دولت آمریکا در تصمیمی که نشاندهنده حمایت واشنگتن از تایپه است، اعلام کرد که با تایوان گفتوگوهای تجاری انجام خواهد داد.
پکن در واکنش هشدار داد که در صورت لزوم برای «حفاظت از حق حاکمیت خود» اقدام میکند.
چین جزیره تایوان را بخشی از قلمرو خود میداند. آمریکا نیز پیشتر گفته است که به سیاست «چین واحد» پایبند است و از استقلال تایوان حمایت نمیکند. ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، به تازگی گفت که آمریکا انتظار دارد اختلافات تایوان و چین با روشهای مسالمت آمیز حل شود.
اعلام گفتوگوی تجاری آمریکا با تایوان پس از سفر اخیر نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، به آن جزیره و واکنش پکن به آن - از جمله برگزاری رزمایش دریایی و پرتاب موشک به دریا - صورت میگیرد.
به گزارش آسوشیتدپرس، دولت شی جی پینگ، رئیس جمهوری چین، از گفتوگوی برنامهریزی شده آمریکا و تایوان انتقاد کرد و آن را نقض موضع این کشور در مورد این که تایوان حق روابط خارجی ندارد، خواند.
چین به واشنگتن هشدار داد که تایوان را به دائمی کردن استقلال عملی خود تشویق نکند. پکن میگوید که چنین اقدامی به جنگ منجر خواهد شد.
کورت کمبل، هماهنگکننده رئیس جمهوری آمریکا در امور منطقه هند و اقیانوس آرام، هفته گذشته گفت که گفتوگوی تجاری «روابط ما با تایوان را تعمیق میبخشد» اما سیاست آمریکا تغییر نمیکند. آمریکا هیچ رابطه دیپلماتیک با تایوان، نهمین شریک تجاری بزرگ خود ندارد، اما روابط غیر رسمی گستردهای دارد.
همچنین روز پنجشنبه، ارتش تایوان رزمایشی را با موشک و توپ برگزار کرد که پاسخ به حمله موشکی چین را شبیهسازی میکرد.