جیم یونگ کیم، رئیس بانک جهانی، با گفتن اينکه مبارزه با ابولا بخش مهمی از مبارزه علیه فقر و نابرابری است، به گردهمايی ۱۴ مهرماه مقامات ارشد اقتصادی جهانی در واشنگتن فوریت ویژهای میدهد.
رئیس صندوق بین المللی پول نيز، با در نظرداشت ابولا و دیگر مسائل، از کشورهای عضو خواست تا بر تلاشها برای غلبه بر آنچه که او رشد اقتصادی «متوسط» خواند، بیافزايند.
تاثیر مخرب ابولا بر کشورهای غرب آفریقا بهخوبی توسط رئیس بانک جهانی درک شده است. آقای جیم یونگ کیم يک متخصص بیماریهای عفونی است که ریاست اين مؤسسه وام دهنده جهانی را با هدف پایان دادن به فقر بر عهده دارد.
دکتر کیم می گوید فقر و نابرابری به گسترش اين ویروس مهلک کمک کند.
او در اين زمينه گفت، «دانش و زیرساخت برای درمان بیمار و تحت کنترل درآوردن اين ویروس در کشورهای پردرآمد و کشورهای با درآمد متوسط موجود است. با این حال، در طول ساليان دراز ما نتوانستهايم اين تسهيلات را در دسترس کشورهای کم درآمد گینه، لیبریا و سیرالئون بگذاريم.»
او در سخنرانی در دانشگاه هاوارد (واشنگتن دیسی) گفت، نابرابری فقط ناعادلانه نیست - کشنده است.
او گفت، «بنابراین در حال حاضر، هزاران نفر در این کشورها در حال مرگ هستند زيرا، در قرعه کشی تولد، آنها در محل اشتباهی به دنیا آمده اند.»
آقای کیم میگوید واکنش جهانی به ابولا، پس از شروع کندی که داشت، اکنون در حال شتابگيری است. او میگوید بانک جهانی بر بالا بردن درآمد کم درآمدترين اقشار کشورهای در حال توسعه، و بهبود بخشيدن به دسترسی و دستیابی آنها به مراقبتهای بهداشتی، مواد غذایی، سرپناه و شغل تمرکز دارد.
اما کریستین لاگارد مدیر عامل صندوق بین المللی پول، در سخنرانی در دانشگاه جورج تاون، گفت اشتغال و رشد اقتصادی هنوز شش سال پس از آغاز بحران مالی ناهموار و آهسته هستند.
کریستین لاگارد می گوید کشورهای عضو باید برای ایجاد اشتغال کارهای بيشتری انجام دهند.
مدیر عامل صندوق بینالمللی پول گفت، «بايد حرکت جدیدی بوجود آيد، حرکت جدیدی که شامل درکنار هم قرار دادن سیاستهای جسورانهای باشد برای غلبه کردن بر آنچه که من حد متوسط جدید مینامم. و این اگر در جای خود درجا بزند یک خطر است ... اگر ما افق ديدمان همين حد متوسط جدید باشد.»
کارشناسان با اصرار از کشورهای عضو صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی میخواهند تا برای بازسازی زیرساختها، به عنوان راهی برای افزایش رشد اقتصادی کوتاه و دراز مدت، سرمایهگذاری کنند.
درحالیکه رهبران اقتصادی جهان در واشنگتن پايتخت ايالات متحده آمريکا، برای گفتگو پيرامون بهبود فرصتها برای زنان و چشمانداز اشتغال جوانان در سراسر جهان گردهم میآيند، سرمایهگذاری در زیرساختها یکی از موضوعات دستور کار جلسات صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی است.