سه شهروند بهائی در دادگاه تجدیدنظر استان فارس به بیش از ۶ سال زندان محکوم شدند

حسن صالحی (راست)، سعید عابدی، وحید دانا. آرشیو

حسن صالحی (راست)، سعید عابدی، وحید دانا. آرشیو

خبرگزاری «هرانا» روز پنجشنبه ۲۱ تیر، خبر داد که احکام محکومیت حسن صالحی، وحید دانا و سعید عابدی، سه شهروند بهائی، در دادگاه تجدیدنظر استان فارس تایید شد. بر اساس حکم دادگاه تجدیدنظر، هر یک از آنان به دو سال و یک ماه و هفده روز حبس محکوم شدند.

بر اساس این احکام که به تایید شعبه ۳۷ دادگاه تجدیدنظر استان فارس رسیده است، هر یک از این سه تن همچنین به پرداخت ۳۷ میلیون و یکصد هزار تومان جزای نقدی و محرومیت از برخی حقوق اجتماعی به مدت ۱۵ سال محکوم شدند.

حسن صالحی، سعید عابدی،‌ و وحید دانا روز ۸ اردیبهشت‌ سال ۱۴۰۰، در منازل شخصی خود به دست ماموران اداره اطلاعات بازداشت و حدود پنج هفته بعد با تودیع وثیقه از زندان عادل‌آباد شیراز آزاد شده بودند.

شهروندان بهائی پس از انقلاب بهمن سال ۱۳۵۷ در ایران به طور نظام‌مند در معرض اعدام، تبعیض‌های گسترده اجتماعی و سیاسی، و برخوردهای غیرقانونی از جمله بازداشت‌ و هتک حرمت به آرامستان‌هایشان قرار گرفته‌اند.

بر پایه گزارش سالانه کمیسیون «آزادی مذهبی بین‌المللی» متعلق به سال گذشته میلادی، سرکوب، خشونت، تبعیض و انگ‌زنی اجتماعی حکومت ایران علیه شهروندان بهائی تشدید شده است.

کمیسیون آمریکا در امور آزادی‌های مذهبی بین‌المللی هم از تشدید فشار بر اقلیت‌های مذهبی در ایران و کارزار جمهوری اسلامی در بازداشت بهائیان ابراز نگرانی کرده است.

این کمیسیون پیشتر در بیانیه‌ای با ابراز نگرانی از تشدید فشار بر اقلیت‌های مذهبی در ایران و کارزار جمهوری اسلامی در بازداشت بهائیان، اعلام کرده بود که دست‌کم حدود ۲۰۰ تن به دلایل مذهبی یا اعتقادی در زندان‌های جمهوری اسلامی به سر می‌برند.

در این ارتباط، اتحادیه اروپا و همچنین بیش از ۵۰ نماینده مجلس و سناتور از کشورهای اروپایی هفته گذشته از جمهوری اسلامی خواستند آزار و اذیت بهائیان را متوقف کند.

همچنین ببینید: اتحادیه اروپا از حکومت ایران خواست «آزار و اذیت» بهائیان را متوقف کند

به گزارش پایگاه اینترنتی جامعه جهانی بهائی، بیانیه اتحادیه اروپا در پاسخ به یک سؤال پارلمانی در پارلمان اروپا صادر شد و تاکید می‌کند: «اتحادیه اروپا قاطعانه از مقامات ایرانی می‌خواهد نسبت به برخورداری کامل همه ایرانیان» از جمله اقلیت‌هایی مانند بهائیان از حقوق بشر و آزادی‌های بنیادین اطمینان حاصل کنند.

شماری از نمایندگان پارلمان اروپا از «تشدید حملات» علیه زنان بهائی در ایران ابراز نگرانی کردند.