ورود دیوان‌عالی ایالات متحده به دعوایی که یک زن با دروغ، شهروند آمریکا شد

پرزیدنت ترامپ در کنار قضات دیوان عالی. این دیوان عالی ترین مرجع قضایی در آمریکاست.

وبسایت JDSUPRA که مسائل مرتبط با حقوق را مطرح می‌کند در مطلبی می گوید که دیوان عالی آمریکا در تاریخ ۲۲ ژوئن سال جاری در دعوای میان یک مهاجر شهروند آمریکا و دولت این کشور، این طور تصمیم گرفت که برای لغو شهروندی فرد بر اساس جرم مرتکب شده در جریان روند شهروندی، دولت باید نشان دهد که جرم مربوطه بر حصول شهروندی تاثیر داشته است.

داستان از این قرار است که دیونا ماسلنیاک هنگام جنگ داخلی بوسنی در دهه ۹۰ میلادی در این کشور زندگی می‌کرد. همسر او در ارتش صرب‌های بوسنی افسر بریگادی بود که در کشتار هشت هزار غیرنظامی مسلمان بوسنیایی در سربرنیتسا دست داشت.

ماسلنیاک بعدا در آمریکا پناهنده شد و در روند مهاجرت به دروغ گفت که شوهرش برای فرار از خدمت نظامی برای پنج سال مجبور شد به صربستان برود.

ماسلنیاک بعدا پس از سوگند خوردن به این که هرگز در جریان پرونده دروغ نگفته، توانست شهروندی آمریکا را بگیرد. او سپس به نقض بندی از قانون متهم شد که می گوید اگر فردی عامدانه در جریان روند شهروندشدن دروغ بگوید، شهروندی او به شکل خودبه‌خود ابطال تلقی می‌شود.

دیوان عالی در مقابل گفته است اگر فردی در جریان روند شهروند شدن مرتکب جرم شود حق شهروندی او سلب می‌شود، آن هم به شرطی که آن جرم در شهروند شدن او تاثیر گذاشته باشد.

دیوان عالی گفته است این وظیفه ماموران اداره مهاجرت بوده تا صحت و کذب بودن اظهارات فرد را مورد تحقیق کامل قرار دهند.

این تصمیم را قاضی کیگن بر اساس تصمیم دادگاهی اعلام کرد که در آن قاضی رابرتز، قاضی کندی، قاضی گینزبرک، قاضی بریر و قاضی سوتومایور رای دادند. قاضی گورسچ کاندیدای دونالد ترامپ برای پیوستن به دیوان عالی و قاضی آلیتو در این تصمیم نظر نداده اند.