وزیر خارجه ایالات متحده در بیانیهای که درباره حمله به سلمان رشدی نویسنده سرشناس صادر کرد، تمجید این حمله از سوی رسانههای وابسته به دولت ایران را «نفرتانگیز» نامید.
آنتونی بلینکن یکشنبه شب در بیانیه خود با اشاره به حمله به سلمان رشدی گفت که به طور خاص نهادهای دولتی ایران در دورهای مختلف به خشونت علیه رشدی دامن زدهاند. او همچنین گفت: رسانههای وابسته به دولت به تازگی از اقدام به قتل او تمجید کردهاند. این نفرتانگیز است.
در دو روز گذشته و بعد از حمله به سلمان رشدی، رسانههای نزدیک به دولت ایران از جمله خبرگزاری فارس، تسنیم و خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) خشنودی خود را در قالب مصاحبه و گزارشهایی ابراز کردند. روزنامه کیهان، که زیر نظر نماینده رهبر جمهوری اسلامی اداره میشود، روز شنبه در گزارشی حمله به رشدی را «زنگ خطری» برای عاملان کشتن قاسم سلیمانی خواند و دونالد ترامپ و وزیران خارجه و دفاع دولت او را به «انتقام نزدیک» تهدید کرد.
وزیر خارجه آمریکا در بیانیه خود تاکید کرد، «علاوه بر جایگاه ادبی سلمان رشدی، او به طور پیوسته مدافع حقوق جهانشمول آزادیبیان، آزادی مذهب و عقیده و آزادی مطبوعات بوده است. »
سلمان رشدی جمعه ۲۱ مرداد در ایالت نیویورک هدف حمله جوانی ۲۴ ساله به نام هادی مطر قرار گرفت.
آقای رشدی در ۲۴ ساعت نخست بعد از حمله شرایط وخیمی داشت اما بعد حال او بهتر شد و حتی با اطرافیان خود سخن گفت.
به گفته پلیس نیویورک، هادی مطر از هواداران جمهوری اسلامی است، نسبت به رهبران حکومت اسلامی ارادت داشته، و در شبکههای اجتماعی خود همچون فیسبوک، در حمایت از جمهوری اسلامی، سپاه پاسداران، و شیعهگری مطالبی منتشر کرده است.
سلمان رشدی نویسنده کتاب «آیات شیطانی» است. آیتالله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، در واپسین ماههای حیات خود در بهمن ۱۳۶۷ با صدور فتوایی خواستار مرگ رشدی به دلیل نگارش این کتاب شد. جمهوری اسلامی ایران برای هر کسی که رشدی را بکشد بیش از ۳ میلیون دلار پاداش تعیین کرده است. در شهریور ۱۳۹۱ «بنیاد ۱۵ خرداد» که یک بنیاد مذهبی نیمه رسمی در ایران است، جایزه قتل سلمان رشدی را ۵۰۰ هزار دلار افزایش داد.