دولت ایالات متحده روز چهارشنبه سه نفر را به دلیل ارتباط با یک شبکه پیکارجوی تروریستی، که در پاکستان مستقر است، به فهرستهای تحریمهای مرتبط با تروریسم اضافه کرد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، بنا بر اعلام وزارت خزانه داری آمریکا این افراد بابت همکاری با «لشکر طیبه» و گروههای دیگر در ردیف «تروریستهای جهانی» قرار گرفتهاند.
نام «رحمان فقیر محمد» نیز در میان تحریم شدگان است؛ که در حوزه خلیج فارس برای تامین مالی لشکر طیبه فعالیت و با عوامل حملات آن گروه در افغانستان ارتباط داشته است.
واشنگتن در اواخر دسامبر سال ۲۰۰۱ میلادی – چند ماه پس از حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر القاعده به ایالات متحده – لشکر طیبه را به عنوان یک گروه تروریستی معرفی کرد.
تحریم این سه نفر حدود دو هفته پس از آن اعلام می شود که دولت آمریکا شش نفر را به حمایت از طالبان و شبکه حقانی در افغانستان متهم و بر ارتباط آنها با پاکستان نیز تاکید کرد.
واشنگتن بارها از اسلام آباد به دلیل عدم اقدم مناسب علیه گروههای پیکارجو و افراطی انتقاد کرده و میگوید پاکستان به محلی امن برای تروریستها و جهادیون تبدیل شده است.
دولت آمریکا اواسط دی ماه اعلام کرد چون پاکستان اقدام قاطعی علیه گروه طالبان انجام نداده است، کمکهای امنیتی و نظامی خود را به آن کشور به حالت تعلیق در میآورد.
پرزیدنت ترامپ پیش از آن گفته بود آمریکا در ۱۵ سال گذشته بیش از ۳۳ میلیارد دلار به پاکستان کمک کرده و در ازای آن هیچ چیز جز «دروغ و فریبکاری» نصیبش نشده است.
آمریکا اوایل آذر ماه نیز از آزادی «حافظ محمد سعید» بنیانگذار لشکر طیبه ابراز نگرانی کرد و گفت پاکستان باید او را دستگیر و بابت جنایاتی که مرکتب شده علیه او اعلام جرم کند.
پاکستان این اتهامات را رد کرده و ضمن تاکید بر تعهد خود بر مبارزه با تروریسم میگوید اقدامات انجام شده علیه پیکارجویان اسلامگرای افراطی در آن کشور «نتیجه بخش» بوده است.