لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۳۷

همکاری بانک جهانی و «نایکی» در برنامه ویژه ای برای کمک به دختران جوان جهان


همکاری بانک جهانی و «نایکی» در برنامه ویژه ای برای کمک به دختران جوان جهان
همکاری بانک جهانی و «نایکی» در برنامه ویژه ای برای کمک به دختران جوان جهان

«برنامه توسعه به پیشرفت و کمکرسانی به دختران جوان جهان» بنیاد پیشگام و تازه ای است که با همکاری دولت های در حال توسعه به یاری دختران نوجوان در این کشورهای فقیر جهان می شتابد.

این برنامه دو ساله که با کمک بانک جهانی و شرکت تولید وسائل ورزشی «نایکی» Nike پایه گذاری شده است به دختران جوان و نوجوان در کشورهای آسیایی، آفریقایی و خاورمیانه ای کمک خواهد کرد تا از طریق کسب تحصیلات و آموختن مهارت های ویژه در رشته های مختلف وارد بازار کار شوند.

«آن هاتووی» بازیگرآمریکایی اخیرا در مقر «بانک جهانی» داستان زندگی یک دختر نوجوان اهل بنگلادش را بازخوانی کرد:«اسم من سانچیتاست و من اهل دهکده کوچکی به نام «ایشواراپور» در بنگلادش هستم. هروقت کودکی در ایشواراپوور بدنیا می آید ، خانواده ها با ناامیدی و اضطراب آرزو می کنند که این کودک پسر باشد. این مسئله سال های سال است که ادامه دارد و به باور مردم در این نواحی به شدت فقیر نشین تنها پسران هستند که می توانند به بهبود شرایط مالی و بقای خانواده کمک کنند.»

این شرایط برای دخترانی که سیستم کمکرسانی تازه «نایکی و بانک جهانی» به آنان رسیدگی خواهد کرد آشنا و بس شناخته شده است. هرساله ده ها تن از این دختران و زنان جوان به «بانک جهانی» رجوع کرده و پس از دریافت کمک های لازم و نیروبخشی، موقعیت آنان از طریق برنامه های تحصیلی و آموزشی موجود و امکانات کاریابی بکلی تغییر می کند.

«آن هاتووی» بازیگرهالیوود به حاضران در جلسه گفت که با کمک برنامه توسعه شرایط دختران جوان و نوجوان و به همت شرکت نایکی و بانک جهانی، سانچیتا توانست نه تنها تحصیلات خود را به پایان برسان بلکه به کمک یک وام ٦٠ دلاری یک گاو شیرده خریداری کرده و باغچه ای هم برای کاشتن سبزیجات و مواد غذایی مورد نیاز خود احداث کند. این دختر «تین ایجر» درحال حاضر قادر است هزینه های تحصیلی خود و برادرش را تامین کند و علاوه برآن می تواند مبالغی هم در ماه به خانواده خود کمک کند. درحال حاضر پدر و مادر سانچیتا امیدوارند که او به این زودی ها تن به ازدواج ندهد و در خانه ودر کنار آن ها باقی بماند.

ان هاتووی در این جلسه درباره زندگی کودکی خود نیز سخنانی ایراد کرد. زندگی راحت و آسان در یکی از محلات مرفه نشین دریکی از شهرهای ایالات متحده آمریکا. او از دورانی سخن گفت که خود او هیچگونه اطلاعاتی درباره شرایط زندگی دخترانی چون «سانچیتا» نداشت و این که تا چه اندازه برای دختران مهم است که در محیطی آرام و امن زندگی و تحصیل کنند:«محیطی که می تواند به آنان بیاموزد که چگونه نور وجودی که در هر دخترجوان و نوجوانی نهفته است را به کار بگیرند و با آن جهان را روشن کنند. امروز این مسئله که جهان تا چه اندازه به این برنامه تازه نایکی و بانک جهانی احتیاج دارد از حد تصور من خارج است.»

نشان دادن قدرت عمل و تاثیرات دختران جوان و نوجوان همان چیزی است که برنامه توسعه شرایط دختران جوان درکشورهای فقیر در نظر دارد تا در مورد ٦٠٠ میلیون دختری که در این کشورها زندگی می کنند به مرحله عمل برساند. آمار نشان داده اند که در مجموع بیش از یک سوم دختران جوان و نوجوان در کشورهای درحال توسعه از بیکاری و عدم امکانات تحصیلی رنج می برند.

رابرت زولیک، رئیس بانک جهانی معتقد است که عدم سرمایه گزاری بر روی بهبود شرایط دختران از پیشرفت کشورهای محل سکونت آنان جلوگیری می کند. او می گوید سوادآموزی به دختران به شرایط زندگی خانواده های فقیر در این کشورها کمک می کند با توجه به این مسئله که داشتن تحصیلات متوسطه می تواند بین ١٠ تا ٢٠ درصد به ازدیاد حقوق آنان کمک کند:«اگر این دختران جوان بتوانند درآمد بیشتری داشته باشند در نتیجه امکانات آگاهی آنان از مسائل عمومی بهداشتی و بهزیستی زنان بیشتر شده و موجب می شود تا از ازدواج و بچه دارشدن زودرس آنان جلوگیری شده و در صورت تولید مثل دارای کودکان سلامت تری باشند که آنان نیز به نوبه خود از شرایط آموزشی بهتری برخوردار خواهند بود.»

زولیک می گوید:«شواهد نشان می دهد که سرمایه گذاری بر روی دختران جوان و نوجوان کلید راه شکستن الگوی تکراری فقر در کشورهای درحال توسعه است.»

برنامه توسعه شرایط زندگی دختران جوان و نوجوان در کشورهای درحال توسعه در حال حاضر با ٢٠ میلیون دلار بودجه در بیش از هفت کشورجهان در حال فعالیت است و در نظردارد تا به زودی دو کشور یمن و هائیتی را نیز به این کشورها اضافه کند.

مایرا بوونیک رئیس بخش «دختران جوان» بانک جهان می گوید:«اولین دوره این برنامه ها در حال حاضر در لیبریا و نپال به پایان رسیده و زنان و دختران جوان در این دوکشوردوره آموزشی خود را بتمام کرده اند. در جنوب سودان، صد کلوپ همایش دختران نوجوان تا آخر این ماه گشایش یافته و کار خود را آغاز خواهند کرد. در کشور اردن امکانات شغلی تازه ای برای دختران فارغ التحصیل دانشگاه بوجود آمده است. در افغانستان و رواندا به زودی این برنامه، پروژه های تازه خود را آغاز خواهد کرد.»

«کبه کامارا» از مونرویا در کشور لیبریا یکی از دختران جوانی است که برای حاضران درجلسه توضیح می دهد که چگونه برنامه توسعه و بهبود شرایط دختران جوان در کشورهای درحال توسعه به او کمک کرده است: «من به کمک این برنامه یاد گرفتم که یک شرکت کوچک برای خودم تاسیس کرده واز آن طریق امرار معاش کنم. آموختم که چگونه روی پای خودم بایستم، پس انداز کنم و فقط در شرایط ضروری پول هایم را خرج کنم.»

سارا پونی اهل سودان نیز که برای سفر کوتاهی از سوی برنامه توسعه به ایالات متحده آمریکا آمده است به خبرنگار صدای آمریکا می گوید:«من توانستم یاد بگیرم که چطور افکارم را بیان کنم. چگونه با دیگران ارتباط برقرار کرده و صحبت کنم. همین به من کمک کرد که بتوانم امروزدرمقابل یک جمع صحبت کنم و وقتی به کشورم بازگردم دیگر آن سارای سابق نیستم بلکه برای خودم کسی خواهم بود.»

دربرنامه ویژه «بانک جهانی» برای نیرو بخشی به زنان و دختران جوان و نوجوان ، امانوئل جال «رپر» اهل سودان برای حاضران برنامه هایی اجرا کرد.

XS
SM
MD
LG