۲۴ ساعته، در آستانه عید فطر و با اهداف انساندوستانه، موافق است. این آتشبس قرار بود از ساعت ۲ بعد از ظهر به وقت محلی برقرار شود.
با این حال، خبرگزاری رویترز در گزارش خود نوشت پس از ساعت ۲ بعد از ظهر نیز صدای انفجارهای ناشی از گلولهباران نیروهای ارتش اسرائیل در غزه شنیده میشد و در همان حال هم صدای آژیر خطر در شهرکهای نزدیک مرز غزه نیز به صدا در آمدند، که نشان از ادامه حملات راکتی حماس علیه اسرائیل بود.
چند ساعت پیش از آن نیز، در حالی که سازمان ملل متحد خواستار تداوم آتشبس موقت روز شنبه بود، گزارش رسانه ها حاکی از آن بود که ارتش اسرائیل حملات خود به نوار غزه را از سر گرفته است. اسرائیل اعلام کرد که این حملات را در پاسخ به موشکاندازی حماس از سر گرفته است.
در همین حال، محمد اشتیه یکی از مشاوران محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، از تشکیل هیاتی خبر داد تا برای شرکت در گفتگوها برای رسیدن به یک توافق صلح با اسرائیل عازم قاهره شود.
به نوشته نشریه آمریکایی پولیتیکو، اظهارات اخیر اشتیه در گفتگو با شبکه خبری سیانان، دقایقی پس از آن بود که بنیامین نتانیاهو به همین شبکه خبری گفت تنها راه رسیدن به صلح از طریق پیمانی با میانجیگری مصر میسر میشود.
تاکنون بیش از هزار فلسطینی در این درگیریها که حدود ۲۰ روز پیش آغاز شد جان خود را از دست دادهاند که بیشتر آنها غیرنظامیان هستند. در طرف اسرائیلی هم تاکنون ۴۶ نفر کشته شدهاند که ۴۳ نفر از آنها از سربازان ارتش آن کشور بودهاند.
نخست وزیر اسرائیل در مصاحبهای با شبکه خبری آمریکایی فاکس نیوز با بیان این که «حماس تاکنون پنج پیشنهاد آتشبس که اسرائیل پذیرفته و اجرا کرده بود را نقض کرده است، گفت «آنها همه آن پیشنهادها را رد کردهاند، همه را نقض کردهاند، از جمله دو پیشنهاد در طول ۲۴ ساعت گذشته با اهداف انساندوستانه.»
آتشبس روز شنبه پس از آن اعلام شد که رسانهها از رد پیشنهاد آتشبس یک هفتهای وزیر امور خارجه آمریکا توسط اسرائیل خبر داده بودند. جان کری گفت خبر رسانههای اسرائیلی درمورد رد طرح آتشبس او توسط کابینه اسرائیل نادرست است.
آقای کری در ادامه گفت هنوز هیچ پیشنهاد رسمی برای آتشبس نداده، زیرا اسرائیل خواستار برخی تغییرات در متن طرح آتشبس شده است.
این سخنان کری پس از آن بود که وزیرخارجه آمریکا در قاهره به خبرنگاران گفته بود گمان می کند بنیامین نتانیاهو خود را متعهد به برقراری آتشبس میداند.
کری گفت از فرصت توقف جنگ میتوان برای گردآوردن همه طرفها برای بررسی مسائلی که به هفتهها جنگ و خشونت مرگبار میان اسرائیل و فلسطینیها دامن زده، استفاده کرد.
اسرائیل خواستار غیرنظامی شدن غزه است و بر حق دفاع از خود در برابر حملاتی که آن را تروریستی مینامد پای میفشارد.
فلسطینیها خواستار رفع محاصره غزه توسط مصر و اسرائیل هستند و میگویند این امر اقتصاد آنان را خفه کرده و آزادی سفر فلسطینیها را نقض میکند.