یادداشت وزیر خزانه‌داری آمریکا در فایننشال تایمز: فشار بیشتر برای مهار رژیم ایران لازم است

ساعاتی قبل از آغاز رسمی همه تحریم های ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی ایران، وزیر خزانه داری آمریکا در یادداشتی در روزنامه «فایننشال تایمز» نوشت: آمریکا اعمال فشار بیشتر برای مهار رژیم ایران را لازم می‌داند.

«استیون منوشن» روز یکشنبه ۱۳ آبان در یادداشت خود نوشت: از روز دوشنبه، شدیدترین فشارهای اقتصادی آمریکا علیه رژیم ایران اعمال می شود. این تلاش تنها بخشی از راهبرد دولت آمریکا برای تغییر رفتار حکومت ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.

روز جمعه ۱۱ آبان دولت ایالات متحده دور دوم تحریم‌های خود را علیه ایران، که پس از اجرای برجام در دولت پیشین لغو شده بود، اعلام کرد.

دور دوم تحریم‌های آمریکا که ۱۴ آبان اجرایی می‌شوند، صنعت نفت و گاز و پتروشیمی، کشتیرانی، و نظام بانکی ایران را هدف می‌گیرد.

آقای منوشن روز یکشنبه در یادداشت خود در این روزنامه انگلیسی نوشت: در ساعات اولیه روز دوشنبه، وزارت خزانه داری تلاش‌های خود را برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران تکمیل می‌کند و بخش‌های انرژی، حمل و نقل و بانکداری و دیگر حوزه ها را هدف می‌گیرد.

او خبر داده است: ما همچنین صدها هدف که قبلا از فهرست تحریم‌ها حذف شده‌ بودند را بازگردانده و همچنین بیش از ۳۰۰ هدف جدید را اضافه می‌کنیم.

به نوشته وزیر خزانه داری آمریکا، تحریم های جدید «موجب از بین رفتن معافیت از تحریم‌های دولت باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا می‌شود که با امید واهی تغییر رفتار ایران به این کشور اعطا کرد.»

پیش از این و در آستانه آغاز همه تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران، وزیر خارجه ایالات متحده نیز در توئیتی بار دیگر تاکید کرد هدف تحریم ها مردم ایران نیست بلکه هدف توقف برنامه های مخرب جمهوری اسلامی است.

مایک پمپئو روز شنبه ۱۲ آبان در توئیتر خود نوشت:‌ «از روز دوشنبه تحریم‌های سخت علیه رژیم حاکم بر ایران آغاز می شود. هدف ما اجبار جمهوری اسلامی به توقف برنامه‌های مخرب‌ این کشور است.»

وی افزود:‌ «مردم ایران هدف این تحریم ها نیستند. آنها خود از سوء مدیریت، دزدی و حکومت‌ ایران رنج می برند. هدف تحریم‌ رژیم جمهوری اسلامی ایران است.»

این تازه‌ترین موضع گیری وزیر خارجه ایالات متحده بعد از دستور آغاز تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی است.

روز جمعه ۱۱ آبان، مایک پمپئو وزیر خارجه و استیون منوشن وزیر خزانه‌داری آمریکا در نشستی مشترک در واشنگتن گفتند، تحریم‌ها تا وقتی تهران به خواسته‌های واشنگتن تن در ندهد، باقی می‌مانند.

ایالات متحده ۱۸ اردیبهشت از برجام خارج شدند و تحریم‌هایی که پس از آن لغو شده بودند، پس از ۹۰ و ۱۸۰ روز بازگشتند.

به دنبال اعلام این تصمیم، وزیر خارجه آمریکا ۱۲ شرط را برای تغییر رفتار جمهوری اسلامی و مذاکره برای رسیدن به توافق جدید اعلام کرد. توقف حمایت تهران از تروریسم، پایان دخالت نظامی در سوریه، و توقف برنامه موشکی بالیستیک ایران، از جمله مهم‌ترین خواسته‌های آمریکاست.

رئیس جمهوری ایالات متحده و کاخ سفید هم در توئیتر، با انتشار تصویر پرزیدنت ترامپ، از بازگشت همه تحریم‌های آمریکا علیه ایران خبر دادند.

همزمان، کاخ سفید هم در بیانیه‌ای تاکید کرد که مواد غذایی، دارو و تجهیزات پزشکی همچنان مشمول تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران نمی‌شوند.

دور اول تحریم‌های آمریکا، که ۱۵ مرداد ماه بازگردانده شدند، دسترسی ایران به دلار، فلزات گرانبها، فولاد و آلومینیوم، و صنعت خودروسازی را شامل می‌شد.