پس از زمین لرزه ویرانگر سال ۲۰۱۰ هائیتی دولت آمریکا در راستای سیاستهای بشردوستانه، به ۵۹ هزار تن از کسانی که بی خانمان شده بودند، پناه داد و این افراد به کار و زندگی در آمریکا ادامه می دهند. اکنون وزارت امنیت داخلی فدرال می گوید به برنامه کمک ها به این افراد پایان می دهد.
زلزله زدگان هائیتی، به موجب برنامه «وضعیت موقت حمایتی» قرار بود تا سال ۲۰۱۹ در آمریکا اقامت داشته باشند، سپس به هائیتی بازگردند.
اکنون با تصمیم دولت ترامپ، اهالی هائیتی در فلوریدا، نیویورک و مناطق دیگر آمریکا از این هراس دارند که این سیاست جدید سایر خارجیانی را که مورد حمایت موقف دولت فدرال آمریکا هستند، شامل گردد.
در حال حاضر۳۲۰ هزار نفراز کشورها ی مختلف به موجب برنامه وضعیت موقت حمایتی در آمریکا زندگی می کنند. آن برنامه در سال ۱۹۹۰ به امضای جرج بوش رئیس جمهوری وقت آمریکا رسید و به صورت قانون درآمد.
شماری از گروههای پرنفوذ داخل آمریکا از جمله «گروه نمایندگان سیاه پوست کنگره»، «اتاق بازرگانی آمریکا»، و دیگر گروه ها از دولت ترامپ خواسته اند در این باره بازنگری کند و برنامه حمایتی ادامه یابد.
بیل نلسون سناتور دموکرات فلوریدا تصمیم رئیس جمهوری آمریکا در لغو برنامه را غیر قابل قبول خوانده است.
سناتور نلسون می گوید اخراج ۶۰ هزار نفر و فرستادن آنها با کشوری که هیچ امکاناتی برای آنان فراهم نیست منطقی نیست و باید مورد تجدید نظر قرار گیرد.
مقام وزارت امنیت داخلی فدرال آمریکا می گوید در پی گفتگو با مقامهای دولت و جوامع هائیتی در آمریکا تصمیم به پایان برنامه گرفته شده است.
جان کلی وزیر پیشن امنیت داخلی برای آخرین بار در ماه مه قانون برنامه حمایت از شهروندان هائیتی را امضا و مدت آن رابرای شش ماه تمدید کرد.
از جمله گروه هائی که به شکل بلند مدت مورد حمایت برنامه قرار داشته اند ۲۰۰ هزار نفر از کشور السالوادر هستند که وزارت امنیت داخلی تا هفته آینده درباره آنها نیز اعلام موضع خواهد کرد.
با این ترتیب و به گفته الن دوک کفیل وزارت امنیت داخلی، افراد هائیتی مشول برنامه از هم اکنون باد خود را آماده کنند که تا ژوئیه سال ۲۰۱۹ به کشورشان بازگردند.