انفجار در کارخانه لبنیات سازی در غرب یمن روز چهارشنبه ۲۵ کشته بر جا گذاشت. به گزارش آسوشیتدپرس، قربانیان این بمباران و آتش سوزی مهیب پس از آن، کارگرانی بودند که در نوبت شب این کارخانه کار می کردند.
مسئولیت این حادثه، در گزارش هایی ضد و نقیض، متوجه نیروهای ائتلاف منطقه ای به رهبری عربستان سعودی و همینطور شورشیان مخالف دولت عبد ربه منصور هادی رئیس جمهوری یمن است.
مقام های یمنی و شاهدان عینی از حمله های هوایی ائتلاف در نخستین ساعتهای روز چهارشنبه در بندر حدیده خبر داده اند که کارخانه یادشده نیز در آنجا واقع است. گزارش های دیگری نیز مبنی بر حمله هوایی شورشیان به این منطقه وجود دارد.
شش روز از عملیات هوایی ائتلافی بهرهبری عربستان سعودی در یمن می گذرد. مقام های ریاض، نام این عملیات را «توفان قاطعیت» گذاشته اند. هدف از این عملیات جلوگیری از پیشرفت شورشیان حوثی متکی به ایران است که در سپتامبر گذشته کنترل شهر صنعا، پایتخت یمن را به دست آوردند و در عدن، دومین شهر یمن، به پیشرفتهایی نائل شده اند.
منابع بیمارستانی یمن می گویند، حمله به این کارخانه لبنیات، شدیدترین و گسترده ترین بمباران هوایی در این مدت بوده است.
روز سه شنبه نیز، در بمباران هوایی اردوگاه آوارگان در حومه پایتخت یمن، تعداد دیگری از غیرنظامیان به هلاکت رسیدند.
فرحان حق، معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل گفت: «هم امدادگرانی که با ما همکاری می کنند و هم مردم محل تائید کرده اند که اردوگاه آوارگان داخلی در ناحیه المزرق و اماکن اطراف آن بمباران شده است. برمبنای گزارش های اولیه سازمان بهداشت جهانی، در این حمله، حداقل ۲۹ نفر کشته و ۴۱ تن زخمی شده اند که بهنظر می رسد همه آنها غیرنظامی اند. اجساد ۱۴ زن و کودک هم در میان تلفات این حادثه بهچشم می خورد، و احتمالا رقم تلفات این حادثه افزایش خواهد یافت».
او گفت در پنج روز نخست این حمله، که اکنون به یک هفته رسیده است،۹۳ شهروند کشته و ۳۶۴ تن زخمی شده اند.به گفته فرحان حق آخرین کارمند بین المللی سازمان ملل نیز این کشور را ترک کرده است و اکنون همه کار این سازمان در یمن بر دوش چند صد کارمند محلی سازمان ملل قرار دارد.
چندی پیش، حوثی های یمن با ابتکار سیاسی کشورهای عرب خلیج فارس که با هدف آشتی ملی در یمن اعلام شده بود، مخالفت کردند.
وزیر امور خارجه کویت روز سه شنبه، در کنفرانسی که در پایتخت آن کشور تشکیل شده بود، گفت، هدف از عملیات توفان قاطعیت، بازگرداندن یمنی ها به میز مذاکره است. به گفته او، شورای همکاری خلیج فارس برای حل بحران یمن ابتکاری پیشنهاد کرده بود، و اکثر احزاب و گروه های سیاسی یمن و شورای امنیت سازمان ملل آن را پذیرفته بودند. «اما کمی پیش از آنکه این ابتکار سیاسی تکمیل و به مرحله اجرا گذاشته شود، حوثی ها تحرکات غیرقانونی شان را آغاز کردند».