انجمن بازیگران بازی‌های رایانه‌ای، اعتصاب احتمالی را تصویب کرد

اعتصاب انجمن بازیگران آمریکا موسوم به «سگ-افترا» Credit: AP

انجمن بازیگران بازی‌های رایانه‌ای آمریکا، خواستار افزایش دستمزد و بهبود شرایط صنفی شد و اعتصاب احتمالی را تصویب کرد.

قرارداد گذشته این انجمن با شرکت‌های سازنده بازی‌های رایانه‌ای ماه نوامبر گذشته به پایان رسید و در جریان مذاکرات طرفین بصورت ماهانه و موقت تمدید می‌شد. بیش از ۳۴ هزار عضو این انجمن، حدود ۲۷ درصد اعضا، دوشنبه اعتصاب احتمالی در صورت شکست مذاکرات و عدم‌ توافق بلندمدت با سازندگان بازی‌های رایانه‌ای را تصویب کردند.

اعضای انجمن بازیگران بازی‌های رایانه‌ای، زیرمجموعه‌ای از انجمن بازیگران آمریکا موسوم به «سگ-افترا» هستند که از ماه ژوئیه گذشته (تیرماه) اعتصاب کرد. اعتصاب انجمن بازیگران آمریکا پس از اعتصاب انجمن نویسندگان سینما و تلویزیون آمریکا صورت گرفت که تقریبا تمامی تولیدات هالیوود را برای هفته‌ها تعطیل کرد.

به گفته انجمن بازیگران بازی‌های رایانه‌ای، به‌رغم افزایش هزینه‌های زندگی دستمزد‌های هنرمندان این شاخه در پنج سال گذشته تغییری نکرده است.

براساس آمار موجود، صنعت تولید بازی‌های رایانه‌ای در سال ۲۰۲۱ بیش از ۱۸۰ میلیارد دلار درآمد داشته است، و انتظار می‌رود که این رقم تا سال ۲۰۲۴ تا نزدیک ۲۱۹ میلیارد دلار افزایش یابد. علاوه بر بازیگران، کارکنان سایر بخش‌های این صنعت نیز با تشکیل انجمن‌های صنفی در آمریکا ‌صورت جدی خواستار بهبود شرایط شغلی خود هستند.

بازیگران بازی‌های رایانه‌ای، که اکثرا بعنوان صداپیشه شخصیت‌های این بازی‌ها فعالیت می‌‌کنند، خواستار افزایش دستمزد، امنیت شغلی، محدودیت استفاده از هوش مصنوعی، و موارد دیگری هستند که در قرارداد گذشته اعمال نشده است.

شیلا اُمّی

شیلا اُمّی، هنرمند ایرانی ساکن لس‌آنجلس، پیشتر به صدای آمریکا گفته بود: «به دلیل توسعه قابل توجه هوش مصنوعی در سال‌های اخیر، این فناوری‌ به قدری در تقلید صداها و تصاویر پیشرفت کرده است که می‌تواند از آثار ما بازیگران یا صداپیشه‌ها برای بیکار کردن خودمان استفاده کند.»

او در ادامه می‌افزاید: «اگر کاری در این زمینه انجام ندهیم، خود را در حال رقابت با مشابه دیجیتال خودمان خواهیم دید و معیشت ما از بین خواهد رفت.»

به گفته این هنرمند ایرانی، در حال حاضر چنین ماجرایی در زمینه صداگذاری اتفاق افتاده است و تعداد قابل توجهی از صداپیشه‌‌هایی که روی فیلم‌های انیمیشن، سریال‌ها، آگهی‌های بازرگانی، یا بازی‌های ویدئویی کار می‌کنند، به تدریج شغل‌های خود را از دست می‌دهند.

خانم اُمّی با اشاره به اینکه هوش مصنوعی جایگزین صداپیشه‌ها شده است، می‌گوید که صداهای ساخته شده توسط این فناوری نه تنها بسیار واقعی به نظر می‌رسند، بلکه ویژگی‌های صوتی و ویژگی‌های برخی از بهترین صداپیشه‌ها در این صنعت را به نیز سرقت برده‌اند.

در تنظیم این‌ مطلب از گزارش خبرگزاری رویترز استفاده شده است.