وزیر امور خارجه آمریکا که صبح چهارشنبه وارد اسرائیل شده بود، پس از دیدار با مقامهای اسرائیلی در تلآویو و اورشلیم، به کرانه باختری رفت و در آخرین اظهار نظر گفت در مذاکرات برای برقراری آتشبس میان اسرائیل و حماس پیشرفت حاصل شده است.
جان کری روز چهارشنبه پس از ملاقات با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، در شهر رامالله، گفت ایالات متحده به همکاری با عباس و دیگران در منطقه برای رسیدن به یک راه حل ادامه خواهد داد.
پس از این دیدار صائب عریقات، مذاکره کننده ارشد فلسطینی گفت بحثهای آنها بر یافتن موازنهای بین رسیدن به آتشبس و لغو محاصره نوار غزه متمرکز بود.
وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه همچنین با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و شیمون پرز رئیس جمهوری اسرائیل ملاقات کرد و قرار است بار دیگر با بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد دیدار و گفتگو می کند.
آقای کری روز سهشنبه در قاهره گفت طرح مصر میتواند چارچوبی برای آتش بس در غزه باشد. اسرائیل هفته گذشته با آن طرح موافقت کرد، اما حماس آن را نپذیرفت و گفت به دنبال طرح جایگزینی از سوی قطر و یا ترکیه است.
حماس از اسرائیل میخواهد که محاصره دیرین اقتصادی نوار غزه را بردارد و شماری از زندانیان فلسطینی را آزاد کند.
در همین حال، در شانزدهمین روز حملات هوایی اسرائیل به نوار غزه، نیروهای ارتش اسرائیل به شهر خان یونس حمله کردند که در اثر آن دست کم ۷ فلسطینی کشته شدند. مسئولان فلسطینی شمار کشته شدگان در سراسر مناطق نواز غزه را بیش از ۱۸ نفر اعلام کردند. در عملیات شبانه در خان یونس دو سرباز اسرائیلی نیز کشته شدند.
مسئول حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز روز چهارشنبه موشکپرانی بیمحابا از نوار غزه را بار دیگر محکوم کرد. ناوی پیلای که در جلسهای در ژنو سخن میگفت اظهار داشت، پرتاب راکت از مناطق پرجمعیت غیرقابل قبول است و در ادامه انتقاد مقامهای اسرائیلی که میگویند حماس به عمد در اطراف غیرنظامیان عمل میکند را تکرار کرد.
خانم پیلای همچنین از اسرائیل خواست به محاصره غزه پایان دهد و گفت هم اسرائیلیها و هم فلسطینیها شایسته زندگی بهتری هستند.
از هنگام آغاز عملیات اسرائیل برای متوقف کردن پرتاب موشک از غزه به سمت اسرائیل، دست کم ۶۵۰ فلسطینی و بیش از ۳۰ سرباز اسرائیلی کشته شدهاند.
دبیر کل سازمان ملل متحد روز سهشنبه گفت اسرائیل و حماس باید درگیری ها را متوقف کنند و درباره دلایل ریشه ای مشکلاتشان گفتگو کنند. بان کی مون پرتاب راکت از سوی حماس به اسرائیل را محکوم کرد، اما همچنین گفت حملات هوایی اسرائیل باعث تامین امنیت آن کشور نمیشود.