واکنش آمریکا به انتشار خبر جاسوسی هکرهای ایرانی

جن ساکی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا


دولت ایالات متحده در واکنش به انتشار خبر حملات سایبری و جاسوسی اینترنتی هکرهای ایرانی از مقام های آمریکایی از طریق شبکه های اجتماعی، اعلام کرد از استفاده از هویت های جعلی برای رسیدن به اهداف شوم آگاهی کامل دارد.

جن ساکی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه گفت که دولت برای جلوگیری از خطرات ناشی از حملات سایبری، اطلاعات خود را با بخش خصوصی و نهادهای دولتی در میان می گذارد تا تدابیر لازم را اتخاذ کنند.

برخی از روزنامه های معتبر آمریکا چون نیویورک تایمز و واشنگتن پست، در گزارش هایی جداگانه که صبح پنجشنبه منتشر کردند، از حملات سایبری هکرهای ایرانی به مقام های آمریکایی از طریق توئیتر، فیسبوک و دیگر شبکه های اجتماعی خبر دادند.

نیکول پرل روت، در نیویورک تایمز نوشت یک حمله سنجیده ۳ ساله سایبری علیه پیمانکاران نظامی و دفاعی آمریکایی، اعضای کنگره، دیپلمات ها و روزنامه نگاران مستقر در واشنگتن از سوی هکرهای ایران در جریان بوده است.

بر اساس گزارش یک شرکت امنیت کامپیوتری مستقر در دالاس ایالت تگزاس، این هکرها حدود ۲ هزار کامپیوتر را هدف حملات سایبری قرار دارند.

خانم ساکی در نشست مطبوعاتی خود با خبرنگاران، در پاسخ به سئوالی در این باره گفت «می دانیم که هکرها در ایران و دیگر نقاط جهان، از شبکه های اجتماعی برای کسب اطلاعات، یا برقراری تماس با افراد و شرکت های مورد نظر خود – حتی از میان بخش دولتی و خصوصی آمریکا – استفاده می کنند.»

وی در ادامه افزود «برای جلوگیری از خطرات ناشی از حملات سایبری، ما اطلاعات خود را با بخش خصوصی و دولتی در میان می گذاریم تا تدابیر لازم را اتخاذ کنند.»

به گفته نیویورک تایمز، مقام های اطلاعاتی آمریکا مدت ها هکرهای ایرانی را تهدیدی جدی محسوب می کردند، نه بخاطر مهارت های تکنیکی آنها، بلکه بخاطر انتقام گیری از ماجرای ویروس کامپیوتری استاکس نت که از سوی آمریکا و اسرائیل علیه تأسیسات هسته ای ایران به کار گرفته شده بود.

بر اساس گزارش یک مؤسسه امنیتی کامپیوتری به نام «آی سایت»، هکرهای ایرانی با استفاده از ده ها هویت جعلی در شبکه های اجتماعی مختلف، مثل یوتیوب، فیسبوک، توئیتر، با قربانیان خود ارتباط بر قرار کردند و با ارسال لینک های آلوده، بدافزارهایی را در کامپیوترهای آنها فعال می کردند اطلاعات شخصی آنها را سرقت می کردند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با اشاره به این که شرکت آی سایت برای تهیه گزارش خود، از دولت آمریکا کمک فنی یا تحلیلی درخواست نکرده است، گفت هر روز سازمان های امنیتی کشور، مقام ها و افرادی که مورد هدف قرار می گیرند را در جریان تهدیدهای سایبری و اتفاقاتی که ممکن برای آنها بیافتد، می گذارند.

ایران و ایلالات متحده آمریکا با هم روابط دیپلماتیک ندارد و بر مسائیل مختلفی از جمله برنامه هسته ای ایران، تروریسم و حقوق بشر، اختلاف دارند. هر دو طرف یکدیگر ا متهم به انجام حملات سایبری و جاسوسی اینترنتی با هدف خرابکاری و کسب اطلاعات محرمانه متهم می کنند.