لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۲۸

آمریکا به هشت کشور خریدار نفت خام ایران معافیت تحریم اعطاء کرد


ایالات متحده آمریکا در آستانه اجرای دور دوم تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی، به هشت کشور عمده خریدار نفت خام از ایران معافیت تحریمی اعطاء کرده است.

مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا روز جمعه ۱۱ آبان این تصمیم آمریکا را بعد از گفتگو با وزیر خزانه داری ایالات متحده اعلام کرد.

پیشتر بلومبرگ به نقل از مقامات ارشد دولت پرزیدنت ترامپ نوشته بود، واشنگتن با معافیت هشت کشور خریدار نفت از ایران از جمله ژاپن، هند و کره جنوبی از دومین دور تحریم های علیه جمهوری اسلامی ایران موافقت کرده است.

روز جمعه دولت ایالات متحده دور دوم تحریم‌های خود را علیه ایران، که پس از اجرای برجام در دولت پیشین لغو شده بود، اعلام کرد. قرار است این دور از تحریمها، که صادرات نفت ایران را نیز در بر می گیرد، از روز دوشنبه اجرایی شود.

هدف اصلی اعمال این تحریم ها به صفر رساندن کلیدی ترین درآمد ارزی تهران است.

به گزارش بلومبرگ، چین و چهار کشور دیگر نیز، که هنوز نام آنها مشخص نیست، جزو کشورهای دریافت کننده این معافیت‌های موقت از سوی واشنگتن هستند.

روز جمعه همچنین استیون منوشن وزیر خزانه‌داری ایالات متحده اعلام کرد که آمریکا قصد دارد ارتباط ایران را با سوئیفت - شبکه بین المللی مبادلات بین بانکی - قطع کند.

وی گفت در صورتی که کشورهای اروپایی از طریق کانال ویژه ارتباط مالی مبادله‌ای با طرف‌های ایران انجام دهند، خزانه‌داری آمریکا از تمامی اختیارات خود برای مقابله با آنها استفاده خواهد کرد.

با این حال مقامات آمریکایی پیشتر گفته بودند تحریم ایران به معنی آسیب به شرکای آمریکا نیست.

روز پنجشنبه مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفته بود که واشنگتن بنا دارد که سیاست فشار حداکثری علیه تهران را بدون آسیب رساندن به متحدانش اجرا کند.

جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید پیشتر، گفته است رساندن در آمد جمهوری اسلامی ایران از محل صادرات نفت به صفر ، هدف تحریم هاست، که اجرای کامل آن به زمان و شرایط بازار بستگی دارد.

وی گفت: «اشتباه نکنید به گفته پرزیدنت ترامپ؛ هدف ما اعمال فشار حداکثری است و اجرای آن صادرات نفت ایران را به صفر خواهد رساند. البته ما می دانیم که برخی از کشورها، مثلا در جوار ایران و کشورهایی که خریدار نفت ایران هستند، شاید نتوانند از همان ابتدا اجرای تحریمها، ما را به هدف صفر رساندن صادرات نفت ایران برسانند. ما بنا داریم که فشار حداکثری را اجرا کرده، ولی همزمان نمی خواهیم به دوستان و متحدانمان آسیب برسانیم و در این راستا کار می کنیم.»

در همین زمینه دیوید آدزنیک، رئیس پژوهش بنیاد دفاع از دموکراسی ها در گفتگو با بخش فارسی صدای آمریکا گفت، اگر چه به صفر رساندن صادرات نفت ایران هدف اصلی آمریکاست، اما نباید در دستیابی به آن عجله کرد.

وی گفت: «به صفر رساندن صادرات نفت ایران نباید هدف زود هنگام به دلایل راهبردی تلقی شود. مثلا اگر صادرات کنونی ایران حدود دو میلیون بشکه در روز است؛ پس اگر بتوانیم در کوتاهترین زمان صادرات ایران را به یک ملیون بشکه در روز برسانیم ضربه بزرگی به در آمد ارزی و در آمد دولت ایران وارد کرده ایم. حتی کاهش پانصد هزار بشکه در روز نیز کار را بر آنها سخت تر خواهد کرد. البته همیشه باید دستیابی به صادرات صفر مد نظر باشد و باید همواره فشار حداکثری را اعمال کرد.»

آمریکا با خروج از برجام بنا دارد جمهوری اسلامی را از طریق اعمال فشار حداکثری به نشستن پشت میز مذاکره برای دستیابی به توافقی جامع مجبور کند.

توقف حمایت تهران از تروریسم، پایان دخالت نظامی در سوریه، و توقف برنامه موشکی بالیستیک ایران، مهم‌ترین خواسته‌های آمریکاست.

دور اول تحریم‌ها، که ۱۵ مرداد بازگردانده شدند، دسترسی ایران به دلار، فلزات گرانبها، فولاد و آلومینیوم، و صنعت خودروسازی را شامل می‌شد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG