سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که شیوع ابولا در آفریقای غربی به مرحله ای رسیده که یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی برای جامعه بین المللی است. کمیته ای از کارشناسان سازمان بهداشت جهانی خواهان واکنش هماهنگ بین المللی برای متوقف کردن بیماری مرگبار ابولا در آفریقای غربی و جلوگیری از گسترش آن به کشورهای دیگر شده است.
کمیته موارد اضطراری سازمان بهداشت جهانی در دو روز گذشته کوهی از اطلاعات و شواهد و مدارک را بررسی کرد و به اتفاق آرا اعلام کرد شیوع بیماری ابولا در آفریقای غربی «واقعه ای در ابعاد عظیم» است که برای مهار کردن آن باید اقدامات خارق العاده انجام شود.
مارگارت چان، مدیرکل سازمان بهداشت جهانی می گوید توصیه های صادر شده از سوی کمیته برای مهارکردن گسترش بیماری در کشورهای گینه، سیرالئون و لیبریا، و جلوگیری از گسترش بیشتر آن در سطح جهانی است:
«اعلام فوریت بهداشت عمومی که موجب نگرانی جامعه بین المللی است هشداری است به جهان برای هوشیاری و آمادگی مقابله با موارد احتمالی بیماری ابولا؛ اما معنی اش این نیست که همه کشورها یا بیشتر کشورها شاهد این بیماری خواهنند بود. فعلاً تنها بخش کوچکی از قاره آفریقا مبتلا به ویروس ابولاست.»
مورد اخیر سرایت بیماری ابولا در غرب آفریقا بزرگترین و شدیدترین مورد در طول تاریخ بوده و از اسفندماه که اولین مورد بیماری در کشور گینه تشخیص داده شد تا کنون تا کنون ۱،۷۰۰ مورد ابتلا به ویروس ابولا شناسایی شده اند که از آن میان ۹۳۲ نفر جان باخته اند. مواردی از بیماری در نیجریه هم مشاهده شده، و دو نفر بر اثر بیماری جانشان را از دست داده اند. یک بیمار مظنون به ابتلا به ابولا اوایل این هفته در عربستان سعودی درگذشت. یک پزشک و یک مأمور بهداشت آمریکایی که برای کمک به بیماران به آفریقا رفته بودند، بعد از مشاهده علائم بیماری برای درمان به آمریکا بازگردانده شدند.
سازمان بهداشت جهانی اشاره می کند که تحت کنترل درآوردن ویروس ابولا از آن رو مشکل است که در سه کشوری که این بیماری شایع شده، جنگ داخلی تازه به پایان رسیده و سیستم بهداشتی در آنها بسیار ضعیف و شکننده است.
الن جانستون سرلیف، رئیس جمهوری لیبربا می گوید: «جهل و فقر، همراه با برخی سنت های فرهنگی و مذهبی دست به دست هم داده به شیوع بیماری کمک می کنند.»